BMW Z3 ROADSTER

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ardaserin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkese Selamlar

Uzun süredir keyifle takip ettiğim forumda ilk defa konu açmak nasip oldu.

Aracım 1996 model Z3 Roadster. 139.000 km'de. M44B19 kodlu DOHC tipi 1.9 litre motora sahip. teknik detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk sahibi arabayı 18 sene tuttuktan sonra bir tanıdığına veriyor, o da 1 sene kadar elinde tutmuş. 2 senedir de bende.

Aracı teslim aldıktan sonra ilk işim detaylı bakımlarını yaptırıp ufak tefek eksikliklerini gidermek oldu.

Ekstra olarak ST X Coilover taktım, sürüş dinamikleri baya değişti.

2 senelik bir araştırmanın sonunda geçen ay hardtop bulabildim, bu hevesle yaz-kış hardtopla dolaşıcam gibi duruyor :)

VEROLy.jpg

0yAXpB.jpg

5Yz0nL.jpg

A3PVXL.jpg

NkJXpP.jpg

Fotoğraflar Omar Bahlol kardeşimin emeği, instagramdan kendisine ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar iyi kötü yorumlarınızı ve varsa bir maşallahınızı alırım, aracımda herhangi bir değişiklik yaptığım anda bu başlık altında paylaşmayı düşünüyorum. İstanbul tayfası olarak buluşmalar yapabiliriz araçlarımız başında akşamları muhabbet ederiz keyifli olur.

Zaman ayırdığınız için hepinize teşekkürler.

Elbette mümkün değil. Resimlerdeki araç zaten Amerika'da. Yani tampondaki amerikan sinyallerden bu anlaşıldığı gibi ayrıca plakanın silinme izi direk amerikan tip dikdörtgen plaka olduğunun bir göstergesi.

İkincisi lastik Bridgestone Potenza RE960AS Pole Position TR'de satılmıyor. Yani bu araç direk Amerika'da ve resimleriyle sahte satılık ilanı açılmış.

Atlayan olursa adam 3000 5000 kapora isteyecek sonra toz olacak. Yerseniz.

Elbette mümkün değil. Resimlerdeki araç zaten Amerika'da. Yani tampondaki amerikan sinyallerden bu anlaşıldığı gibi ayrıca plakanın silinme izi direk amerikan tip dikdörtgen plaka olduğunun bir göstergesi.

İkincisi lastik Bridgestone Potenza RE960AS Pole Position TR'de satılmıyor. Yani bu araç direk Amerika'da ve resimleriyle sahte satılık ilanı açılmış.

hoaydaaaaaa.... Harbiden üzüldüm ya ben :/

Bravo vallahi lastiğine kadar dikkat etmişsiniz :)

ya ben o arabayı favorilere ekledim, iş için aranmayı bekliyorum malum arandığım an krediyi çekip antalyaya gitmeyi falan planlıyordum fotolardan diri de duruyor gidip motora yürüyene falan baktırmayı düşünüyodum babamı da ikna etmiştim :D :D D: D:

tespit gibi tespit helal olsun noktayı koymuşsunuz hocam :D

Amerikan tamponu ben de fark etmiştim de, araba belki Borusan'dan filan değil de direk ABD'den alınmıştır gibi bir geçmiş kurdum kafamda. Lastik konusunda ise performans lastikleri üzerine pek geçerli bir bilgim olmadığından dikkat etmemiştim.
Yalnız plakanın silinme izini siz yazınca dikkat ettim. Hakikaten Amerikan plaka var üzerinde. Plakaya kadarki kısımları saf temiz duygularımla ben de yedim valla :D Kapora dolandırıcılığı hiç aklıma gelmemişti :) Bu konuda benim de ufkumu açtınız.
@alfhonso şu anda kahroluyor.
zamanla iner demişlerdi inanmamıştım, indi. yükselticem haftaya
Hocam zamanla inme sebebi nedir? Tavan ağırlığının filan etkisi olmaması lazım değil mi?

@berkertekin abi sen biliyon öğlenden beri babamı ikna etmekle uğraşıyodum en son annemi arabaya almayız dedik öle anlaştık :D :D :D

Amerikan tamponu ben de fark etmiştim de, araba belki Borusan'dan filan değil de direk ABD'den alınmıştır gibi bir geçmiş kurdum kafamda. Lastik konusunda ise performans lastikleri üzerine pek geçerli bir bilgim olmadığından dikkat etmemiştim.
Yalnız plakanın silinme izini siz yazınca dikkat ettim. Hakikaten Amerikan plaka var üzerinde. Plakaya kadarki kısımları saf temiz duygularımla ben de yedim valla :D Kapora dolandırıcılığı hiç aklıma gelmemişti :) Bu konuda benim de ufkumu açtınız.
@alfhonso şu anda kahroluyor.

Hocam zamanla inme sebebi nedir? Tavan ağırlığının filan etkisi olmaması lazım değil mi?
Coiloverlar takildiktan sonra zamanla 1-2 cm daha düşer demişlerdi. Oturuyormuş gün geçtikçe fakat yükseltmeyi düşünüyorum.

bu yeşil çok güzel yaa. 116d ed konusu vardı noldu o? kesin arabayı satmissinizdir şansımıza
116ED'yi uzun bir süre kullandıktan sonra iyi kötü kafamda bir şeyler oluşacaktır. Güzel fotolarını çekersem konu açmayı düşünüyorum. Klasik trim sesleri ve alt devirlerin inanilmaz güçsüzlügü haricinde pek rahatsız olduğum bir şey yok f20'de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...