KAPALI Boya verniği soyuldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

makar10

Düz Yol Gazcısı
4 Tem 2018
33
17
145
ad73206b54f942482a2296a86f7c23c2.jpg


Arkadaslar buyuk bır sıkıntı ıle karsı karsıyayız. Boyamızın verniği soyuluyor. Bu neden oldu bilmiyoruz nasıl düzelticeğimizide.

Yaklaşık 3 aylık bir süreçte böyle oldu. İlklerde çözemedik önemseyemedik çünkü kaputa yıkamacı koruma yapmıştı o mu acaba felan derken yeni çaktık konuyu. Yıkamacıya atmak istemem suçu direk. Görüştüklerim ayrı ayrı yorumlar yaptı hep. Araç 290 binde birisi motor bitecek çok sıcak çalışmaya başlamış ondan atmış dedi. Yok motorun tam en sıcak noktasında olmuş dedi. Motorda sışa yağlanma başlamış göstergesi dedi. Birisi geldi kaput komple boyanmış boyanmış kaputların verniği atabilir dedi. Aracı komple ölçtürmüştük hiç boyası yok detaylı ölçtürmüştük. Öyle biliyorduk. Birde aracın kaputta ısı yalıtımı var onuda yazayım.

Arkadaşlar böyle bir durum yani başımıza gelen sizce bu neden oldu sorun neden kaynaklandı acaba.

Hararet olsa motor ısısı yüksek olsa bu araç uyarı verir muhakkak uyarısı vardır. Öyle birşey hiç olmadı. Motor muhabbetini açan korkuttu...
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka

tyln

Profesör
10 Eki 2016
351
690
1,845
Marka
Renault
Oncelikle gecmis olsun.hersey tamamda motorun sicakligindan veya bitmesinden kaynakli fazla isi oyle yapmazki.bitik motorlu araba kullanan biri olarak motor surekli sicak olmazki.hadi cok sicak olan arabada en yuksek manifolt kismi olur ozamanda etrafindaki kablolarin seklini bozar diye dusunuyorum.kablo plmasada alttaki yalitimin seklini ve rengini bozar.buyuk ihtimal kullanilan bir urun veya su yapti.diger arkadaslarin dedigi gibi farkli kurtarma yontemleri var onlari uygularsiniz ama benim tavsiyemde bilmediginiz veya suphelendiginiz yerde arabanizi yikatmayin
 

Patri

Profesör
22 Eyl 2016
258
440
1,395
Motorun sıcağından vernik soyulmaz. Onu diyenlerle iletişimi kesebilirsiniz. Görünen o ki, kaportacı dediğiniz adam yanlış malzeme ile boyayı fazla aşındırmış. Büyük ihtimal ağır aşındırıcı dandik bir ürünle (pasta) girişti ve boyanın canını aldı. Çünkü 3 aylık süreçte vernik bu kadar yok olamaz. Bu durumu boyatmadan da çözemezsiniz. Sağlık olsun yapacak bişey yok, düzgünce boyatın, gönül rahatlığıyla binin.
 
Son düzenleme:

makar10

Düz Yol Gazcısı
4 Tem 2018
33
17
145
İlginize alakanıza çok sağolun.

Motor konusunda söyledikleriniz çok mantıklı sonuçta içtede boya var. Yalıtım var onlara zarar vermeden nasıl üste direk soyuyor atıyor.

Demekki konu benim en başta dediğime geliyor, kaputa koruma yaptı bir ay yada bir iki ay sonra bir noktacık ile başladı ve devamı geldi.

Su ve yıkama da olabilirdi fakat açıkca ortada.

Bu olaydan öğrendiğim gerçekten araçlarımız allaha emanet yıkamacıya araç bırakmak büyük kumar. Sokağa bir yerlere park etmek risk. Yolla giderken risk içindeyiz. Bu tamir sürecinde başka araç daha vardı bindim gidiyorum köpek çıktı otoyolda bölünmüş yolda millet 120 ile giderken. Bölünmüş ama ineklere bölünmüş köpeğe kediye serbest yollar. Vurdum tamponu indirdim. Allaha emanetiz. Dikkat ettim yolda 4 tane daha yerde yatıyordu 20 dk lık yolda. Demekki devlet sokak köpeklerini böyle temizlemeye karar vermiş.

Yanlış anlamayın hayvanlara saygısızca önüme çıktı vurdum geçtim gibi olmasın, gerekli kaçmaları yavaşlamaları yaptım. Kazadan sonrada gerekli şekilde köpeği aldım kaldırdım.


Alışmışız risk altında yaşamaya, şimdi dikkat ediyorumda yolda her gün her an önümüze köpek atlıyormuş sövüp yavaşlayıp kenara çekiyoruz sonra devam...
 

TSIDSG

Panpa
10 Eyl 2016
2,399
9,449
4,970
İstanbul
Bir kaç usta ile görüştük boyasız hal olmayacağını öğrendik. Neden olduğunu kimse söyleyemedi yorum yapamadılar iyi usta lazımmış onun için galiba :) ustaların bir tanesi ben bunu ölçümlerde çıkmayacak şekilde yaparım dedi garanti verdi. Ona verdik kaputu 800 tl karşılığında
bu yaşında bir araçta kaputta boya olsa ne olacak olmasa ne olacak? ölçümlerde çıktığında aa bunda boya var almıyorum diyen aptal zihniyete araba satmam zaten
 
  • Beğeni
Tepkiler: AlperErdem

makar10

Düz Yol Gazcısı
4 Tem 2018
33
17
145
Araç geldi güzelce boyanmış ölçümdede 75-87 arası çıktı aracın her yerine. Sökmeden yapılmış onuda öğrendik. Güzel olmuş arkadaşlar.

Araçlara gerçekten dikkat edin heryerde yıkatmayın herkese teslim etmeyin biz türkler çok rahatız bu konuda. Yaşanan olaylar ortada.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım