Boyanın bir kısmında matlaşma buğulu görüntü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ArdaBaas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArdaBaas

Arda Baş
Düz Yol Gazcısı
46
23
Marka
Mercedes
2014 model bir beetle a sahibim aracı 2 sene önce aldığımda pasta cila işlemi yaptırmıştım geçende sağ çamurlukta bazı kısımlarda kaputunda sağ tarafında bazı bölgede matlaşma lekelenme gibi bir görüntü gördüm. Vernikte mi bir sıkıntı olmuştur yıkama yaparkende ph nötr şampuan tercih ediyorum turtle wax hybrid seramic uygulaması yapmıştım geçtiğimiz hafta demir tozu ve kilin ardından. Pasta cila ve polisaj işlemi ile halledilirmi bu parçalar birde boyasız orjinal parçalar çok garibime gitti.
5D451343-2053-482A-92DC-FA30D14942D1.jpeg

Hocam fotoğraftan bir şey belli olmuyor. Fotoğraftaki kadar benim elimde kolumda da matlaşma var. Bizim sabunların pH'ı nasıldır bilmiyorum bile. =)

Eğer bir iz varsa son yaptığınız kil&cila işlemleriyle ilgili olabilir. Uygulama sırasındaki lokal bir farklılık (kolun yorulmasına bağlı az veya çok güç uygulama, ürünün az ya da çok gitmesi vb.), ilk başta fark edilmeyecek kadar küçük bir değişiklik yaratabilir.

Fotoğraflardan tam olarak ne olduğu belli olmuyor. Portakal kabuğu gibi pürüzlü bir yüzey mi var yoksa leke mi anlayamadım

Hocam fotoğraftan bir şey belli olmuyor. Fotoğraftaki kadar benim elimde kolumda da matlaşma var. Bizim sabunların pH'ı nasıldır bilmiyorum bile. =)

Eğer bir iz varsa son yaptığınız kil&cila işlemleriyle ilgili olabilir. Uygulama sırasındaki lokal bir farklılık (kolun yorulmasına bağlı az veya çok güç uygulama, ürünün az ya da çok gitmesi vb.), ilk başta fark edilmeyecek kadar küçük bir değişiklik yaratabilir.
Hocam buğulanma gibi çok garip ancak lokal olarak var nasıl desem sanki belirli kısımlar buğu yapmış gibi. Ancak hızlı cila attığımda gidiyor sonrasında tekrar geliyor. Demir tozu her yerde kullandım kilide dikkatli şekilde kullandım. Daha öncedende farketmiştimde pek takmamıştım bu aralar aklıma takıldı fikir almak istedim

%90 polisaj hatası. Aynısı, arkadaşımın aracında oldu. Pasta-cila yaptırdığı yer, maalesef ki çok tecrübesizdi. Makineyi fazla bastırdılar veya verniği fazla aşındırdılar muhtemelen.

%90 polisaj hatası. Aynısı, arkadaşımın aracında oldu. Pasta-cila yaptırdığı yer, maalesef ki çok tecrübesizdi. Makineyi fazla bastırdılar veya verniği fazla aşındırdılar muhtemelen.
Arkadaşlar belki boya tozu vardır şansımı deneyeyim dedim kil ile giriştim matlık gitti. İlerleyen zamanlarda pasta cila yaptırmayı düşünüyorum yada wax almayı

Gördüğüm kadarıyla aracınızda önceden kuş pisliği vb gibi durumlara maruz kalmış, üzerinde kurumuş ve tazikli vb gibi su tutunca da vernik gitmiş.