Bozcaada Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba,
Malumunuz Yaz sezonu açıldı. Bozcaada oldukca popüler bir tatil noktası. Denizi temiz, yemeği ucuz bir yerdi en son gittiğimde. Şimdi tekrar oralara gitmeyi düşünüyoruz. Bu seneki Eskişehirden sonraki ikinci rotamız olacak. Yaz ayında 1 haftalık toplu bir tatil yapmayı düşünmüyruz, haftasonlarımızı değerlendirebilceğimiz otoban üstü virajlı yollardan gitmeyen rotalar düşünüyoruz. Maddi kaygılarımız, ve tatilden alacağımız zevk zirvede olmasına özen gösteriyoruz.
Bozcaada tek seferde gidilmek için uzun bir yolu var. Biraz arabayı yavaş sürmemiz icab ettiğinde yol sütünde gene trusik yerler görmeyi düşünüyorum. Uludağ çıkmak istedim fakat virajlı yolları bu durum için uygun değil.

Bozcaada ve yol üstünde mutlaka git diyeceğiniz yerler ve tavsiyeler için şimdiden teşekurler.

Bu arada giderken 1 gün konaklamak için, Altınolukda duracağım. Akrabaların yazlığında bir gece kalacağım..
Bu rota üzerinden konuşursak, nerde nereye uğramamı tavsiye edersiniz.

upload_2017-5-2_12-13-48.png

Altınoluk Kaz dağları, havası harika denizi de öyle. Antandros antik kenti falan da var antik kente gitmedim ama Kazdağları milli parkı falan da güzel. Assos tarafında da antik kentler vs bol zeytinyağlı yemek çeşitleri harika. Serpme kahvaltılarda zeytinyağına banıp yemek için ayrı tabakta gelmesi bile güzel.

2 sene önce falan Bir ay Altınoluk'ta kaldım, çalıştığım ve çalıştığım yerde kaldığım için gezme imkanım olmadı ama tatilcilerle falan sohbet ediyorduk sürekli. Çok güzel yerler olduğunu söylüyorlar, kaldı ki genel kültür olarak bilgim var.

Altınoluk Kaz dağları, havası harika denizi de öyle. Antandros antik kenti falan da var antik kente gitmedim ama Kazdağları milli parkı falan da güzel. Assos tarafında da antik kentler vs bol zeytinyağlı yemek çeşitleri harika. Serpme kahvaltılarda zeytinyağına banıp yemek için ayrı tabakta gelmesi bile güzel.

2 sene önce falan Bir ay Altınoluk'ta kaldım, çalıştığım ve çalıştığım yerde kaldığım için gezme imkanım olmadı ama tatilcilerle falan sohbet ediyorduk sürekli. Çok güzel yerler olduğunu söylüyorlar, kaldı ki genel kültür olarak bilgim var.

Bana haritadaki noktalarını gönderirimisin :)

Asosda eski liman varmış. Yoldan çıkıp aşağı inmeye değermi :)

Eski liman https://goo.gl/maps/rJWXXbU4bV42

Abi assosla ilgili memnun kalmayıp döneni duymadım, rotandan çıkıyorsun farkettim ama oralara kadar gidip boş geçme derim. Yalnız bu güzergah için tek bi haftasonu yeterli olmaz diye düşünüyorum, bi haftanı ayırıp birer ikişer gün farklı yerlerde konaklamalı yaparsan hayatının en güzel tatilini yaşayabilirsin. Tabi ki 5 yıldızlı açıkbüfeli havuzbaşı otel tatillerinden değil de salaş balık restaurantlarından orman kenarı plajlardan hoşlandığını düşünerek söylüyorum bunu

Abi assosla ilgili memnun kalmayıp döneni duymadım, rotandan çıkıyorsun farkettim ama oralara kadar gidip boş geçme derim. Yalnız bu güzergah için tek bi haftasonu yeterli olmaz diye düşünüyorum, bi haftanı ayırıp birer ikişer gün farklı yerlerde konaklamalı yaparsan hayatının en güzel tatilini yaşayabilirsin. Tabi ki 5 yıldızlı açıkbüfeli havuzbaşı otel tatillerinden değil de salaş balık restaurantlarından orman kenarı plajlardan hoşlandığını düşünerek söylüyorum bunu

Öyle bişey yapmayı çok isterdimde, para az, kalacak yerde misafir gidiyorum. 170 liraya yakıtı, 400 lirayada diğer masraflara harcarım diye düşünüyorum. Eskiden olsa 2 kişiydik, şimdi 4 kişi takılcaz :)

Öyle bişey yapmayı çok isterdimde, para az, kalacak yerde misafir gidiyorum. 170 liraya yakıtı, 400 lirayada diğer masraflara harcarım diye düşünüyorum. Eskiden olsa 2 kişiydik, şimdi 4 kişi takılcaz :)

Anladım abi, o zaman güzergahta takılacağın yerleri azaltmalısın, zaman yetmez. Assosa girip güzergahtan çıkma derim, ama o tarafa tekrar ne zaman gidebilirsin meçhul. Bir şey diyemedim

Anladım abi, o zaman güzergahta takılacağın yerleri azaltmalısın, zaman yetmez. Assosa girip güzergahtan çıkma derim, ama o tarafa tekrar ne zaman gidebilirsin meçhul. Bir şey diyemedim

Cuma Cumartesi ve Pazar...
Assos limanında kahvaltıya giderim, Hasanboğuldu şelalesi varmış ordada yüzerim. Cumartesi zaten Bozcaadaayız. Pazarda yormam kendimi yallah eve giderim.. :)

Peki bir tam gün Bozcaadada gecireceğim için, orda Ayazma plajında küçük kızı cup cup suya sokup cıkarıcam. Başka, çiçek mi böcek mi bir pastane varmış. orda dolanırız. Başka nerelere gidilir.

Cuma Cumartesi ve Pazar...
Assos limanında kahvaltıya giderim, Hasanboğuldu şelalesi varmış ordada yüzerim. Cumartesi zaten Bozcaadaayız. Pazarda yormam kendimi yallah eve giderim.. :)

Peki bir tam gün Bozcaadada gecireceğim için, orda Ayazma plajında küçük kızı cup cup suya sokup cıkarıcam. Başka, çiçek mi böcek mi bir pastane varmış. orda dolanırız. Başka nerelere gidilir.

Benden bu kadar abi :) Ceyhuna ulaşabilirsen altınolukta yazlığı vardı sanırım, o bölgeleri biliyor olabilir

Plan şöyle olsun o zaman...
İstanbul - Balıkesir Altınoluk 465 km :) 3000 devirde sabit 90 km hız ile 5 saate bu yol biter. Sabah 06:00 yola çıksam öğlen 11:00 da oradayım.
Cuma Günü öğlen Assos'a gideriz. Orda gezer tozar yer içeriz. Akşam geri döner yazlıkda uyuruz.
Cumartesi sabah 06:00 gibi Bozcaada feribot iskelesine bir saatlik yolculuk yaparız. Vapur ile karşıya geçer, ordan ayazma plajına akarız.
Öğlen 13:00 gibi merkeze döner, Bozcaaada gezimizi yaparız. Karnımızı doyurur akşam 17:00 gibi döneriz,
Pazar ise sabah Hasan Boğuldu Şelalesine 4 - 5 saat takıldıktan sonra, Son kez yazlığa uğrayıp yalla İstanbul..

Planımı bu şekilde yaptım. Ekleme yapmak isteyen :)

Plan şöyle olsun o zaman...
İstanbul - Balıkesir Altınoluk 465 km :) 3000 devirde sabit 90 km hız ile 5 saate bu yol biter. Sabah 06:00 yola çıksam öğlen 11:00 da oradayım.
Cuma Günü öğlen Assos'a gideriz. Orda gezer tozar yer içeriz. Akşam geri döner yazlıkda uyuruz.
Cumartesi sabah 06:00 gibi Bozcaada feribot iskelesine bir saatlik yolculuk yaparız. Vapur ile karşıya geçer, ordan ayazma plajına akarız.
Öğlen 13:00 gibi merkeze döner, Bozcaaada gezimizi yaparız. Karnımızı doyurur akşam 17:00 gibi döneriz,
Pazar ise sabah Hasan Boğuldu Şelalesine 4 - 5 saat takıldıktan sonra, Son kez yazlığa uğrayıp yalla İstanbul..

Planımı bu şekilde yaptım. Ekleme yapmak isteyen :)

Bence gayet güzel plan :)))

Edit: Ayvalık tostu yiyip yanında özerhisar ayranı içmeden dönme :)

Aristotales'in de bir dönemler yaşayıp felsefe okulu kurduğu Assos'a kesinlikle uğra. Ayrıca Anadolu'nun en batıdaki ucu olan Babakale'yi de rotana ekleyebilirsin. Harika deniz mahsulleri yiyebilirsiniz orada. Babakale'den Geyikli iskelesine kadar harika bir yol var. Tüketim kasacaksan virajlarıyla uygun değil ama çok keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Konaklamayı planlıyorsan Geyikli'deki otelleri düşünebilirsin, zira Bozcaada'da fiyatlar bayağı uçuk. Hatta arabayı Geyikli'de bırakıp yaya olarak geçmek bana daha mantıklı geliyor. Adadaki trafik felaket. Ayazma Plajı'na gideceksen iskelenin çıkışında dolmuşlar var. 4,5'tu en son. Plajda şemsiye+şezlong 15 TL. Havlunu serip de yatabilirsin ama yaz günü, hafta sonları bayağı tıklım tıklım, zor oluyor.

Ayazma'nın hemen yukarısında Vahit'in Yeri var. Hastasıyız. Ayrıca iskele civarında da güzel yemek yerleri vardır. Siz alkol kullanmıyorsunuz ama süper meyhaneler de var ilgilenenler için. Zaten el kadar yer, iki turlayınca ne var ne yok anlıyorsunuz. Oraya git, buraya git dememe gerek yok, kendiniz 2 saat gezmeyle merkezi bitirirsiniz.

Abi bozcadaya son gidişimde esnaf akıllanmış ve ücretleri artırmıştı ve çok kalabalıktı yazın başında veya sonunda gitmeyi planlıyorum ben kafa dinlemek için gidicem kalablık olmasın

Varya içim dışim veri doldu. Cok saolun. Arabada bebek oldugundan tuketimden cok konfor icin çabamiz.. Arabanin süspansiyonu sert gibim. O yuzden zig zag ve bozuk yollardan kaciniyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...