KAPALI C Segmenti Otomatil 125 Bin TL Hatchback

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Havnor

Takipçi
13 Eyl 2019
2
0
10
29
Istanbul
Selamlar, calisan bir muhendis olarak ilk aracimi aramaktayim, dusundugum araclar C sinifi hatchback otomatik fiyat olarak 100 - 125bin TL olacak sekilde. Gunde ortalama 30km yapilacak istanbul icinde ama benzin ya da dizel olmasi cok farketmez. Genel baktigim noktalar donanim ve ikinci el piyasasi. Bunlarin disinda model olarak yeni, kilometresinin 50bin altinda olmasi da dikkat ettigim noktalar, garantisi olup olmamasi o kadar da onemli degil(DSGler disinda). Olursa iyidir dediklerim ise Apple CarPlay/AndroidAuto ve adaptive cruise control. Bu kriterler dogrultusunda su an dusunmekte oldugum modeller asagidakiler:

- Renault Megane 4 HB Icon 2016+ (Donanim orta, Performans negatif, Maliyetler pozitif, Sanziman negatif)
- Hyundai i30 Elite Plus 2017+ (Donanim pozitif, Performans pozitif, Sifir satisi ulkemizde durdurulmus piyasasi dusuk galiba)
- Seat Leon Style 2017+ (Donanim orta, Performans orta, Maliyet negatif, Sanziman konusunda kararsizim, yeni modeli cikiyor)
- Peugeot 308 Allure 2016+ (Donanim orta, Performans pozitif, Maliyet belirsiz, Ikinci el piyasasi galiba dusuk)

Elediklerim:
- Opel Astra K Excellence (Konfor konusunda cok iyi hissettirmedi ve yeni motor/sanzimanla makyajlaniyor)
- Volkswagen Golf 7 Highline/Allstar (Donanim, DSG ve klasik tasarim)
- Mazda 3 Power 2017+ (Tasarimin cok iyi, ulkemizde piyasasi cok iyi degil ve butcemin biraz ustunde)

Daha once cesitli arabalar kullanmis olsamda kendi adima alacagim ilk arac olacak, genelde is-ev arasinda kullanilacak cok yogun trafige de girmeyecegim. Bu durumlar dogrultusunda yukaridan onereceginiz, bunu bosver diyeceginiz ya da bunu da dusun diyeceginiz bir model varsa yorumlarinizi bekliyorum.

Cok tesekkurler, iyi gunler
 

yunuscelik29

Yunus Çelik
Profesör
8 Eyl 2016
1,376
987
1,970
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
1.0 TSI Golf olabilir, az da yaktırırsınız.
Megane’ın 1.2 130hplik EDC şanzımanlısı iyi diye biliyorum, ama donanım orta olunca sürüş modları olmuyor o olmayınca şanzımanın sport moduda yok, agresif kullanımlarda üzebilir.
 

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
Hyundai i30 bildiğim kadarıyla düşük satış nedeniyle ülkemizden çekildi yoksa güzel araba bence geri görüş büyük ekran cam tavan gibi özellikler alınıyor belirlediğiniz listede Renault Megane ve Peugeot 308 araçlara bakardım
 
3 Eyl 2019
2
0
10
28
Muğla
Marka
Ford
Audi A3 almanızı tavsiye ederim Hb veya Sedan, görünüş konfor ve ikinci el piyasası açısından çok ideal bir araç ve istediğiniz fiyat aralığında 2014 otomatik versiyonları bulunuyor.
Yukarıda saydığınız modeller arasında da yine Alman grubu olan Seat Leon'u düşünmeden öneririm çünkü Audi A3 ün alt yapısını taşıyan biraz daha uygun bütçeli versiyon diyebiliriz Seat grubu için
 
Son düzenleme:

Rexia

Elit Apaçi
16 Kas 2017
95
30
970
En ideal Peugeot 308 servis ağı var, şanzıman piyasada satılanlar arasında iyi denilecek sınıfında motor performans ve yakıt olarak tatmin edecektir eksileri arka yaşam alanı C segment göre biraz dar ve koltukları çok dik uzun yol için arka yaşam alanı çekilmez bir hal alabilir onun dışında benim için bir eksisi yok gibi .bende arabamı degiştirecem 308 almak için biraz nakit biriktiriyorum eğer şu an elimde 35.000tl nakit olsaydı aşağıda belirttiğim arabayı alırdım makyajlı kasa ve donanım olarak da tatmin edici bari siz alın diye link veriyorum:))
 

Havnor

Takipçi
13 Eyl 2019
2
0
10
29
Istanbul
Oncelikle tesekkurler,

Genel kani anladigim kadariyla sanziman ve motor nedeniyle 308 yonunde, makyajli halini bulup deneyip gorecegim(bunlarda multimedia telefonlar icin yenilenmis galibal). Sizce istanbul icinde mantikli olan secenek sizce 1.2 olan mi yoksa 1.6 dizel mi tercih etmeliyim.

Bunun disinda megane da cok onerilmis burda da EDC daha once kullandigimda beni cok tatmin etmemisti ayrica multimedia sistemi peugeot gibi full dijitale yakin oldugu icin tasarim guzel ama kullanim zor gelmisti.

Golf 1.0 sehir icinde gercekten mantikli gorunuyor fakat tasarim hitap etmiyor ve sanziman internetten gordugum kadariyla korkutuyor ayni leonlar gibi.

Son olarak bugun i30 alacak olsam 1 sene sonra satmak istedigimde sizce kotu bir konumda mi olurum, gerek motor gerek donanim acisindan cok uygun bir arac gibi gorunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım