KAPALI camın içerden terlemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KeremDK

Profesör
2 Şub 2017
204
203
1,185
istanbul
beyler dün akşam ilk defa ön ve arkada cam içerden terlemiş ama buğ değil bildiğin terlemiş sildiğim zaman bezden su aktı o derece. sizce sorun ne olabilir hiç böyle olmamıştı daha önce:(
 

g.c.

Gökhan
Panpa
27 Eki 2016
1,544
2,719
3,570
Aydın
Marka
Mitsubishi
Paspaslar yıkanmış ve kurutulmamış ise, kapı yanlarına tabanca ile su sıkılmış ise normaldir.

Bunun haricinde bu sıcaklarda içeriden terleme olabilmesi için içeride en az sıktığınız bezde ki kadar suyun buharlaşması gerekmektedir. İnşallah sorun daha ciddi değil yukarı da saydıklarımdan biridir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: KeremDK

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Klima açık seyahat ettikten sonra park etmeden 1-2 dk mesafe kala ya da park ettikten sonra stop etmeden klimayı kapatıp fan ayarı yüksek seviyede, mümkünse camlar açık şekilde bir süre çalıştırın öyle kapatın. Amaç hava kanallarında oluşan yoğun nemi yok etmek.
 

OguzhanC

Panpa
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
770
1,643
2,520
26
Kocaeli-Ordu
Marka
Peugeot
Bizim araç kapı fitilinden su aldığında da öyle oluyordu. Paspasın altında plastik havuz olduğundan araç halısının ıslaklığını hemen farkedememiştik ancak fena su almıştı o yüzden olmuştu.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,040
7
51,377
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Arkadaşlar olası sebepleri söylemiş. Sorun devam ediyorsa ve henüz kaynağını bulamadıysanız aşırı saçma gözüken geçici çözüm önerisi sunayım: Külotlu çorap :) gibi bir şeyin içine pirinç doldurarak, böyle kum torbası gibi çim adam gibi yapıda torbalar yapıp aracın içinde bunları bulundurursanız nemi azaltır. Hatta uzun şekilde yapıp akşam arabayı bırakırken ön konsolun üstüne bırakırsanız muhtemelen terleme sorunlarını yaşamazsınız. Sonradan arabaya binince alıp koltukların görünmeyen alt köşelerine bir yerlere koyarsınız. Pirinç direk olarak nem emici özelliğe sahiptir. Bu çözümü ben uygulamadım ama bir zamanlar bir videoda görmüştüm.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım