Cinlayan fren balatasi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Az once ilk defa düşük süratte durmaya yakin fren balatalarimdan biri derinden çinladi. Duymak icin dikkat etmeniz berekiyor. O an sesizligi saglamaya caliştigim icin sesi fark ettim.
Bu ne demek oluyor
 
Frenlerde asbest kullanılsın diye imza toplayacam yakında. Asbest kaldırıldı balatalar resmen zımparalıyor diski.

Mobil
Maalesef aynı şey debriyaj balataları için de geçerli. Asbest kullanımı kaldırıldığından beri aşınma daha erken, ısınma da daha çabuk oluyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: TSIDSG
Öncesinde frenleri zorlayıp fazla ısıtacak dağ inişi gibi bir sürüş yapmadıysan normal değil. Balataları bir kontrol ettirmende fayda var Ali Hocam.
 
Benim bildiğim kadarıyla o asbestli boru işi 75 95 yılları arasında İlkbank tarafından binin üstünde köyde kullanıldı. Hem içme suyu hem gider borusu olarak. 1999 - 2000 yılından beri kullanımı yasak.

Artı sürtünme ile asbestin partikül halinde hava karışması başka bir şey. Fakat sonuçta öyle ya da böyle oldukça zararlı. Köylerde kullanıldığını ben biliyorsam devlet hayli hayli biliyordur, gidip değiştirmesi lazım DSİ'nin.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kozanibo
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...