Civic Fc5 Lastik Uyarı Sensörü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Taybao
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Taybao

Batuhan
Asfalt Kurutucu
32
23
Merhabalar. 2021 civic executive aracım var. 1-2 güne uzun yola gideceğim için bugün lastiklere hava vurdurdum. Havalar 23-24 e kadar inmiş tekrar 32 ye tamamladık. Ancak o sıra kalibrasyon yapmayı unuttum 10-15 km yol gittikten sonra lastik basınç uyarısı yandı. Kenara çekip kalibrasyon yaptım. Tekrardan 5-10 km sorna yine sensör uyarı verdi bir kere daha kalibrasyon yaptım ondan sonra uyarı vermedi bunun sebebi ne olabilir lastikte problem olduğunu düşünmüyorum olsa havası gözle görükür şekilde inerdi.

Basınç sensörleri hassastır. Araçtan araca değişir ama 1 2 psi basınç farkında bile ışık yakabilirler. İndiğini gözle görebildiğiniz lastik zaten kafadan 10 psi basınç kaybetmiş olur.

Lastiklerinizi aracın üzerinde yazan basınç değerine lastikler soğukken şişirip ardından reset yapmanız lazım. Yol gittikten sonra lastik havası kontrol edilmez. Bunlara dikkat ederek en az ayda bir lastik havalarınızı kontrol edin. 3 5 psi dan fazla kayıp varsa lastiğinizde çivi benzeri bir problem olabileceğini düşunebilirsiniz.

Yanıt için teşekkür ederim hocam. Bundan 2-3 ay önce uzun yola giderken sensör yaktı ilk bi petrolde durdum 32 hava bastım 5-10 km gidince uyarı yaktı. Başka bi petrolde tekrar hava bastım ondan bu yana sensör hiç yanmadı. Bugün lastikçi makine ile havaya bakıp 23-24 civarına düşmüş diyince de bi şaşırdım açıkcası. Durum böyle olunca ya sensörde sıkıntı var ya benim önceden petrolde ölçtüğüm makine de sıkıntı vardı.

Yanıt için teşekkür ederim hocam. Bundan 2-3 ay önce uzun yola giderken sensör yaktı ilk bi petrolde durdum 32 hava bastım 5-10 km gidince uyarı yaktı. Başka bi petrolde tekrar hava bastım ondan bu yana sensör hiç yanmadı. Bugün lastikçi makine ile havaya bakıp 23-24 civarına düşmüş diyince de bi şaşırdım açıkcası. Durum böyle olunca ya sensörde sıkıntı var ya benim önceden petrolde ölçtüğüm makine de sıkıntı vardı.
petroldeki makineler düzgün kalibre edilmemiş olabilir, en iyisi kompresörlü lastik basınç aleti alıp kendiniz basmanız

petroldeki makineler düzgün kalibre edilmemiş olabilir, en iyisi kompresörlü lastik basınç aleti alıp kendiniz basmanız
Aynen en son öyle yapıcam. Ancak uzun yola çıkacağım için biraz can sıktı bu durum. Bakalım yarına kadar lastiklerde iniklik olmazsa tahminimce bi sorun yoktur.