Clio 4(2013) Klima Kademesi Arttırınca Gelen Ses

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ecuetos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecuetos

Elit Apaçi
77
29
Marka
Renault
Merhabalar. 2013 Clio 4 sahibiyim. Aracım 1.5 dci S/S Manuel modelidir. Birkaç gün önce uzun yoldan geldim. Ortalama 1000-1100 KM yaptım. Uzun yola gitmeden önce böyle bir sorun yoktu. Yoldan döndükten sonra fark ettim ki klimayı yüksek hızlı çalıştırdığımda direksiyonun altından, pedalların tam yan veya arka kısmından uuğğğ diye bir ses geliyor. Bu ses gelirken AC aktif durumda. Denemek için AC OFF yaptım fakat hala ses gelmeye devam ediyordu. Yani sanırım kompresörle ilgili bir sorun yok. Bu arada soğutmasında ve ısıtmasında da bir problem yok. Klima yüze üfler vaziyetteyken bu ses aynen gelmekte. Ayak kısmına alıyorum yine bu ses geliyor. Yani üfleme yönüyle de alakası yok. Klimayı 1-2-3-4'üncü kademelerdeyken ses gelmiyor. Fakat 5. seviyeye alıyorum ses başlıyor. 6. seviyede daha da yükseliyor. Özellikle son seviyelere getirdiğimde adeta motor sesini bastıracak kadar bir uuuğğğğ diye bir ses geliyor pedalların o taraftan. Sanki böyle evde vantilatör pervasi çalışırda yüksek hızlı uuğğğ yapar, o şekilde bir ses. Tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Sizce problem ne olabilir?
 
Kendim yapamam yüksek ihtimalle. Pek anladığım şeyler değil. Çok masraflı mıdır? Değişmesi gerekir mi yoksa yeniden yerine mi takılıyor genelde?
Değişmesine gerek yok, biraz işten anlayan biri tekrar yerşne takar ve sabitler. Muhtemelen yoldaki sarsıntılardan dolayı yerinden çıkmıştır.
 
Değişmesine gerek yok, biraz işten anlayan biri tekrar yerşne takar ve sabitler. Muhtemelen yoldaki sarsıntılardan dolayı yerinden çıkmıştır.
Anladım. Sanayide tanıdığım usta yok ama serviste tanıdığım samimi bi ustam var. Ona götüreyim bari müsait olduğum bir zaman. Çok teşekkür ederim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Onatygt