Lastik havalarında sıkıntı yok, benim bahsettiğim o kadar hava farkı değildi, daha dramatik farktı.
Daha önce sorun yaşamamış olmanız çok normal. Zaten benim yazdığım olasılıkların hiçbiri normal şartlarda yaşanacak şeyler değilHepsi beklenmedik durumlar.
Geçmişte lastik değişimi yaptığımız bir Ford yetkili servisinin Fiesta'ya Transit havası basması sebebiyle gece şehirler arası yolda (aynı yolculuk sırasında) 2 lastiğimizin farklı zamanlarda patlamasını yaşadık. Yıllar sonra başka bir Fiesta'mıza düzenli bakımlarını yaptırdığımız başka bir Ford yetkili servisinde kaza sonrası onarımda farklı ebat lastik (tek lastik) takıldığını da gördük. Bunların ikisini de ilk bindiğinde sakin kullanan insan anında anlayamıyor. Bakın bunların hepsi anormal durumlar.
Arabaya direk zararı olmaz, kazaya sebebiyet vererek olur. Yani bir zarar olursa öncelikle size olur. Sağa sola çekme, dengesizlik filan hep sürüş güvenliğiyle alakalı konular. Şu anda arabadan önce kendinizi düşünün =)
İlk akaryakıt istasyonunda lastik havalarınızı kontrol edin. Önerilen havayı basın. Kaç olursa olsun en azından dengeli olsun. Sonrasında rot ayarına götürün. Bahaneyle bir kontrolden geçmiş olur =). O da sorunsuz çıkarsa birkaç gün kullanıp toplamda 100km kadar kullanıp öyle gözlemleyin. Düzelmiyorsa lastikçiyi bir daha ziyaret edin.
Bilmiyorum ama çok enterasandır, bugün iş dönüşü bir arkadaşıma daha sürdürdüm. O da diğer arkadaşım gibi bir sorunun olmadığını belirtti, gayet normal dedi. Titreme vs yok dedi. Ben de bir kere daha deneyimlemek adına yarın sabah ve iş dönüşünde bir kere daha kullanacağım. Bakalım o zaman da sağa-sola meyleder gibi bir şey olmazsa sanırım lastiklerin ilk takılma anının sıcaklığıyla öyle bir kanıya vardım diye düşüneceğim

Yarın inşaAllah son durumdan haberdar ederim