KAPALI Clio 4 Viraj Demir Lastiği Değişimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Daswagen

Asfalt Kurutucu
27
Arkadaşlar merhaba,

Clio4 viraj demir lastiklerinin değiştirilmesi konusunda sanayide bir iki yere danıştım ama cevaplar tatmin etmedi...

Viraj demir lastiklerinin değişimi için "traversin sökülmesi gerek" diyorlar...

Daha önce bu işlemi yaptıran, konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

İlgili görseller,
20200106_143715-min.jpg20200106_143323.jpg20200106_143441.jpg

Bazı araçlarda oraya ulaşılması için traversin sökülmesi gerekiyor. Stilo'da da durum böyleydi. O yüzden on takima komple girisilecegi zaman yaptirmistim. Ses cok rahatsız edici düzeyde değilse sizde bekletin derim. Diger bakım zamanı geldiğinde aradan çıkarırsınız. Simdi 50 liralik parca değiştirmek için ciddi iscilik isteyeceklerdir.

Eğer vidalara yukarıdan erişim yoksa durum öyle gözüküyor.

Malesef yukarıdan erişim olanağı bulunmuyor. Belki traversin alt kısmındaki açıklıktan somuna ulaşılıp lastik kelepçeden kurtarılabilir diye düşünüyorum. Tabi bu yöntemin uygun olup olmadığı araç lifte kaldırıldığında görülecek...

20200106_224227-01.jpeg

2012 clio 4 kullanıcısıyım ön viraj demiri ve ön viraj çubuk takozları araç 5 yaşındayken iyi niyet garantisi adı altında ücretisiz değiştirildi.ustayla uğraşmak yerine güzel bir servise gitseniz?
55DA8996-B2F7-425D-971F-150CA9669960.jpeg

Bazı araçlarda oraya ulaşılması için traversin sökülmesi gerekiyor. Stilo'da da durum böyleydi. O yüzden on takima komple girisilecegi zaman yaptirmistim. Ses cok rahatsız edici düzeyde değilse sizde bekletin derim. Diger bakım zamanı geldiğinde aradan çıkarırsınız. Simdi 50 liralik parca değiştirmek için ciddi iscilik isteyeceklerdir.

Benzer şeyleri düşünüyorum ve çıkardığı sese alıştım diyebilirim. Yürüyen aksam ısındıktan sonra ses azalıyor. Bir süre sonra da tamamen kesiliyor. Yazın hiç ses yok bu arada... 🙂 Neticede aşınabilecek lastik bir parça ancak konum itibariyle kötü seçilmiş diyebiliriz.

2012 clio 4 kullanıcısıyım ön viraj demiri ve ön viraj çubuk takozları araç 5 yaşındayken iyi niyet garantisi adı altında ücretisiz değiştirildi.ustayla uğraşmak yerine güzel bir servise gitseniz?Ekli dosyayı görüntüle 23060

Aracım 2013 model... Garanti süresince bakımlarını yetkili serviste, daha sonraları özel serviste (bosch) yaptırdım. Geçtiğimiz yıl triger setini (41bin kmde) yine yetkili serviste değiştirdim ancak full yetkili servis bakımlı olmadığı için iyi niyet garantisi altında yapmayacakları ve yüksek bir işçilik, parça fiyatı çıkarabileceklerini tahmin ediyorum...

Yine de bugün yarın arayıp konu hakkında servise de danışacağım. Bilgilendirme için ayrıca teşekkürler...

Çoğu arabada sökülmek zorunda.Sizin de sökülmesi gerek gibi duruyor.Madem lastik için söktüreceksiniz viraj demirini değişseniz daha sağlıklı olur.

Maalesef sökülmesi gerekiyor. Sıfır aldığım clio 4 icon aracıma 14 ay dayanabilmiştim. 2 kez direksiyon kutusu 2 kez rot başları ve viraj demir lastikleri değişmeme rağmen önden gelen sesler çözülememişti. Arabayı sattıktan 2 hafta sonrada şanzıman ellerinde kalmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...