Clio 5 1.0 TCe Bakım Tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LOGAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LOGAN

Rüstem Teksoy
Takipçi
2
27
Marka
Renault
Herkese merhaba,

Aracım 135.000 km’de ve bakım yaptıracağım. Yetkili servis yaklaşık 34.000 TL fiyat verdiği için dışarıda yaptırmayı düşünüyorum.

Değişecek parçalar: V kayışı, devirdaim, ön balata, motor yağı, hava filtresi, polen filtresi, antifriz ve yağ.

Bursa’da yaşıyorum, aracı İzmirden aldım. Bu parçalar için hangi marka daha iyi olur?
Tecrübesi olan arkadaşlar marka önerisi veya tavsiye paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Araç: Renault Clio 1.0 TCe Touch X-Tronic 2020 Model

Merhaba, kişisel tercihim V kayışında Gates-Continental-Bosch-Bando-Dayco olurdu, devirdaimde mümkünse orijinal yoksa kaliteli bir yan sanayi, balatada TRW-Hella Pagid-Ate-Mando, ucuz seçenek olarak Kale, motor yağında Liqui Moly TopTec 4410, tüm filtrelerde Mann, antifrizde Motul-Shell-Febi olurdu.

Merhaba, kişisel tercihim V kayışında Gates-Continental-Bosch-Bando-Dayco olurdu, devirdaimde mümkünse orijinal yoksa kaliteli bir yan sanayi, balatada TRW-Hella Pagid-Ate-Mando, ucuz seçenek olarak Kale, motor yağında Liqui Moly TopTec 4410, tüm filtrelerde Mann, antifrizde Motul-Shell-Febi olurdu.
Hocam antifrizden gol yedik galiba
Total glacelf auto supra 2f var elimde organik ama sizce sorun olur mu? Birde bu saydığınız balataları sıralarsanız performans olarak nasıl olurdu sıralama. Yağ olarak ben Motul Specific 17 almayı düşünüyordum rn17 onaylı

Hocam antifrizden gol yedik galiba
Total glacelf auto supra 2f var elimde organik ama sizce sorun olur mu? Birde bu saydığınız balataları sıralarsanız performans olarak nasıl olurdu sıralama. Yağ olarak ben Motul Specific 17 almayı düşünüyordum rn17 onaylı
Gayet güzel olur, kullanılır. Yalnız uyumluluğunu kontrol etmekte fayda var. Bu balatalardan TRW ve Mando'yu kullandım, kullanıyorum. TRW beni tam 65 bin km kadar götürdü ancak çok sesli ve tozlu bir balataydı uzun ömür hariç memnun kalmadım. Mando'yu şu anda kullanıyorum, tozdan ve sesten eser yok ama bununda frenleme gücü düşük. Hella Pagid yumuşaklığı ve performansıyla ön plana çıkar, Ate ise kalitesiyle. Kale f/p balatasıdır. Burada ihtiyaçlarınıza ve kullanımlarınıza göre yönelmekte fayda var.

Yağ olarak Motul Specific'te son derece doğru bir tercih olur, özellikle RN 17 ya da 17 FE onayı varsa zaten tartışmaya gerek yok.