Corolla'nın motoru daha güçlü ve daha düşük tüketim sunabilecek kabiliyette. Corolla'daki motor Euro 6 normlarını karşılarken, Elantra'nın motoru Euro 5 normlarını karşılıyor. İkisinde de 6 ileri manuel vites bulunuyor. Verilere bakılırsa Elantra aleyhine yarım ile bir litre arası bir tüketim farkı olur gibi duruyor.
Corolla'nın life donanımı oldukça boş. Donanım olarak Elantra daha memnun eder.
Bir süredir fiyatlarına bakmadım, son durumu bilmiyorum. Ancak geçmişte Elantra daha uygun fiyata bulunuyordu, muhtemelen şimdi de öyledir. En son baktığımda 0 km yeni kasa 1.6 Elantra 100 bine satılırken Corolla'nın vision manueli 0 km olarak 105-110 aralığındaydı.
Servis, yedek parça, piyasa gibi konularda Corolla'da hiç bir sorun yaşanmayacağı ortada. Elantra'nın piyasası ve gerekli durumlarda yedek parça tedarik süreci vb. konularda hiç bir bilgim ve fikrim yok. Ama Hyundai marka bir aracın servis konusunda sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum.
Zevkler göreceli. İki aracı da beğeniyorum. İkisini de tercih edebilirdim, direkt bunu alırdım diyemem ancak Elantra yarım adım önde gibi.