KAPALI Corolla 1.6 life mı Elantra Style 1.6 Dcvvt mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
2,087
31
Marka
Renault
Arkadaşlar selamlar.Bu iki modeli karşılaştırma konusunda yardımınızı rica ediyorum.İkisi de en boş paket ve 1.6 benzinli motora sahip.Genişlik,yakıt tüketimi ve yakışıklılık olarak ikisi de beni cezbeden modeller.Sizce hangisi neden alınmalı veya alınmamalı? Teşekkürler.

Corolla'nın motoru daha güçlü ve daha düşük tüketim sunabilecek kabiliyette. Corolla'daki motor Euro 6 normlarını karşılarken, Elantra'nın motoru Euro 5 normlarını karşılıyor. İkisinde de 6 ileri manuel vites bulunuyor. Verilere bakılırsa Elantra aleyhine yarım ile bir litre arası bir tüketim farkı olur gibi duruyor.
Corolla'nın life donanımı oldukça boş. Donanım olarak Elantra daha memnun eder.
Bir süredir fiyatlarına bakmadım, son durumu bilmiyorum. Ancak geçmişte Elantra daha uygun fiyata bulunuyordu, muhtemelen şimdi de öyledir. En son baktığımda 0 km yeni kasa 1.6 Elantra 100 bine satılırken Corolla'nın vision manueli 0 km olarak 105-110 aralığındaydı.
Servis, yedek parça, piyasa gibi konularda Corolla'da hiç bir sorun yaşanmayacağı ortada. Elantra'nın piyasası ve gerekli durumlarda yedek parça tedarik süreci vb. konularda hiç bir bilgim ve fikrim yok. Ama Hyundai marka bir aracın servis konusunda sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum.
Zevkler göreceli. İki aracı da beğeniyorum. İkisini de tercih edebilirdim, direkt bunu alırdım diyemem ancak Elantra yarım adım önde gibi.
Minnak bir fark olsa da çarpışma değerleri %2 şer daha iyi elantranın.C segmentinin 2019 liderleri ikisi de

Arkadaşlar selamlar.Bu iki modeli karşılaştırma konusunda yardımınızı rica ediyorum.İkisi de en boş paket ve 1.6 benzinli motora sahip.Genişlik,yakıt tüketimi ve yakışıklılık olarak ikisi de beni cezbeden modeller.Sizce hangisi neden alınmalı veya alınmamalı? Teşekkürler.
Eğer sürüş kalitesine önem veriyorsanız Corolla, bağımsız arka süspansiyonuyla ve çevik şasisiyle bir tık önde. Elantra'da torsiyon var diye biliyorum. İç hacim daha büyük önceliğinizse bu sefer Elantra öne çıkar. Güvenlik vs. konuları birbirlerine çok yakın. Corolla'nın iç mekanı, Elantra'nın da sürüş kalitesi bana yetiyor diyorsanız hangisini ucuza bırakıyorlarsa gidin onu alın :)

Eğer sürüş kalitesine önem veriyorsanız Corolla, bağımsız arka süspansiyonuyla ve çevik şasisiyle bir tık önde. Elantra'da torsiyon var diye biliyorum. İç hacim daha büyük önceliğinizse bu sefer Elantra öne çıkar. Güvenlik vs. konuları birbirlerine çok yakın. Corolla'nın iç mekanı, Elantra'nın da sürüş kalitesi bana yetiyor diyorsanız hangisini ucuza bırakıyorlarsa gidin onu alın :)
Konuda sorulan Corolla modeli sadece 2018 yılında satılan 1.6 motor life donanım ve manuel vites.
Önceki kasa Corolla'da arkalar torsiyon.

Örneğin: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...kacidan-2018-1.6-corolla-life-746534103/detay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...