Porya rulmanları olabilir. Veya akslae yağsız kaldıysa da yapar uğultuyu.Araçta daha önce olmayan lastik uğultusuna benzer bir ses alıyorum. 50-60 kmh ve 90-100 kmh arası belirginleşiyor. Lastik mi inik düşüncesiyle havaları kontrol ettim ancak havalarda bir sorun yok. Tahmini olan var mı?
Uğultu yol sesi ise poryadan geliyordur hocam sağa sola virajlarda hangisinden geldiğini daha net anlayabilirsiniz , sağ virajda hafifliyor sol virajda ağırlaşıyor ise sağ porya tam tersi durumda sol porya geçmiş olsun.Araçta daha önce olmayan lastik uğultusuna benzer bir ses alıyorum. 50-60 kmh ve 90-100 kmh arası belirginleşiyor. Lastik mi inik düşüncesiyle havaları kontrol ettim ancak havalarda bir sorun yok. Tahmini olan var mı?
Poryayı komple mi değiştiniz yoksa sadece rulman değşiyor mu? Arka tarafı hiç sökmediğimizden bilmiyorum onu hem bana da kolaylık olur ileriki dönemlerde.
Poryayı komple mi değiştiniz yoksa sadece rulman değşiyor mu? Arka tarafı hiç sökmediğimizden bilmiyorum onu hem bana da kolaylık olur ileriki dönemlerde.
Rulman belki pressle sökülebilir gibi geldi, poryaya boşuna para vermeye gerek yok gibi geldi. Poryayı değiştirirsem 5x114.3 alt yapısına geçerim, hem jant bulmak daha kolay hem de diskleri de değişmiş olurum bu vesileyle.Ekli dosyayı görüntüle 53128
Şöylece değişti Onat, yalnız fren diskinin vidası kaynadığı için bayağı uğraştırdı ustayı. Profesyonel destek almadan yapmaya pek uygun bir iş değil.