Herkese selam. Debriyaj pedalına bastığımda bir yere takılıyor ve takıldıktan sonra pedala basmaya veya geri çekmeye devam edebiliyorum .vites atmamı yada kalkış yapmamı şimdilik etkilemedi. Sizce sorun ne olabilir. Araç alfa romeo 156.
Biraz daha detaylı anlatabilme şansın var mi hocam ayni sorunu yaşadığım için ben de merak ettimSorunu buldum fakat hemen çözemeyeceğim. Sorun debriyaj üst merkezinden kaynaklı. Maddi durum müsade ettiğinde siparişi vericez artık . Cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.
Hocam yaptırana kadar freni de dengeli kullanmaya bakın. 156'da da öyle mi bilmiyorum ama genelde fren ve debriyaj aynı hidroliği kullanırlar. Debriyaj üst merkezde nasıl bir sıkıntı var bilmiyorum ama bazen hidrolik kaçağına sebep olabilir. O süre boyunca gerekirse sık sık kaputu açıp hidrolik seviyesini de kontrol edin.Tabi. Debriyaj pedalı zaman zaman bir yere takılırcasına sertleşiyordu. Sonrasında biraz ilerleyince düzeliyordu. İlk zamanlar sadece bir yere takılıyor zannediyordum ki bir yere takılmıyor anlık olarak sertleşiyormuş. Ardından ustama götürdüğümde birkaç şey denedi (neleri denediğini bilmiyorum o sırada ben aracın yanında değildim) ve ardından bana debriyaj üst merkezini değiştirmen lazım sorun düzelir dedi. Bakalım değiştirdiğimde sorun düzelecek mi?
Tabi. Debriyaj pedalı zaman zaman bir yere takılırcasına sertleşiyordu. Sonrasında biraz ilerleyince düzeliyordu. İlk zamanlar sadece bir yere takılıyor zannediyordum ki bir yere takılmıyor anlık olarak sertleşiyormuş. Ardından ustama götürdüğümde birkaç şey denedi (neleri denediğini bilmiyorum o sırada ben aracın yanında değildim) ve ardından bana debriyaj üst merkezini değiştirmen lazım sorun düzelir dedi. Bakalım değiştirdiğimde sorun düzelecek mi?
Senin araçta hidrolik merkez yoktur debriyaj teli vardır panpaBendede aynı durum oluyorda açıkcası bu büyük bir sorun gibi duruyor. Paspasa takılıyor sanıyordum pas pası kaldırdım yine aynı sorun gibi.