Demir Demir’e vurma sesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

grandgrand

Asfalt Kurutucu
58
Merhaba arkadaşlar arabayı rölantiden hafif gaza bastığım zaman Demir Demir’e vurur gibi tak diye bir ses geliyor kırmızı Işık’ta durup kalkarken özellikle yavaşken kalkışlarda oluyor araba hızlandığı zaman ses tamamen kesiliyor motor kulakları ve şanzıman kulaklari kontrol edildi bir sorun yok denildi bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim araç otomatik 35 bin km de yeni sayılır

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz icin yeni arabada böyle sorun normal mi olması zamanında çukurlara girmiştim bundab dolayı mi acaba

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz icin yeni arabada böyle sorun normal mi olması zamanında çukurlara girmiştim bundab dolayı mi acaba
Valla şimdiki arabalar eski konforsuzlar gibi değil, tekerlekler büyüdü, girdikleri çukurları aldıkları darbeleri eski arabalar kadar çok hissettirmiyor.:) O yüzden farkında olmadan ön düzene fazla darbe aldırmış olabilirsiniz.

Bu ses vurma sesi mi yoksa sürtünme sesi şeklinde mi oluyor ? İlk kalkış sırasında debriyajdan ayağınızı çekerken, araç tam kavrama noktasındayken mi geliyor ?

Cenk bey araç yavasken rolantideyken hafif gaza basınca tak diye iki Demir sanki birbirine vurur gibi bir ses geliyor hızlanınca ne kadar gaza basarsan bas ses gelmiyor ilk kalkışta oluyor araç otomatik

Cenk bey araç yavasken rolantideyken hafif gaza basınca tak diye iki Demir sanki birbirine vurur gibi bir ses geliyor hızlanınca ne kadar gaza basarsan bas ses gelmiyor ilk kalkışta oluyor araç otomatik
Anladım, şüphelendiğim bir sorun vardı ama o değilmiş. En iyisi aracı servise göstermeniz. Ön düzen dahil şanzıman elemanlarını bir kontrol etmeleri gerek. Eğer İstanbul'daysanız Şahsuvaroğlu'nu önerebilirim.

Yaw işte benim arabadaki arızanın aynısı. Hyundai i10 garantiden işleme soktum. Akslarında sıkıntı çıktı. Grantiden halletiler. Bu ses 3 yerden çıkabilir. Debriyaj, Aks ve Şanzıman takozu.
Aksdan gene ses bu videodaki

Debriyajdan gelen ses ise

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...