Dizele benzinli motor takmak

Sefa Sönmez

Sefa Sönmez
Taklacı Güvercin
55
25
Marka
BMW
Merhabalar. Dizel araca hacimleri aynı benzinli motor ya da benzinli araca hacimleri aynı dizel motor takılırsa muayeneden geçer mi ruhsata işletilebilir mi?

Not: Merakımdan soruyorum yaptıracağımdan değil herkes görüşünü belirtebilir :).
 
Maalesef böyle bir şey olmuyor diye biliyorum , ama daha bu konunun içinde olanlara sormak gerek
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kagan
Farklı yakıt tipleri arasında yasal geçiş mümkün değildi bildiğim kadarıyla. İşletmeden de zaten geçmek mümkün değil muayeneden bariz belli olur :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kagan
Mümkün değil. Yakıt türü değişikliği yapamazsınız.

Edit: Yanlış biliyormuşum. Bugün de bir şey öğrendik.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows ve Kagan
iyi forumlar dilerim kısa bir zaman önce dizelden benzine ruhsat değişikliği ile birlikte geçiş yapmış biri olarak mümkündür fakat biraz uğraştıran bir iştir. Buradaki linkten araç proje uygulama esaslarını indirip orada yazılanları dikkatlice okuyunuz. Benim olayım aracın kendi orijinal motorunu koyduğumuz için çok daha kolay olmuştu yakıt değişikliği fakat sizden ekstradan egzoz desibel testleri vs. isteyebilirler konuyu yapacak mühendis ile konuşmanız daha iyi olur.
 
  • Beğeni
Tepkiler: fujiwara