Doğru Motor Yağı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

volkanaktas6154

Asfalt Kurutucu
2 Kas 2016
31
21
595
Hayırlı geceler arkadaşlar.
2015 model 1.6 turbo beslemeli 177 hp hyundaı Tucson elıt plus aracım mevcut.Arakadaşlar aracımın kitapçığını açtığımda motor spesfikasyonunu karşılayan motor yağı normu ACEA a5.Ülkenizde bu normu destekleyen yağ mevcut değilse ACEA A3 ve üzerine bakın demiş.Şimdi ben sıkı bir mobil 1 ciyimdir.Her aracımda mobil 1 kullanırım.Siteden aracım için önerilen motor yağı
Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30. ACEA A5 i destekleyen yağ sitede bu.Daha önceleri diğer araçlarımda Mobil 1 esp serisi 5W 30 kullanırdım.ŞİMDİ 0w 30 Viskozitesi düşük bir yağ kışın eyvallah fakat yazın sorun teşkil etmez mi??
Bu arada servisler ise ACEA A3 ü destekleyen yağları kullanıyor 10w 40 .Yeni otomobillerde hep düşük yağ normlarının kullanılması iyidir diye biliyorum.
Fazla km yapan biri değilim bakım için sene dolunca yaptırıyorum.Bilgilerinizi bekliyorum.Ne yapmalıyım hangi yağı tercih etmeliyim.Yada bu aracıma da 5w 30 mu kullansam ???
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım