Dolar/Euro Nereye Gidiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yalman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yalman

Asfalt Kurutucu
38
Beyler an itibari ile dolar 3.15 euro ise 3.51 seviyesinde. Sizce bu artış daha ne kadar devam eder? Zaten ötv'de artış bekleniyor bir de yerinde durmayan döviz kuru sebebiyle araç almak git gide imkansız hale geliyor. İkinci el piyasası zaten ortada o konuya hiç girmiyorum bile.

15 yıl önce benzin 5 lira, dolar 3 lira olacak deseler kimse inanmazdı. 15 yıl sonra da bir ihtimal sağ kalırsak benzin 9, dolar 6 olabilir. olur mu? olur.

Dolar euro vatandaş açlıktan ölmeden durmaz sebebide belli bir sey ürettip sattığımız yokken satın alıyoruz.Vergisini ödemediğimiz tek şey aldığımız nefes yakında bir yerimize sayaç takıp onuda alırlar.ayrıca daha neyin ötvsi bu 2liralık benzini 5liraya,binliralık telefonu 4binliraya,30binliralık arabayı 100bine,100binliralık daireyi 400bine.Ne kulak arkası kaldı ne başka birsey.

Üretime teşvik sağlamadıkları gibi ihracatçı olmak için üretici olma şartını kaldırdılar.

Artık direk al sat yapılabilir bir hale geldi.

Ah ah, üretici olacak adamdan ilk 2 sene vergi almayacağım, ihracat yapması için Turk Eximbank'tan türüne göre çekilecek ihracat kredi faizini olabildiğince düşük tutacağım gibi basit temeller üzerinde üretime destek olsa millet hazır, arsasını arabasını satar gider istediği sektöre girer.

Bak ondan sonra ihracat rakamlarına. Orta vadede (5 yıl ve sonrası) gayet iyi bir noktaya gelinebilir. Ama yok...

Ben zaten anlamıyorum ne zengin memleketmişiz. Bunca insan bu kadar harcamayı iyi yapıyor.

1 saat önce Bilkent'e gittim benzin almaya Bentley Continental GT ayrı bir tarafa gitti, Porsche 911 GT3 başka bir tarafa gitti, oturduğum semt zaten Borusan, Koluman, Doğuş bayileri gibi.

Lafta herkes ağlıyor ama ben anlamıyorum, konut muhabbetine hele hiç girmek istemiyorum.

Zengin çok zengin, fakir çok fakir oldukça her şey zamlanmaya devam edecek. Ama her şeye rağmen ulke eyiye gödiyy.

hadi eyvallah....
OEQM1P.jpg

''Açık açık söylüyorum; bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin ayağa kalkmasına he birlikte destek vereceğiz. Parayı yastığın altında saklaması nasıl bir gafletse, finans piyasasının da parasını kasalarda saklaması o kadar büyük bir gaflettir.''(RTE)
Parası olan var mı da yastığın altına koyuyor. Şahsen yok ucu ucuna gidiyor her şey olan varsa da büyük ihtimalle yastığın altında değil ayakkabı kutusunda saklıyordur. Cebimizdeki 3 kuruşa da göz diktiler HELAL OLSUN

Üretime teşvik sağlamadıkları gibi ihracatçı olmak için üretici olma şartını kaldırdılar.

Artık direk al sat yapılabilir bir hale geldi.

Ah ah, üretici olacak adamdan ilk 2 sene vergi almayacağım, ihracat yapması için Turk Eximbank'tan türüne göre çekilecek ihracat kredi faizini olabildiğince düşük tutacağım gibi basit temeller üzerinde üretime destek olsa millet hazır, arsasını arabasını satar gider istediği sektöre girer.

Bak ondan sonra ihracat rakamlarına. Orta vadede (5 yıl ve sonrası) gayet iyi bir noktaya gelinebilir. Ama yok...

Ben zaten anlamıyorum ne zengin memleketmişiz. Bunca insan bu kadar harcamayı iyi yapıyor.

1 saat önce Bilkent'e gittim benzin almaya Bentley Continental GT ayrı bir tarafa gitti, Porsche 911 GT3 başka bir tarafa gitti, oturduğum semt zaten Borusan, Koluman, Doğuş bayileri gibi.

Lafta herkes ağlıyor ama ben anlamıyorum, konut muhabbetine hele hiç girmek istemiyorum.
Kardeşim insanlara bunu sorduğunda refah artti diyorlar çıldırıyorum neyin refahı arttı yeni focus aldım 100binlira 60 ay ona kredi ödiyecem ev aldık 550binlira 84 ona kredi ödiyecem tabi aldıysak ödiyecez beleşe bir sey yok fakat neden ederinin 5 katını ödemek zorundayız neden ömrümüzden 10 yılı ev araba icin çöpe atiyoruz ederini ödesek 2 yılda bitecek ozaman refah seviyemiz artacak bunun suclusuda tam olarak devlet degil iş adamlari üretmekten yoksun kolqy para olan ithal et sat kavramını benimsemiş garanti paracılar

Beyler balık baştan kokar. Baştakiler nasıl davranırsa büyükten küçüğe doğru halkın içindeki her kesim aynı davranışlara bürünür. O her daim düşman bellediğimiz, bize de sürekli düşmanlıkları dokunan büyük devletlere baktığımızda başlarındaki siyasiler belki dindar değil ama milliyetçi. Adamlar ülkelerini, topraklarını ve vatandaşlarını seviyorlar, milliyetçi hareket edip, vatanı milleti düşünerek adım atıyorlar. Kaç tane devlet elinde, yerli iş adamının elinde şirket, kurum, kuruluş, tesis v.b üretim ve faaliyet gerçekleştiren yer kaldı ki ? Özelleştirme diye Cumhuriyet döneminin tüm taşınmazları yabancı sermayelere satıldı, üreten her firmanın en büyük hissedarları hep yabancı oldu. Ülkenin üreten değerlerinin hiç birinde artık Türk diyebileceğin, vatandaşımız diyebileceğin kimse kalmadı. Böyle olunca bu ülkeye yatırım beklemek ancak hayalcilik olur. Sen özelleştirme diye satarsan tüm taşınmazları, seni ancak tüketim toplumu haline getirirler. Bizim vatandaşımızın göremediği en temel sorun, bu ülkenin başındaki hiç bir siyasi vatanını sevmiyor, milletini sevmiyor. Düne kadar mehmetçiğe kelle, Atatürk'e ayyaş, Cumhuriyet'e ve demokrasiye şeytan işi, Apoya sayın, Doğu'ya kürdistan, Barzani'ye kardeş diyen kimlerdi ? Ülkede terör saldırılarıyla patlayan bombaların peşinden canlı yayına çıkıp ' bilmem kaç milletvekili verseydiniz böyle olmazdı ' diyenler neyin hesabını güdüyordu ? Ölen masum vatandaşlarının hesabını gütmediği belliydi. Bu ülkenin başındakiler sadece kendi ceplerini ve saltanatını düşünüyor. Vatanını seven, hakikatli yöneticilerle yönetilmediğimiz müddetçe bizler onlar için birer marabayız bu kadar basit..

Kardeşim insanlara bunu sorduğunda refah artti diyorlar çıldırıyorum neyin refahı arttı yeni focus aldım 100binlira 60 ay ona kredi ödiyecem ev aldık 550binlira 84 ona kredi ödiyecem tabi aldıysak ödiyecez beleşe bir sey yok fakat neden ederinin 5 katını ödemek zorundayız neden ömrümüzden 10 yılı ev araba icin çöpe atiyoruz ederini ödesek 2 yılda bitecek ozaman refah seviyemiz artacak bunun suclusuda tam olarak devlet degil iş adamlari üretmekten yoksun kolqy para olan ithal et sat kavramını benimsemiş garanti paracılar
Maalesef aileden zengin değilsen dediğin gibi.

Ben soruyorum anneme, rahmetli babamla evlendiğiniz zaman bütün bunları nasıl yaptınız? diye.

Dediği laf şu; biz evlendiğimizde baban 1 hafta sonra araba aldı (Murat 131 :D), 1 ay sonrada o dönem emlak bankası konut kredisi ile ev aldık.

Aylık ikimizin kazancıyla (bankacılar) kredimizi de ödüyorduk, her türlü masrafımızı da yapıyorduk (mutfak, üst baş, yeme içme gezme, elektrik & su & doğalgaz vs vs vs) üstüne de para kalıyordu onu biriktiriyorduk.

Şimdi bakıyorum da annemlerin bu sistemini bugün ben yapmaya kalksam, karı koca en az aylık 15.000₺ kazanmamız lazım. Ha evli değilim ve bizimkiler emekli olduktan sonra şirket kurdular filan ama dediğin doğru. Kolay paracı zihniyet bu hale getiriyor. Ama kolay para kazanma derdi olmayan bizim gibi şirketlerde "devlet yardım etse de üretime başlasak sanayi şirketi olsak, ihracat yapsak" diye kıvranıyor. Sen bakma, şirketi olup destek alamayan, ötekileştirilen nice şirketler var bu ülkede.

Düşün işte paradaki değer kaybını, ülkenin geldiği hali...

Ben uluslararası ticaret okudum, üstüne almanya - türkiye dış ticaret ortaklığı olan bir eğitim kurumundan -Stiftung Private Wirtschaftsschulen SABEL Münih (SABEL Özel Ekonomi Okulları Vakfı) - ekonomi eğitimi aldım.

Dünyada ekonomik olarak en büyük sorun borçlanarak büyümektir daha doğrusu büyüdüğümü zannetmektir.

Bankadan kredi çekip araba alınca "memlöket eyiye gidiyi", ev alınca "istikrar vör" diyerek bir şeyler sahip olduğunu sanan ancak o kredileri ödeyene kadar zeytine talip eden ya da ödeyemeyip evini arabasını satan milyonlarların olduğu bu ülkede senin çıldırman sadece senin sağlığına zarar verir.

Son düzenleme:
Maalesef aileden zengin değilsen dediğin gibi.

Ben soruyorum anneme, rahmetli babamla evlendiğiniz zaman bütün bunları nasıl yaptınız? diye.

Dediği laf şu; biz evlendiğimizde baban 1 hafta sonra araba aldı (Murat 131 :D), 1 ay sonrada o dönem emlak bankası konut kredisi ile ev aldık.

Aylık ikimizin kazancıyla (bankacılar) kredimizi de ödüyorduk, her türlü masrafımızı da yapıyorduk (mutfak, üst baş, yeme içme gezme, elektrik & su & doğalgaz vs vs vs) üstüne de para kalıyordu onu biriktiriyorduk.

Şimdi bakıyorum da annemlerin bu sistemini bugün ben yapmaya kalksam, karı koca en az aylık 15.000₺ kazanmamız lazım. Ha evli değilim ve bizimkiler emekli olduktan sonra şirket kurdular filan ama dediğin doğru. Kolay paracı zihniyet bu hale getiriyor. Ama kolay para kazanma derdi olmayan bizim gibi şirketlerde "devlet yardım etse de üretime başlasak sanayi şirketi olsak, ihracat yapsak" diye kıvranıyor. Sen bakma, şirketi olup destek alamayan, ötekileştirilen nice şirketler var bu ülkede.

Düşün işte paradaki değer kaybını, ülkenin geldiği hali...

Ben uluslararası ticaret okudum, üstüne almanya - türkiye dış ticaret ortaklığı olan bir eğitim kurumundan -Stiftung Private Wirtschaftsschulen SABEL Münih (SABEL Özel Ekonomi Okulları Vakfı) - ekonomi eğitimi aldım.

Dünyada ekonomik olarak en büyük sorun borçlanarak büyümektir daha doğrusu büyüdüğümü zannetmektir.

Bankadan kredi çekip araba alınca "memlöket eyiye gidiyi", ev alınca "istikrar vör" diyerek bir şeyler sahip olduğunu sanan ancak o kredileri ödeyene kadar zeytine talip eden ya da ödeyemeyip evini arabasını satan milyonlarların olduğu bu ülkede senin çıldırman sadece senin sağlığına zarar verir.
Keşke almakla bitse arabayi aldık eski arabanın lastikleri cürümüs yenisini alalım iyisi olsun hayatımızı emanet ediyoruz sonucta lastiklere dedik 4 tanesi 1200lira zaten benzin pompasına yanaşmaktan korkuyoruz depo asgari ücretin ceyregine doluyor rutin işe git gelle en fazla 1 ay gidiyor.benzinle kalsa gene iyi geçenlerde sigortası bitti 2 arabanında yaptırayım dedim yenisine 600 eskisine 997 lira hadi anladım araba lükse giriyor 3 ay önce telefon bozuldu adam gibi bir sey alayım dedik not5 aldım 2400 lira tamam anladım telefon bizim gibi ameleye lüks ısınalım desen doğal gaz 400den assagi gelmiyor elektrik 100 geldiğindr göbek atmadığimız kalıyor anlıyacağın bir seylerin sahibi olalım diyince açlık sınırının altında yaşıyoruz millette sanıyorki bunların hali vakti yerinde baksana 2 araba 2 ev daha ne olsun ulan açlıktan ölecez 1pantolon alıyoruz 4-5yıl yırtılana kadar giyiyoruz gene biz iyiyiz yaşasak yaşasak 50 yıl daha yaşariz bizim çocuklar hapı yuttu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...