DSG Mekatronik Tamiri Hakkında...

hasannacak

Hasan NACAK
Takipçi
29 Haz 2020
1
0
10
43
zonguldak
Marka
Volkswagen
Herkese selam;

Şu DSG’deki mekatronik sorunu hakkında geçen başıma gelen bir durum var. Burada konu hakkında muzdarip olanları ve çözüm yolu / tavsiye arayanları bilgilendirmek istiyorum. Malum bu tip şanzıman kullananlar bu tarz bir sorunla karşılaşma ihtimali her zaman var.

Bende 2013 model Passat Variant 1.6 dizel Highline bir araç var ve aracın ikinci sahibiyim. 2 sene önce aracı 85.000 km’de aldım. Araç şu an 110.000 km’ye yaklaştı.

İlk sahibi bütün bakımları yetkili serviste yaptırmış. Aracı çok beğendiğim ve de sahibinin dürüstlüğünden ötürü aldık. Keyifle kullanıyordum. Ama iki hafta önce Yeniköy taraflarında bir ara sokakta park manevrası için durdum, geri vitese taktım ama araba gaza basınca hareket etmedi. İleriye aldım gene gaza basınca gitmedi. Araba olduğu yerde kaldı yani. Ekranda da vites göstergesi devamlı yanıp sönüyordu. Çekici ile yetkili servise çektirdim.

Olay başıma akşam saatlerinde geldiği için ertesi gün servise gittim. Aracı kontrol ettikten sonra serviste görüştüğüm kişi aracın mekatronik arızası verdiğini söyledi. Ben de aracı aldıktan sonra bakımlara yetkili servise götürdüğüm için ücretsiz değişim olacak sanıyordum ama yanlış bilgi kalmış aklımda. Meğer artık aracın DSG şanzımanının garantisi bitmiş. Tabi bu bilgiyi duyunca ilk etapta başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

Sonra servis yetkilisi benim mekatronik arızasının artık onarılabildiğini ve değişim yapılmayacağını söyleyince rahatladım. Fiyatını ilk etapta 3.500 ₺ gibi verdi. Bir de üzerine Zubizu kampanyası varmış onun ile ek indirim yaptı. Son tutar 2.750 ₺ oldu. Ben gene de dışarıda daha ucuza olabilir mi diye kısa bir telefon trafiği ile birkaç tanıdık üzerinden sanayideki bir usta ile görüştüm. O da 2.500 – 3.000 ₺’ye hallederiz dedi. Baktım dışarıdan yapıldığında aynı fiyat, döndüm yetkili servisteki arkadaşa tamam siz yapın dedim.

Hemen işlemi yaptılar. Ertesi gün de aracı teslim ettiler. Üzerine yetkili serviste yapıldığı için 1 sene de garanti verdikleri bilgisini de söylediler.

Sonra bu aracı alırken yaptığım araştırma aklıma geldi ve benim gibi böyle araştırma yapanlara belki bir yardımımız dokunur diye ben de başıma geleni burada yazmak istedim.

Neyseki şu Corona'nın ilk zamanlarında yaşadık şu sorunu yoksa arabayı servise de götüremeyecektik. :)

Kalın sağlıcakla
Hocam merhaba. Mekatronik arızasını tam olarak açarmısınız. Mekatronik kart mı yoksa başka bir parçayımı tamir ettiler?
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım