E39 540i hakkında bilgi edinmek istiyorum

ÇEBİ

ali özgen çebi
Senkromeççi
5
23
Marka
Yok
merhabalar hayalim olan e39 540i almak istiyorum ancak bu araç hakkında ne kadar araştırma yapsamda yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu araç hakkında tavsiyelerinizi. Satın alım aşamasındaki tavsiyelerinizi. Satın alınması sırasında nelere dikkat etmem gerektiğini. Sorun çıkardığı vakit kolay mı yoksa zor mu çözüldüğünü. Beni bu konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

M62B44 nazlı motordur. Her yerinde abuk subuk hortumlar, borular, kablolar vs mevcut. Ustası olmayan kurcalarsa iş açar. Bu arabayı alıp yakıtından kaçmak için lpg takan adam, kim bilir bakarken nelerden kaçmıştır.

Zincir ve vanos sistemine de dikkat, ömürleri erken bitiyor. Soğuk motorda marş basınca zincir sesi varsa ihmale gelmez. Çoğu 540 ya çok yorulmuş , yanlış ellere düşmüş oluyor ya da aşırı para isteniyor. Ayrıca motoru da öyle 300 bin km falan devirmez.
V8 motorlu bmw'lerin ön traversi ve direksiyon kutusu da altı silindir 520-530 aralığından farklıdır.

Şahsi kanaatim,
"Sanayide tanıdığım iyi bir bmw ustası yok"
"Arabanın tekniğinden, dilinden anlamam. Sanayiye gidip arabayı yaptırmayı da sevmem."
"Bu araba da ne masraflı oldu, of bu parça da çok pahalıymış, bunun uygunu falan yok mu"

cümlelerinden herhangi bir tanesini kurabiliyorsanız, bu arabaya yanaşmayın. Eğer gerçekten koleksiyonluk ayarda tertemiz bir tane bulup da ufak tefek şeylerine razıyım ben diye düşünüyorsanız, kesenin ağzını açmaktan da korkmayın.

M62B44 nazlı motordur. Her yerinde abuk subuk hortumlar, borular, kablolar vs mevcut. Ustası olmayan kurcalarsa iş açar. Bu arabayı alıp yakıtından kaçmak için lpg takan adam, kim bilir bakarken nelerden kaçmıştır.

Zincir ve vanos sistemine de dikkat, ömürleri erken bitiyor. Soğuk motorda marş basınca zincir sesi varsa ihmale gelmez. Çoğu 540 ya çok yorulmuş , yanlış ellere düşmüş oluyor ya da aşırı para isteniyor. Ayrıca motoru da öyle 300 bin km falan devirmez.
V8 motorlu bmw'lerin ön traversi ve direksiyon kutusu da altı silindir 520-530 aralığından farklıdır.

Şahsi kanaatim,
"Sanayide tanıdığım iyi bir bmw ustası yok"
"Arabanın tekniğinden, dilinden anlamam. Sanayiye gidip arabayı yaptırmayı da sevmem."
"Bu araba da ne masraflı oldu, of bu parça da çok pahalıymış, bunun uygunu falan yok mu"

cümlelerinden herhangi bir tanesini kurabiliyorsanız, bu arabaya yanaşmayın. Eğer gerçekten koleksiyonluk ayarda tertemiz bir tane bulup da ufak tefek şeylerine razıyım ben diye düşünüyorsanız, kesenin ağzını açmaktan da korkmayın.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum bilgilendirici bir yorumdu. Şimdi ben size nasıl bir araç baktığımı anlatayım siz benim araca ne gözle baktığımı anlayın.
Öncelikle yaşım genç 20 yaşındayım ancak şöyle kaçıyım böyle kaçıyım tavırlarında değilim. Böyle bir amacım olsa sahibinden 150 180 bandında araç var alırım masrafınıda yaparım.
benim amacım bir klasiğe binmek zamanın ötesinden bir araç olduğunu düşünüyorum gerekli özenle bakıldığını düşünmüyorum o araca . Heleki lpg takılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Yakıt tasarrufu düşünceksem neden 4400cc alayım. İnternette görüyorum 120bin km de servis bakımlı araçlar 250bin 300bin bandında. Etrafımda bmwci tanıdıklarım var ancak hiçbiri v8 binmedi veya almadı bunun hakkında bilgi edinmek istiyordum.
Ayrıca tanıdığınız istanbulda güvenilir bmw servisi var mı?

M62 motorun çok güvenilir bir motor olmadığını okumuştum birkaç yerde. Potansiyel sorunları biraz araştırın bence.

-koleksiyonluk ayarda-

Bu cümle beni irite ediyor.

Servis bakımlı - 80.000 km altı - hiçbir yerinde boyası olmayan , şase kodunu sorgulattığınızda üzerindeki jantı - farları - direksiyonu hala fabrika çıkışı konfigrasyonunda kalan İndividual E39 540 bulabilir misin ?

Bulursan kaç para verirsin Türkiye'de farkında mısın ?
Öyle bir arabayı 50.000€'ya bile vermeyebilirler.

Bunun altındaki hiçbir arabanın koleksiyon değerinin olduğunu düşünmüyorum çünkü.

E39'lar koleksiyon olursa da zaten E30 ve S2000 piyasası gibi ikiye bölünmüşleri de olur.

Kısacası ben çok temizinin aranmasından , bir çuval para verilmesinden yana değilim. Çünkü %90 temizini aldım "sanacağın" bir araba alırsın.

Merakını gidermelik birkaç arabayı görmeye git bence. Kafana yatarsa alırsın binersin , bir daha mı gelicez ?

Benzin 15tl bu arada 👋🏻

Son düzenleme:
Hayatının en büyük hatası olur 20yasında ustan bile yokken 5.40 almak.
He ama aylık kılçıksız 20 gelirin vardır orası ayrı.