AÇIK E90 Devri bitti mi ? İnsanlar neye yöneliyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bloo.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bloo.

Efekan Alpay
Senkromeççi
8
21
Marka
Mercedes
Arkadaşlar selam, herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Cepteki son 750.000₺ ile E90 almak mantıklı mıdır ?

İyi, kötü ne bekleniyorsa yardımcı olursanız sevinirim önerilere açığım.

Herhangi bir segment tercihi yok.

Sürüş dinamiği yerinde olsun.

Usta, parça maaliyetleri düzgün olsun yeterlidir.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Cepteki son para olmasın da kenarda bir miktar olsun. Sonuçta bu artık eski bir BMW, unutmamak lazım. N43 ve N46 gibi benzinli motorlardan (320i 2006-2011 arası modeller) ne yazık ki uzak durmak lazım. Ustası da, parçası da olsa arızaları zor ve maliyetli çözülüyor ya da olacaksa 200 bin km'ye gelmemiş bir örneği lazım, o da bu miktarlara mümkün değil. Belki N45 olabilir o da sadece 316i'de mevcut (2006-2009 model) biraz keyifsiz olacağı aşikar, yok bana 316i ve manuel şanzıman yeterli derseniz olabilir. O paralara aşırı yıpranmamışı da bulunabilir. Diğer bir seçenek te M47 motorlu 163hp'lik 320d (2005-2007 model). Temiz örneğini o fiyatlara bulmak oldukça zor olacaktır. Ancak motor ve mekanik anlamda bakımlı olan ama kaportasında görece sıkıntıları olan bir araç denk gelirse alınarak binilebilir. Bu seviyede artık donanım vesaire gibi detaylara bakılmamalı. Ancak dediğim şeylerden biri dahi noksan olursa sıkıntı yaşamanız ve arabadan soğumanız kaçınılmaz olacaktır. Tüm bunları hesaba katınca, çok da mantıklı bir iş olmadığını fark etmek zor değil.

Cepteki son para olmasın da kenarda bir miktar olsun. Sonuçta bu artık eski bir BMW, unutmamak lazım. N43 ve N46 gibi benzinli motorlardan (320i 2006-2011 arası modeller) ne yazık ki uzak durmak lazım. Ustası da, parçası da olsa arızaları zor ve maliyetli çözülüyor ya da olacaksa 200 bin km'ye gelmemiş bir örneği lazım, o da bu miktarlara mümkün değil. Belki N45 olabilir o da sadece 316i'de mevcut (2006-2009 model) biraz keyifsiz olacağı aşikar, yok bana 316i ve manuel şanzıman yeterli derseniz olabilir. O paralara aşırı yıpranmamışı da bulunabilir. Diğer bir seçenek te M47 motorlu 163hp'lik 320d (2005-2007 model). Temiz örneğini o fiyatlara bulmak oldukça zor olacaktır. Ancak motor ve mekanik anlamda bakımlı olan ama kaportasında görece sıkıntıları olan bir araç denk gelirse alınarak binilebilir. Bu seviyede artık donanım vesaire gibi detaylara bakılmamalı. Ancak dediğim şeylerden biri dahi noksan olursa sıkıntı yaşamanız ve arabadan soğumanız kaçınılmaz olacaktır. Tüm bunları hesaba katınca, çok da mantıklı bir iş olmadığını fark etmek zor değil.
Teşekkür ederim. 177 lik e90 alma düşüncem var aslında. n47 seviyorum 120d sürmüştüm 300.000 km üstüydü ona rağmen baya tatmin ediciydi. Her gün ilan bakıyorum sizin de tavsiyeniz varsa her türlü açığım. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Video sonrası daha çok ısınmış bulundum. yalnız güncel kurla revize işlemleri ne kadar tutabilir ? ortalama bir örnek için feyz alırsak.
Tamamen motorun durumuna bağlı. Motoru indireyim zincir, kasnak seti, yağ pompası ve zincirini değiştireyim, yağ kaçaklarını halledeyim, şanzıman türbinini revize ettireyim dedin mi 300 bin tl rahat gider. Ki bu Ankara şartlarındaki fiyatlar, daha fazla da gidebilir ustaya bağlı. Ben o fiyatlara düzgün 177’lik alınabileceğini düşünmüyorum ki N47 motorda en nazlı seridir. Bu bahsettiğim ağır bakımları yapılmış araca denk gelmek de neredeyse imkansız.

ben almam açık ve net bende seviyorum eski bmwleri hatta 46 coupemde vardı bi zamanlar ama,eli ayağı düzgünü bir elin parmağını geçmediği için ve kullanıcı kitlesinden ötürü (yanlama,nargile vs) alıpta yorulmam.ki sanayi kısmını usta parçasını daha yazmıyorum eski özel bmw servis çalışanıydım bi dönemler
elimdeki meblağ ile alabileceğim en modeli yüksek arabayı alır geçerim

Cepteki son parayı daha yeni, arızayla uğraştırmayacak arabaya harcamak daha iyidir. Eski bir premium araba alacaksan kesinlikle köşeye para ayırmak lazım.