Elektrik Motorlu Araçlar Neden "0" Emisyonlu Olarak Tanıtılıyorlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Machine

Profesör
22 Eki 2016
92
119
1,060
İstanbul
Merhabalar, uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu var. Günümüzde elektrikli araçlar artık daha fazla günlük hayatta yer bulmaya başladı, devlet ÖTV konusunda düzenlemeye gitti vs. ve elektrikli araç kullanınca sanki çevreyi kirletmediğimize dair satış stratejileri ile araçlar bizlere pazarlanmaya çalışılıyor. Tabi elektrik motorlu araçlar ile Benzin-Dizel yakıt kullanan motorlar aynı kefeye konulamaz ancak burada insanlar yanlış yönlendiriliyor gibi geliyor bana... TMMOB'nin sitesinden aldığım 2016 Eylül sonu rakamlarına göre hala Türkiye'de elektriğin %33,5'i Doğalgaz, %11,9'u Linyit, %9,6'sı İthal Kömür, %0,8'i TaşKömürü,%0,5'i Asfaltit ile üretiliyor.
Bu ürünlerden çıkan enerji ile elektrik üretimi yapılıyor ve elektrik üretilirken emisyon ortaya çıkıyor. Bu emisyon hiç ortada yok gibi anlatılıyor... Kullanılan elektrik motorlu araç sayısı arttıkça emisyon değerleri tabi ki düşecek ancak %100 oranında temiz enerjiye geçilmediği sürece emisyon değeri "0" olamayacak. Sanki elektrik Türkiye'de sadece temiz enerji yani Rüzgar-Barajlar-Akarsu-JeoTermal enerji ile elektrik üretiliyor?
993bee0ab39671b_ek.jpg
 

EmreKRC

Profesör
8 Eyl 2016
824
3,018
3,820
İzmir - Denizli
Burdaki asıl olay aracın bir egzoz çıkışı olmayışı ve karbondioksit gazı çıkarmayışı. Araçlar 0 emisyona sahip ama elektrik üretme konusunda biz o emisyona sahip değiliz henüz. Aradaki fark bu diye düşünüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım