Elektrikli Araç ile İstanbul-Kuşadası Güzergahında İstasyon Tavsiyesi

Jeff Hardy

Kaan
Panpa
Destekçi
2,807
26
Marka
Mercedes
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda bir kuşadasına seyahat planım var, hazır böyle bir plan varken bu yolu Ioniq 5 63 Kw aracımızla gidelim, deneyimleyelim diyorum. Hem izmir otoyolundan, hem de ücretsiz devlet yolundan gidebilirim dolayısıyla bu iki rotada nerede durulur, hangi elektrik firmaları tercih edilir açıkçası bu bilgilere ihtiyacım var. Çok sapa bir yer olmadığı müddetçe ultra hızlı istasyonlara ihtiyacımız yok, 60 Kw ve üstü DC her istasyon işimizi görür çünkü en aşağı 1 saat yemek yeniyor.

İzmir otoyolunda çok problem yaşayacağımızı düşünmüyorum zira neredeyse her istasyonda elektrikli şarj istasyonu var, ancak devlet otoyollarında bundan öncesinde hep görüpte dikkat etmediğim istasyonlar nereler, özellikle rota dışına çıkmadan rota üzerinde deneyimlediğiniz yerler olursa süper olur. Araç şarj olurken yeme-içme imkanı varsa 60 KW istasyon dahi olabilir, yoksa mümkünse üst hızlarda bir istasyon olmalı ki, çok beklemeyelim. ABRP ile rota oluşturduğum zaman hep ücretli otoyolu seçtiği için onu çok dikkate almıyorum.