HABER Elektrikli otomobillerde şarj sorunu ortadan kalkıyor!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Son dönemde popülerleşen elektrikli otomobillerin önümüzdeki 10 yıl içerisinde dizel motorların yerini alması planlanıyor. Bunun önündeki en büyük engel olan şarj ve menzil problemleri ise kısa süre sonra tarih olacak!​

6 dakika şarj ile 320 kilometre elektrikli menzil!

Japon Toshiba, yeni geliştirdiği batarya teknolojisi ile uzun şarj sürelerini ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Titanyum niobyum oksit adlı yeni bir materyalden üretilen batarya, halihazırda kullanılan lityum-iyon pillerden iki kat daha fazla verimliliğe sahip. Sıcaklıkla tepkimeye girmediği için ultra hızlı şarj olabilen batarya, 32 kWh’lık enerji ile 6 dakikada 320 kilometrelik menzile ulaşabiliyor.

Tesla’nın Supercharger istasyonları ile kıyaslandığında 3 kata varan daha hızlı şarj sürelerine ulaşan SCiB, 5000 döngüde verimliliğinin yalnızca %10‘unu kaybediyor. Şuanda prototip çalışmaları devam eden teknolojinin en geç 2019’a kadar hazır hale gelmesi hedefleniyor.

1 arasında 1


Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

Dominic_Toretto

Asfalt Kurutucu
11 Eyl 2016
6
14
595
Gerçekten devrim... 300km gidecek kadar menzili 6 dakikadan kısa bir sürede şarj edebiliyor özellikle 32kWh ile bunu başarabiliyor bence hatırı sayılır derecede iyi bir değer. Isıyla tepkimeye girmemesi en büyük artısı, önü açık bir buluş. 5000 şarjın ardından %10'luk bir verim azalması söz konusu yani ortalama 300km menzilli bir bataryadan örnek verecek olursak 1.5 milyon km sonrası bataryanın sadece %10'u verimini kaybetmiş oluyor gerçekten çok büyük bir şey bu.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım