KAPALI Elite Dct Tucson mu yoksa Kodiaq'ı beklemeli

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfs1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mfs1907

Profesör
112
Marka
Hyundai
Merhabalar bu iki araç arasında kaldım fakat satış zamanı nedeniyle kara veremedim , yardımcı olursanız sevinirim.
 
Tucson un tasarımı en çok ön plana çıkan ilk bakışta. Az önceki yazımda da belirttiğim gibi Kia Sportage ile Tucson un arasında malzeme kalitesi olarak bariz fark var. Kapısını açıp kapatırkenki tokluk bile kulağa bu hissi veriyor. Tucson da serte dönük olan yerler Yeni Sportage de daha yumuşakça malzemeye sahip. Yeni Tiguan lansmanına katıldım detaylıca inceledik ama yol tutuşu ve yol sesi olarak Sportage den bi tık daha gerideydi. Aynı gün artarda iki aracı da test etmiştik aynı güzergahta hatta, Sportage içi daha tok kaliteli bir yapıya sahip. Tiguan 2.0 TDI DSG ile Sportage 1.6 177 HP DCT ile test ettik. Tiguan çekmiyordu ağırdı hantaldı bariz. Sportage alt devirlerde vs gaza her dokunuşta çok canlıydı Tucson dan daha iyi hissettirdi, üst devirlerde bile motor sesi çok az seviyede tatlı bir homurtuya sahip çok keyfliydi. Üç SUV arasında sıralama yaptık ve Sportage Tucson Tiguan olarak değerlendirdik 3 arkadaş ile. Bence bir Kia Sportage test edip inceleyin o paralara hangi aracı alacaksanız uzun süre kullanacaksanız bence hepsini iyi inceleyin. Tahminimce size de bunları hissettirecektir hepsi.
 
Kodiaq F/P olarak yine çıtayı belirleyecek gibi duruyor. Malzeme kalitesi ve işçilik olarak neredeyse premium seviyesine çıktıklarına dair yorumlar var. Avrupa'da Mart ayında çıkacak. Ülkemize Haziran'dan önce geleceğini sanmıyorum. Fiyatı Tucson'dan yüksek olacak gibi gözüküyor zaten. Baz donanımda 10.000 TL civarında olacak gibi bu fark. Tucson'un da tüketim problemleri var. Ateca'yı beklemenizi öneririm ben. O daha yakında çıkacak.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Çok aciliyeti yoksa kodiaq beklenebilir ama tucsonda hafife alınacak bir araç değil. Kodiaq 2017 ilk çeyrekte 2.0 dizellerle gelicek düşük hacim dizel veya benzinlilerin gelmesi içinde biraz zaman lazım yaklaşık 6-7 ayı var yani kodiaq'ın. Bunun yanında 1-2 ay içinde pazara girecek ateca ve piyasada olan tiguanda alternatif olabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Koleos da beklenebilir. Fakat kodiaq bence çok başarılı bir araba olacak. Bence kodiaq ı beklemekte fayda var. Ondan sonra rahat tucson dan daha iyi olduğunu öğrenip üzülmektense beklerim iyice alacağım arabadan emin olup alırım hocam değilse kafam rahat eder.
 
Son düzenleme:
Kodiaq ile ilgili aklımda şöyle bir çelişki bundan 2 ay önce gelen 2.0 tdi 150 bg 340 torkluk 4x4 dsgli 1673 kiloluk tiguan da çekiş problemi olduğu 120 den sonra arabanın çekmediği söylenmişti şimdi aynı motor,şanzıman çekiş sistemini kullanan kodiaq 1752 kilo yani tiguandan 79 kilo ağır bu araba da da büyük olasılık çekiş problemi yaşayacaktır. 1.4 150bg lik tiguan nasıl gidiyor bilmiyorum ona da bakmak lazım ama kodiaq ondan da ağırdır
 
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Mali hesaplamalarım ve planlarım doğrultusunda karar verip , Elite Dct Turbo 4x2 Fırtına Gri Tucson siparişi verdim. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır. Herkese kazasız belasız sürüşler. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...