KAPALI Elm 327 obd2 bluetooth

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alfhonso

Hakan BIÇAK
İnfazcı
Yönetici
Admin
24,743
35
Marka
Mercedes
Arkadaşlar malum hepsiburada'dan geçtiğimiz günlerde elm327 obd2 bluetooth cihazı aldım.

Benim opel astraya bağladım, telefonla eşleştirdim.

Torque pro programını satın aldım. Uygulama ayarlarından obd2 adaptör ayarlarından bağlantı türünü ve bluetooth aygıtını seçtim. eş zamanlı bilgiye bastığımda obd2 ile bağlantı kurduğunu da gördüm, protokol yüklemeleri yapılmaya başlıyor saatler sürüyor ama ecu ile bağlantı kuramıyor.

Bi yerden sonra No response from ecu şeklinde bi hata da veriyor.

saçma sapan videolar dahil İzlemediğim video kalmadı gibi bir şey. Yazılanlara yapılması gerekenlere dair bir şey atlamıyorum gibi duruyor.

Sorunun kaynağı ile ilgili fikri olan var mı acaba ?

Bir siteden şöyle bir şey buldum ama bir dene abi istersen. "Araç profili" menüsünde "Tork konfigürasyon menüsü" nü girmeyi deneyin ve alt kısımdaki bağlantı protokol modunu "otomatik" ayarından "ISO 14230-4 (hızlı giriş, 10.4 kbaud)" olarak değiştirin.
Birde araç listesine baktığımda ya tam güncellemisler ya da eksik yazılmış senin motor seçeneğin yok ama bence H kasadaki motorla aynı protekole sahiptir.

Bir siteden şöyle bir şey buldum ama bir dene abi istersen. "Araç profili" menüsünde "Tork konfigürasyon menüsü" nü girmeyi deneyin ve alt kısımdaki bağlantı protokol modunu "otomatik" ayarından "ISO 14230-4 (hızlı giriş, 10.4 kbaud)" olarak değiştirin.
Birde araç listesine baktığımda ya tam güncellemisler ya da eksik yazılmış senin motor seçeneğin yok ama bence H kasadaki motorla aynı protekole sahiptir.

uuuuu hilmi bunu beğendi, tamamdır hacım deneyeyim

Başka uygulamalarla denediniz mi? bazen bir uygulama bir araca hitap edemiyor. Bende de aynı sorun vardı farklı uygulama yüklemiştim.

Selamlar OBD2 yi android cihazdan tanıtmak için takılı vaziyetteyken aracınızı çalıştırın , bluetooth listesinden göreceksiniz bağlantı sağlandıktan sonra aracı stop edin yarım kontak kalsın bu şekilde ecuya bağlayabilirsiniz, ayrıca Torque vs programların apk adıyla çeşitli versiyonlarını googledan bularak deneyebilirsiniz , hayırlı günler olsun.

BT ile bağlantı yapan cihazlarda bu tarz hatalar çokça oluyor. En garantilisi WiFi ile çalışan modelleri. Laptoptan da çok daha detaylı bakılabiliyor hem. Suzuki'de sorunsuz çalışan BT cihazım, Stilo'da pek çalışası gelmedi, sürekli bağlantı koparıyor falan.

Selamlar OBD2 yi android cihazdan tanıtmak için takılı vaziyetteyken aracınızı çalıştırın , bluetooth listesinden göreceksiniz bağlantı sağlandıktan sonra aracı stop edin yarım kontak kalsın bu şekilde ecuya bağlayabilirsiniz, ayrıca Torque vs programların apk adıyla çeşitli versiyonlarını googledan bularak deneyebilirsiniz , hayırlı günler olsun.
BT ile bağlantı yapan cihazlarda bu tarz hatalar çokça oluyor. En garantilisi WiFi ile çalışan modelleri. Laptoptan da çok daha detaylı bakılabiliyor hem. Suzuki'de sorunsuz çalışan BT cihazım, Stilo'da pek çalışası gelmedi, sürekli bağlantı koparıyor falan.

bi deneyeceğim teşekkür ederimm

bu tarz cihazlar genelde pek bir işe yaramıyor astra için yapabildiği maksimum şeyler turbo basıncı motor yükü gibi veriler bir de hata kodlarını silmek ama hata kodlarını göstermiyor maalesef eğer obd işine ilgiliyseniz opcom öneririm retrofit için de idealdir

bu tarz cihazlar genelde pek bir işe yaramıyor astra için yapabildiği maksimum şeyler turbo basıncı motor yükü gibi veriler bir de hata kodlarını silmek ama hata kodlarını göstermiyor maalesef eğer obd işine ilgiliyseniz opcom öneririm retrofit için de idealdir
Iıh o kadar maliyete gerek yok ya, denedim yine olmadı zaten pes ettim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...