Arkadaşlar aracım Astra 1.6 cdti otomatik ölçüler 225 45 r17 91v aracımın üzerinde turanza t001 lastikler var ve oldukça sert tutuşu zayıf ancak iyice ısındıktan sonra tutuşu normal oluyor kışa bu lastiklerle riske girmek istemiyorum. Ocak başı gibi lastikleri değiştirebilicez ekonomimiz ozaman uygun olucak bir ay gibi bir süre varken biraz araştırma yaptığımda bazı markalar öne çıkıyor lakin fiyat farkı çok yüksek. Burdan bende sizlere danışmak istedim. Örneğin petlas 250-300 tl arası fiyatlardayken michelin alpin ve goodyearın kışlık serileri 450-480 tl nokian ise 390-430tl continental ts 860da yine 450-500 arası takılıyor. lassa da 350tl civarı bridgestone dan soğudum açıkcası o yüzden ilgilenmiyorum benim sorum şu örneğin petlas aldığımda 4 kış boyunca beni sorunsuz götürür mü yoksa balon yapma yada sertleşme vs gibi sorunlarla karşılaşırmıyım. Fiyat farkı bu denli yüksek olunca insan biraz güvenemiyor. bu yazılan markalardan hangisi en uzun süre iyi çekişi sunar tabiki bu kıyasta fiyatıda oldukça önemli ki burda sorun goodyear la nokian arası lastik başına 50 hatta 70 tl oynuyor. lastik ölçüsünü verirken yük endeksi 91 ve hız endeksi v yide yazdım bunlardan hız endekside önemli arkadaşlar arada şehir dışı yol yapıyorum ve hızla alakalı bir sıkıntı yaşamak istemem örneğin dunlop adac 2016 testinde birinci seçilmiş ancak hız endeksi t olduğu için listemde yok. Çok sürat yapan biri değilim ancak mart ayında otobanda 190a çıkıpta lastik sorun yaparsa oda uygun olmaz.