Engelli Araç Alımı ile ilgili

ArdaC

Profesör
11 Mar 2018
109
89
1,035
25
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba,

Konu genel olarak soru niteliğinde aslında, farklı bir durum varsa ilgili alana taşınır veya uyarılırsa sevinirim.

Biraz komplike bir durumla karşı karşıyayım. Çok az insanın başına gelmiştir hatta Türkiye'de bu konuyla ilgili bilgisi olmayan kimse olmasa şaşırmam.

Ailemizde yakın süreçte engelli sıfatına sahip olmuş biri var. Engelli raporu ile araç alma olayını düşünmeye başladık. Fakat engelli kişi henüz engelli raporuna sahip değil. Sahip olacağı da kesin. Aynı zamanda kendisi üzerine kayıtlı eski bir otomobili var. Şimdi kendisi %90 üzeri engelli raporu aldığında ve ailem kullanacak diye vb. belirttiğinde, kendi aracına ne oluyor? Veya kendi aracı varken bu bahsettiğim raporla ÖTV'siz araç alımı gerçekleşemiyor mu?

Teşekkürler
 

DuzboruDownpipe

Reis
Destekçi
Beta Programı
9 Eyl 2016
7,598
18,376
5,020
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Benim bildiğim kadarıyla kendi aracı olmasında herhangi bir sorun yok ama asıl bilgiyi otomobil bayilerinden alabilirsiniz. Kapanma bittikten sonra gidip bi ziyaret edin derim.

Ayrıca bazı markalar ötv indirimli araç satışında bence sahtekarlık denecek seviyede şeyler yapıyorlar. Yaklaşık 2 hafta önce tanıdığımıza ötv indirimli araç aldık. Normalde ötv indirimli aracın fiyatı aracın net fiyatına %18 kdv eklenerek hesaplanır ama bazı işgüzar bayiler kafalarına göre fiyat veriyorlar. Aynı arabaya 185 diyen de var 210 diyen de. İstersen al istemezsen alma modunda takılıyorlar. Tek bayiden fiyat almayın, mümkün oldukça bir çoğunu arayarak teklif alın.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ArdaC
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım