HABER Esoteric, Corvette Z06'e "detailing" uygulaması yaparsa

aliserdar

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
143
104
1,085
28
Birleşik Devletler fiyatları ile konuşmak gerekirse; eğer 80 bin dolar’a yani 235 bin TL’ye sahipseniz 650 hp’ye sahip yeni bir Chevrolet Corvette sahibi olabilirsiniz. Sorun ise fabrikadan çıkan otomobilin aşağıda gördüğünüz kadar mükemmel bir durumda olmaması. Esoteric Auto Detailing tarafından üzerinde çalışılan otomobilde farklı olan tek nokta boyanın sahip olduğu kondisyon değil; gördüğümüz Corvette Z06 yeni egzoz, jantlar ve yazılım gibi değişikliklere sahip. Yapılan bu değişiklikler ile satış fiyatı 235 bin TL’den 390 bin TL’ye yükselmiş.

2016 yılı boyunca şirketin reklam otomobili olarak kullanılmış Z06’i can alıcı noktası ise Esoteric tarafından 100+ saat üzerinde yapılmış “detailing”. İşlem sonucu ise yansıma kalitesi yüzde 95’in çıkan otomobilin bu şekilde kalması için ise seramik kaplama yapılmış.

Boyalı yüzeylerdeki parlaklık kalitesi yüzde 56’dan 93’e, yansıma kalitesi ise yüzde 46.9’dan 95.8’e çıkan Corvette’in koltuklarının arka kısımlarında yer alan siyah plastik kaplamalar dahi bu işlem dahilinde parlatılmış.

Mekanik değişiklikler hakkında detaylar vermek gerekirse; orijinal jantlar HRE’nin P101 modeli ile değiştirilmiş, Akrapovic egzoz sistemi, alçaltılmış süspansiyonlar, SunTek cam filmi ve Gyeon kaplamaları kullanılmış. 6.2 litrelik V8 motor ise Lingenfelter yazılımı sonrası 720 hp ve 730 nm gibi arka lastiklere fazla gelebilecek güçler üretmeye başlamış.

Eğer satın alırsanız üzerindeki boya işçiliği ve göstergesinde yer alan 5545 km ile çeşitli ödüller kazanma potansiyeline sahip bir otomobiliniz var demektir veya Z06 garajlar için değil pistler için üretilmiş derseniz pistlerde bol miktarda eğlenebilirsiniz. Ben “0 km” otomobil tercih ederim şeklinde düşünürseniz aynı otomobilin maliyeti 442 bin TL civarında olacaktır.

1 arasında 15
















Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım