Merhabalar kendi aracımda gözlemlediğim bir durum var bundan bahsetmek istiyorum. Aracım clio 1.2 75 bglik atmosferik motorlu olan model. Araçta esp asr kapatma tuşu yok bende bazen sürüşü geliştirme adına esp-asr-abs sigortasını çekip sürüyorum. Sigortayı sökük gazı köklediğim zaman güç bi anda aktarılıp çektiğimde de tak diye gidiyor. Misal babamın aracı corolla dizelde esp asryi tuştan kapattığım zaman aracın tepkileri her zamankiyle aynı oluyor sadece lastiğin limitine veya sürüş limitine gelindiğinde patinaja kaymaya vs düşüyor ancak benim aracımda normal zamanda gazı o şekilde köklesem güç yine de lastikler patinaja düşmese bile kademeli olarak veriliyor gibi araç beyni araç böyle durumlara düşmesin diye biraz daha temkinli yaklaşıyor gibi hissettim. Sigortayı söktüğümde ciddi anlamda motor bir anda canavara dönüşüyor tepkileri mükemmelleşiyor. Böyle bir farkın olabilme ihtimali nedir? Neticede araç beyinleride markadan markaya farklılık gösterir renault kendince araç güvenliğini sistemler açıkken bişey olursa zaten sistemleri devreye sokarım kazayı vs engellerim yerine ben gücü biraz daha az vereyim ne olur ne olmaz şeklinde davranıyor olabilir mi?