HABER F1 Amerika GP: Lewis Hamilton rahat kazandı!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 18. yarışı olan Amerika GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa birinci sırada başlayan Hamilton, temposunu koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Kariyerindeki 50. Formula 1 galibiyetini alan İngiliz pilot, Austin’de düzenlenen 5 yarışın 4’ünü kazanarak kırılması zor bir başarıya imza attı.

Sürücüler şampiyonası lideri Mercedes pilotu Nico Rosberg ise ikinci olarak start aldığı yarışın hemen başında Red Bull’dan Daniel Ricciardo’ya geçilse de pit stoplarda durumu kurtararak yerini korumasını bildi.

Amerika’da podyumu tamamlayan son isim ise Red Bull’dan Daniel Ricciardo oldu. Yarışı uzun bir süre ikinci götüren Ricciardo, sanal güvenlik aracı periyodundan sonra geriye düşerek Austin’de üçüncü sırayı elde etti. Öte yandan Red Bull’un diğer pilotu Max Verstappen için yarış olaylı geçti. Teknik ekibin haberi olmadan pite giren ve büyük zaman kaybeden genç pilot, pit stopun hemen ardından motor sorunu yaşayarak aracını pist üzerinde durdurmak zorunda kaldı.

Ferrari’de Sebastian Vettel uzun zaman podyumu kovalasa da yarışı dördüncü sırada tamamlamaya razı oldu. Ferrari’nin bir diğer pilotu Kimi Raikkonen ise uzun bir süre üçüncü götürdüğü yarışta pit ekibinin lastiği doğru şekilde takamaması üzerine aracını pit çıkışında durdurdu ve yarışı tamamlayamadı.

Son turlarda büyük çekişmeye sahne olan beşincilik mücadelesini kazanan pilot ise McLaren’in tecrübeli pilotu Fernando Alonso oldu. Son 2 turda önce Williams’tan Felipe Massa’yı, sonra da lastikleri biten Toro Rosso pilotu Carlos Sainz’ı geride bırakan İspanyol pilot bu sezonki en iyi derecesini elde etti.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz altıncı, Williams’tan Felipe Massa yedinci olurken Force India’dan Sergio Perez sekizinci sırayı elde etti. Yarışa 19. sıradan başlayan McLaren’in İngiliz pilotu Jenson Button büyük bir başarı ile dokuzuncu sırayı kazanırken, Haas evindeki ilk yarışta Romain Grosjean ile son puanı kazanmayı başardı.

56 turluk yarışı tamamlayamayan isimler Ferrari’den Kimi Raikkonen, Red Bull’dan Max Verstappen, Haas’tan Esteban Gutierrez ve Force India’dan Nico Hulkenberg oldu.

Sezonun 18. yarışı olan Meksika GP 30 Ekim’de düzenlenecek.

SıraPilotTakımMotorFark
1Lewis HamiltonMercedesMercedes1:38’12.618
2Nico RosbergMercedesMercedes+4.520
3Daniel RicciardoRed BullTAG Heuer+19.692
4Sebastian VettelFerrariFerrari+43.134
5Fernando AlonsoMcLarenHonda+93.953
6Carlos Sainz Jr.Toro RossoFerrari+96.124
7Felipe MassaWilliamsMercedes+1 Tur
8Sergio PerezForce IndiaMercedes+1 Tur
9Jenson ButtonMcLarenHonda+1 Tur
10Romain GrosjeanHaasFerrari+1 Tur
11Kevin MagnussenRenaultRenault+1 Tur
12Daniil KvyatToro RossoFerrari+1 Tur
13Jolyon PalmerRenaultRenault+1 Tur
14Marcus EricssonSauberFerrari+1 Tur
15Felipe NasrSauberFerrari+1 Tur
16Valtteri BottasWilliamsMercedes+1 Tur
17Pascal WehrleinManorMercedes+1 Tur
18Esteban OconManorMercedes+2 Tur
Kimi RaikkonenFerrariFerrari
Max VerstappenRed BullTAG Heuer
Esteban GutierrezHaasFerrari
Nico HulkenbergForce IndiaMercedes
1 arasında 15
















Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım