Far problemimi nasıl çözerim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 06datas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

06datas

tarık demir
Takipçi
2
29
Marka
Renault
Merhaba,
Clio 4 aracıma photon mono marka led xenon aldım montajını yaptırdım ama performansından memnun kalmadım ve sağ far çok dağıtarak gösterdiği için xenonda problem var diye düşünüp odaklı başka bir marka xenon aldım.
Photon takılıyken sağ farın uzunlarını dağıtmasından odağı iyi yapmamasından şikayetçiydim yeni taktığım xenonlardada tam tersi oldu şimdi sol uzun çok dağıtıyor ışığı. Montaj yaparken iyice oturmasına ve açılarına dikkat ettim olması gerektiği gibi yaptım.
Sorun nerede olabilir nasıl düzeltebilirim lütfen yardım eder misiniz? Resimleri ekliyorum daha net anlaşılır ordan.

Bu yeni taktığım ledler sol uzun dağıttı
IMG_4155.jpeg

Bu eski değiştiğim photon led sağ uzun dağıtıyordu
IMG_4130.jpeg

Buda yeni led sadece kısalar
IMG_4159.jpeg

Reflektörlü farlar, ışığı belirli bir açıyla yansıtıp yolu aydınlatırken, halojen ampullerdeki filamanın konumu buna göre hesaplanmıştır. Ancak LED veya xenon taktığında ışık kaynağı bambaşka bir noktada olduğu için reflektör ışığı rastgele yönlendirir.
Yani aslında sizin durumunuzda ışığın dağıldığı yön değişti ama temel sorun hala aynı: Ampul değil, yanlış sistem kullanıyorsun.

Burada iki seçeneğin var:
  1. Halojene geri dönüp olması gerektiği gibi kaliteli bir ampul ile kullanmak.
  2. Gerçekten düzgün bir aydınlatma istiyorsan mercekli far dönüşümü yapmak.
Merceksiz farlarda LED-Xenon kullanmak önünü daha iyi görmek değil, trafikteki diğer sürücüleri kör edip küfür yemekten başka bir şey değildir benim gözümde.

Okumanızı önerdiğim faydalı konular:
Far Çeşitleri ve Öneri Konusu
Philips xtreme vision H7 %130 İncelemesi

güçlü halojen ampul takın ya da mercek dönüşümü yapın, öbür türlü verim alamazsınız ve karşıdan gelen ya da önünüzden giden araçlara sıkıntı yaşatabilirsiniz