HABER Faraday Future'da işler düzeldi, üretim başladı

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
CES 2017’de duyurulan Faraday Future FF 91, markanın finansal sıkıntıları sebebiyle bir türlü seri üretime geçememişti. Son birkaç ayda işlerin tekrar yoluna girmesiyle elektrikli SUV’un üretimi de başladı.

Yeni yatırım bulan Faraday Future, FF 91’in üretimine başladı

LeEco CEO’su Jia Yueting’in kurucusu olduğu marka, Yueting’in mal varlığının dondurulması ile beraber mali sorunlar yaşamaya başlamıştı. Kurucu ekibinden pek çok kişinin ayrıldığı FF, Nevada’da 1 milyar dolar yatırımla kuracağı fabrika projesini de askıya almıştı. Tüm bu gelişmelere rağmen şirket yılbaşında yeni bir yatırımcı buldu ve Hanford’daki eski Pirelli fabrikasını kiraladı. Marka tarafından yapılan duyuruda, fabrikada gerçekleştirilen tadilatın sona erdiği ve prototipler hariç ilk gövdenin üretildiği açıklandı.

Lidar gibi üst düzey otonom teknolojilerle donatılan Faraday Future FF 91, marka tarafından en seri elektrikli SUV otomobil olarak tanımlanıyor. Bu yılın başından beri ön siparişlerin alındığı aracın ilk teslimatlarının 2019’un başında gerçekleştirileceği bildiriliyor. FF 91’in satış fiyatı ise aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen henüz açıklanmadı.

1 arasında 5






Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım