Fiat Egea 1.4 Easy

Herkese merhaba ,

başlıktan anlaşılacağı gibi 2 aydır düzenli olarak kullandığım yeni aracımı almayı düşünenler için çok detaylı olmasa da kullanıcı yorumu olarak biraz bahsetmek istedim .

araç 2019 model 1.4 easy (benzin)
şuan 2100 km de

sizleri teknik analizler veya sayısal veriler ile yormayacağım biraz sohbet tadında derinlemesine olmayan bir yorum olacak. aşağı yukarı 3 ay boyunca sahibinden.com da gece gündüz araç arayıp gönlüme göre bir araç bulamadım aralık 5 de FİAT GÜLAN bayisinden güzel bir indirim ile aracımı aldım çok uyaran oldu teneke diyen oldu kalitesiz her yerinden ses gelir delimisin be arkadaş gibi arkadaş baskılarına rağmen aldım . 50.000 adetli satış rakamları ya bu kadar insan hata yapıyor olamaz dedim . araca alışmam 1 gün sürdü tepkileri vites geçişleri park ve dönüş vs. gayet memnun etti. Motor çekişi gidişi duruşu sakin kullanan normal bir sürücü için yeterli bu araçtan yüksek performans beklemek garip yapılış amacına ters bana göre .Motor yeterli arkadaşlar yokuşlarda doğru vites seçimlerinde bayılma çekmeme gibi sıkıntılar yok .6 ileri şanzıman yakıt ekonomisi için güzel ama 6. vites oranı keşke daha uzun olsa dediğim oluyor bazen çok kısa geliyor bana .Süspansiyonlar yumuşak orta arası bir hissiyatı var çok bozuk yollarda bile sizi yormuyor .vites geçişleri az biraz kemikli fakat net ve belirgin geçişleri var. Sürüş pozisyonu yüksek güvende hissettiriyor . Araç yerden biraz yüksek olduğu için virajlarda çok güven vermiyor yüksek hızlarda arkadan değil önde biraz kaymaya meğilli gazı kesince toparlıyor . Yokuş kalkış desteği İstanbul trafiğinde gerçekten çok işe yarıyor ki standart özellik . Direksiyon sert arkadaşlar şehir içi city modunda kullanmaktan başka çare yok ve umarım ileride bu yüzden bir arıza yaşamam. park konusunda arka cam biraz ufak ve dar mutlaka geri görüş kamerası öneririm kış aylarında bilhassa ciddi bir buhu problemi oluyor bu araçta ısı yalıtımı ve camın özelliğinden kaynaklı diye tahmin ediyorum çünkü diğer araçlarımda bukadar çok buhu problemi yaşamadım .Araç gerçekten uygun fiyatlı bir araç ama size ödediğinizden fazlasını hissettiriyor . sakın albea ve linea ile karşılaştırmayın bariz fark var arada o eski Fiat imajını siler kullanınca. Şuan yakıt sarfiyatım biraz yüksek kışlık lastikleri takınca hem ses hem yakıtta artma oldu ki normal kış lastikleri ile şuan yoğun trafik 7.8 ortalama motor biraz daha açılıp yazlıklara geçince 2 litre düşer diye tahmin ediyorum . Yıllık ortalama 15.000 km kullandığım için lpg ye gerek duymuyorum daha önceki araçlarımda lpg kaynaklı sıkıntılar yaşadım uzak duruyorum .eşya gözleri çok yeterli değil keşke kol dayama açılsaydı güzel olurdu birde güneş gözlüğü için bir ayna üstü aydınlatma gurubunun oralarda bir cep olsaydı okadar olur diyelim .Bagaj büyük çocuk arabası 3 valiz birkaç parça eşya alıyor çocuklu aileler için gayet yeterli . Araç parasının karşılığı değil fazlası gerçekten .

sonuç olarak bu vergi şartları bu yakıt fiyatları bu araç fiyatları göz önüne alındığında gerçekten çok mantıklı güzel bir araç ben memnunum çevremdeki kullanıcı arkadaşlar da memnunlar tavsiye ederim .Saygılar sevgiler.
 

Munferit

Panpa
Destekçi
Beta Programı
21 Eyl 2018
1,719
6,738
4,070
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Tecrübe paylaşımı için teşekkürler.
Aracınız ne renk? Satın alım sırasında Fiat bayisinin renkle ilgili bir diretmesi, illa beyaz renk satmaya çalışması gibi bir durumla siz de karşılaştınız mı?
 
  • Beğeni
Tepkiler: BARIŞ ESENER

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
10 Haz 2019
1,769
2,050
2,570
31
Niğde
Marka
Chevrolet
Kısa ve net bir değerlendirme olmuş.Size kesinlikle katılıyorum.Fiat eğer gelecekte ciddi bir yere gelecekse o model kesinlikle Egea olacaktır.Şu an 100k altına 0 km alınabilecek en mantıklı araçtır bana göre.
 
  • Beğeni
Tepkiler: BARIŞ ESENER

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,081
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Yazdıklarınızın biçoğuna katılıyorum. Buğu için de iç sirkülasyonu kapatırsanız eğer sorun kalmıyor
 
  • Beğeni
Tepkiler: BARIŞ ESENER

Muhasebeci

Asfalt Kurutucu
21 Haz 2019
17
45
595
31
Marka
Citroen
Bu aracın orta veya üst paketlerini 80-90 civarına alabilsek gerçekten gideri olan güzel bir araç ama naparsınız ki 100 K üzer fiyatları var
 

BARIŞ ESENER

Taklacı Güvercin
3 Kas 2019
50
23
445
34
KARTAL/İSTANBUL
Marka
Volkswagen
Tecrübe paylaşımı için teşekkürler.
Aracınız ne renk? Satın alım sırasında Fiat bayisinin renkle ilgili bir diretmesi, illa beyaz renk satmaya çalışması gibi bir durumla siz de karşılaştınız mı?

ben aldığımda metalik gri ve bayaz vardı 1000 tl fark istenildi metalik farkı . Evet beyazı övme çok oldu aldığımda anlam veremedim ama beyaz yakışıyor diye aldım .
 

BARIŞ ESENER

Taklacı Güvercin
3 Kas 2019
50
23
445
34
KARTAL/İSTANBUL
Marka
Volkswagen
Bu aracın orta veya üst paketlerini 80-90 civarına alabilsek gerçekten gideri olan güzel bir araç ama naparsınız ki 100 K üzer fiyatları var


böyle bir araç alırken benim düşüncem Egea clio accent blue baz almakda fayda var alırken arada ciddi aksesuar fiyatları ödüyorsunuz ama satarken bunlar pek bir artı olmuyor malesef üst segment otomobil alacak olsam okadar parayı veriyorsam tabiki full olanı isterim ama bu tarz araçlarda pek bir şey yok zaten o yüzden bana değmiyor gibi geliyor ama amaç uzun yıllar kullanmak ise kişisel zevkler tartışılmaz .bu baz hali benim için çok yeterli .
 
  • Beğeni
Tepkiler: Muhasebeci
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım