Fiat Egea mJet Projesi

ynsrts

Yunus Ertaş
Asfalt Kurutucu
5
Marka
Fiat
Merhabalar herkese. 3 ay kadar önce son kampanyalardan yararlanıp 1.6 mjet manuel fiat egea aldım.
WhatsApp Image 2026-06-23 at 15.22.31.jpeg

Tabiki petrol istasyonu ilk durak oldu. Pompacı sağolsun adının hakkını verdi ve ilk yakıt alma haracımızı kendisine verdik. Sıfır araba alınca usül böyleymiş.
araç dediğim gibi 1.6mjet 130hp adblue versiyon. Urban yani orta paket benim aracım. Gsr donanımlar var birde ek olarak(olmasalar daha iyi). Otomobili alır almaz hemen araştırmaya başladım. Önce eibach spor yay sonra downpipe ve yazılım yapacağım araca. Konuyla ilgili iyi kötü herkesin fikirlerini duymak beni mutlu eder.

Hayırlı forumlar.

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin aracınıza. Yalnız yazılım ile aracın motor ve muhtemelen elektronik garantisi bozulacaktır hatırlatmakta fayda var.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin aracınıza. Yalnız yazılım ile aracın motor ve muhtemelen elektronik garantisi bozulacaktır hatırlatmakta fayda var.
Sağolun, evet garantinin biteceğinin farkındayım. Bunu göze alarak yapıyorum işlemleri. İlk 1000kmde zaten hemen kendim yağ değiştirdim Liquimoly yağ kullanıyorum araçta şuan. Garanti çoktan gitti yani.

Sağolun, evet garantinin biteceğinin farkındayım. Bunu göze alarak yapıyorum işlemleri. İlk 1000kmde zaten hemen kendim yağ değiştirdim Liquimoly yağ kullanıyorum araçta şuan. Garanti çoktan gitti yani.
Doğru spesifikasyonda yağ kullanıp doğru işlemle değişim yaptıysanız ilk 1000 km'de yağ değiştirmiş olmanız garantiyi bozmaz. Yağı erken değiştirmek zaten garantiyi bozmaz. Geç değişim buna sebep olabilir. Onun haricinde zaten garantiyi gözden çıkardıysanız o zaman bir problem yok.

Doğru spesifikasyonda yağ kullanıp doğru işlemle değişim yaptıysanız ilk 1000 km'de yağ değiştirmiş olmanız garantiyi bozmaz. Yağı erken değiştirmek zaten garantiyi bozmaz. Geç değişim buna sebep olabilir. Onun haricinde zaten garantiyi gözden çıkardıysanız o zaman bir problem yok.
servis dışardan benim aldığım yağı koymuyor. bu nedenle dışarda değişim yaptım. yağ doğru spesifikasyonlara sahipti evet buna dikkat ettim.

Öncelikle hayırlı olsun, bu araçların turboları biraz narin 160-170bin km civarında kendi kendine turbo kırıyor. Revizyonu yaptıklarını söylüyorlar ancak sağlıklı olmuyor turbo basınç açmıyor. Sıfırı yetkili serviste 50-60 civarı intercooler hortumlar vs değişiyor 95k fatura çıkartıyorlar. Demem o ki bence yazılım işine bulaşmayın turbo sökmek için ön panel farlar tampon tampon demiri vs her şey sökülüyor geçmişte fotoğrafını paylaşmıştım. Ha yine de yazdıracağım derseniz sizin bileceğiniz iş.
Bu arada adblue arızası hiç yaşamadım %50 civarı uyarı veriyor hemen takviye yapmaya %50'nin altına düşürmemeye özen gösterebilirsiniz.

Öncelikle hayırlı olsun, bu araçların turboları biraz narin 160-170bin km civarında kendi kendine turbo kırıyor. Revizyonu yaptıklarını söylüyorlar ancak sağlıklı olmuyor turbo basınç açmıyor. Sıfırı yetkili serviste 50-60 civarı intercooler hortumlar vs değişiyor 95k fatura çıkartıyorlar. Demem o ki bence yazılım işine bulaşmayın turbo sökmek için ön panel farlar tampon tampon demiri vs her şey sökülüyor geçmişte fotoğrafını paylaşmıştım. Ha yine de yazdıracağım derseniz sizin bileceğiniz iş.
Bu arada adblue arızası hiç yaşamadım %50 civarı uyarı veriyor hemen takviye yapmaya %50'nin altına düşürmemeye özen gösterebilirsiniz.
Nispeten yaşını almış 1.6 multijetlerde turbo problemini ben de duymuştum.

Hatta fabrikada test aşamasında bu işin direkt mutfağından gelen bir abim, "1.3 multijet baya güzel ama 1.6'lar nazlı" demişti.

Nispeten yaşını almış 1.6 multijetlerde turbo problemini ben de duymuştum.

Hatta fabrikada test aşamasında bu işin direkt mutfağından gelen bir abim, "1.3 multijet baya güzel ama 1.6'lar nazlı" demişti.
Çalıştığım kurumda 3 tane vardı hepsi 155-170bin civarı kırdı turboyu. Yalan yok hor kullanılan araçlar ama 1 tanesi aşırı sakin 120'i nadir geçmiş bir araçtı o da 170binde kırdı.

öncelikle hayırlı olsun,1.6 mjet çok keyiflidir ama yürütmesi maliyetlidir 1.3 kadarda çile çekmeyen yapısı vardır genel olarak 1.6 mjetlerin
ben olsam garanti süresince hiç modifikasyona girmem hele hele dp+yazılımla garanti dışı kalır araban benden demesi.ki 1.6 mjet 130luk makinede turbonun yağ çekmesi varken hibrit turbo işine hiç girmezdim,ayrıyetten çözemediğim durduk yere sente atlatmasından horoz ve tapetleride kırıyor gördüm garantiden işlem yaparken.genel olarak 130luk makine kullanımı keyiflidir fazlasına bence gerek olmaz en azından garantisi bitene kadar

servis dışardan benim aldığım yağı koymuyor. bu nedenle dışarda değişim yaptım. yağ doğru spesifikasyonlara sahipti evet buna dikkat ettim.
Hiç sorun olmaz. Üreticinin önerdiği spesifikasyonlar olduğu müddetçe o yağı servis kullanmasa bile asla garanti dışı kalmaz hocam. Yani nasılsa garanti dışı kaldı diye düşünmeyin.

Hiç sorun olmaz. Üreticinin önerdiği spesifikasyonlar olduğu müddetçe o yağı servis kullanmasa bile asla garanti dışı kalmaz hocam. Yani nasılsa garanti dışı kaldı diye düşünmeyin.
Konuyu saptırmak istemiyorum ama yetkili servise garantilik bi iş düştüğünde ne koyduğunuz yağın doğruluğunu ispatlayabilirsiniz ne yapılan işçiliğin kusursuz olduğunu bu işler biraz hayal ürünü geliyor bana. Elinde fatura bile olsa bu faturadaki yağı koyduğunuzu ispatlayın derler hiçbi şey elde edemezsiniz, ya da eksik-fazla koymuşsunuzdur vs diyebilrler duruma göre.

He şöyle de bi şey var zaten bakım periyodunda olmayan bi değişim olduğundan hiç değişmedi denirse de onlar aksini ispatlayamaz, yukarıda dediklerim genel bakım periyotları içindi

Konuyu saptırmak istemiyorum ama yetkili servise garantilik bi iş düştüğünde ne koyduğunuz yağın doğruluğunu ispatlayabilirsiniz ne yapılan işçiliğin kusursuz olduğunu bu işler biraz hayal ürünü geliyor bana. Elinde fatura bile olsa bu faturadaki yağı koyduğunuzu ispatlayın derler hiçbi şey elde edemezsiniz, ya da eksik-fazla koymuşsunuzdur vs diyebilrler duruma göre.

He şöyle de bi şey var zaten bakım periyodunda olmayan bi değişim olduğundan hiç değişmedi denirse de onlar aksini ispatlayamaz, yukarıda dediklerim genel bakım periyotları içindi
Yağ değişiminin zaten anlaşılır bir yanı yok. İstersen 15 bin bakıma kadar 2 kez yağ değiştir yine anlayamazlar yağ mı değişti, hangi yağ koyuldu bilemezler çok absürt vizkozitede bir yağ olmadığı sürece. Değiştirilen yağdan ötürü araçta sorun çıkarsa, servis o zaman yağı alır numune olarak kontrol eder ve yağdan kaynaklı sorun olmuş ve bu yağ bu araca uygun değil yahut bizim koyduğumuz yağ değil der. Ama spefikasyonları doğru olan yağ koyulup araçta herhangi bir sorun çıkmadığı sürece yağın değişimini anlayamazlar. Onun ötesinde kontrol de etmezler.

Dediğim gibi servisin dışarıda yağ değişiminden ötürü aracın garanti dışı bırakabilmesi için motorda bir sorun oluşmalı. O yağı alıp numuneye göndermeliler. E yağ doğru spefikasyonları karşılıyorsa bu zaten ortaya çıkar. O şartlarda yine garanti dışı bırakamazlar. İşçilik konusunda da motorun kaç litre yağ aldığı ve kaç litre koyulduğu yine belli. Bunun haricinde işçilik gerektiren bir araştırmaya da tabi tutulmaz.

Son düzenleme: