Fiat Egea'ların ağırlık farkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tersiyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tersiyer

Profesör
583
Merhaba, Egea Sedan ile Hatchback'in teknik özelliklerini incelediğimde aynı motor-şanzımanla Hatchback'in 25-70 kg daha ağır olduğunu gördüm. Sonra EuroNCAP'e baktım, misal Megane Hatchback'in testinde 'tüm Megane modellerini kapsar' ifadesini görürken, Egea'da böyle bir ifadeyle karşılaşmadım. Bi' de aklıma Linea'da arkadan kaza yapıp sürücü koltuğu yamulan meşhur dayı aklıma gelince iyice işkillendim. Yoksa...

HB otomobillerde arka kısım uzunluğu sedan kadar olmadığı için güvenlik gereği daha fazla güçlendirilmiş malzemelerden üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu da HB otomobil aleyhine bir ağırlık dezavantajı da yaratabiliyor. Yanlışım yoksa aynı ağırlık farkı yeni civic kasalarında da mevcut.

Son düzenleme:
HB otomobillerde arka kısım uzunluğu sedan kadar olmadığı için güvenlik gereği daha fazla güçlendirilmiş malzemelerden üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu da HB otomobil aleyhine bir ağırlık dezavantajı da yaratabiliyor. Yanlışım yoksa aynı ağırlık farkı yeni civic kasalarında da mevcut.
Büyük ihtimal öyledir ve bu iyi bir şey. Yalnız 'tüm Egea'ları kapsar' ifadesinin olmaması kafamda soru işareti bırakmadı değil.

Egea'dan bağımsız ek bilgi: Aynı sebeple cabrio modeller de daha ağır olur.

Bir zamanlar Astra J sedan için EuroNCAP puanları 6 yıldız, hb için 5 yıldızdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...