AÇIK Fiat Freemont 2.0 dizel

alfhonso

Hakan BIÇAK
İnfazcı
Yönetici
Admin
24,801
36
Marka
Mercedes
Herkese selam :)
Honda biraz fazla canımı sıkıyor bi süredir. Çok yakıyor yaktığı gibi de gitmiyor. elektrik arızaları ile uğraşıyoruz bi süredir ( evet opel değil honda )

değiştirmeyi düşünüyorum, benzer bütçelere 7 kişilik vs diye geçen 2.0 dizel freemontlar ilgimi çekti.
Görüşü tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim :)

Bütçe sorup farklı önerisi olacak arkadaşlar için bütçe 750 :)

İlk sabibinden aynı motorlu 320k kmdeki Jeep Cherokee'ye binmistim full servis bakımlı. Ağır bakımları saymaz isek geçmişte sadece turbo ve enjektörleri değişmiş ve saat gibi çalışıyordu birde şanzıman sıfır takılmış ama onu bahsetmeye gerek yok ZF9'lar zaten çok iyi namı olan şanzımanlar değiller muhtemelen Freemont daha dayanıklı olacaktır
Zaten hepimizin bildiği 1.6 multijet, 2.0 ın destroke hali yanlışım yok ise o yüzden parça olarak da bi eksiğiniz olmaz yakıtı mühim değilse alınası bi araç

Cherokee ile aynı motor ama şanzıman çok daha verimsiz. Cherokee uzun dönem kullandık 15.000'de alıp 170.000'e kadar. Sağlamlığından çok memnunduk.

Çok atik bir motor değil 9 ileri şanzımana rağmen fakat sağlam ve yaman bir motor, biz kullanırken ortalama 8 idi. Az yakmıyor 9 ileri ile bile ama pişman da etmiyor. Captiva'dan bir tık az yakar bu şanzımanla Freemont
Ben de çok seviyordum Cherokee'yi bence değeri bilinmeyen güzel bir araba.

İlk sabibinden aynı motorlu 320k kmdeki Jeep Cherokee'ye binmistim full servis bakımlı. Ağır bakımları saymaz isek geçmişte sadece turbo ve enjektörleri değişmiş ve saat gibi çalışıyordu birde şanzıman sıfır takılmış ama onu bahsetmeye gerek yok ZF9'lar zaten çok iyi namı olan şanzımanlar değiller muhtemelen Freemont daha dayanıklı olacaktır
Zaten hepimizin bildiği 1.6 multijet, 2.0 ın destroke hali yanlışım yok ise o yüzden parça olarak da bi eksiğiniz olmaz yakıtı mühim değilse alınası bi araç
Bildiğim kadarıyla Honda'nın kullandığı önden çeker Civic için üretilen zf9hp'lerde sorun mevcut. Cherokee'de vs ben herhangi bir sorun duymadım

uzun dönem ortalama temiz 10 yakar. geri kalanı güzel araba ya. piyasası ölü. ölü paraya alır ölü paraya satarsın. tabi denizli dolarının kuru da önemli :d

Bu fiyat bandına Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD de düşünülebilir.
E270 CDİ veya Sprinter'lerde bulunan 2.7, 5 silindir Mercedes dizeli ve 5G-tronic şanzımanı ile çok zevkli araba yakıt olarak da 1 litre civarı fark eder. 2017 den 2019'a ladar yaklaşık 2 sene ailecek günlük bindiğimiz aracımızdı 240k km'de aldık 270'de sattık.
Şehir içi 11 şehirler arası 7-8 litre civarlarında gezer,
180'e limitlidir ama 180'e kadar çok rahat çıkar ve gittiği hızı asla hissettirmez
Son amerikan kasa olduğu için amerikan kalitesi ve ayrıntılarıyla dolu
Sesi bir üst kasa 6 silindirden daha tatlıdır hırıltılı ve titreşimli bir sesi vardır. (Biz arabayı bir aile dostumuzdan aldık bize arabayı sattıktan sonra 2007 model gene Mercedes motorlu V6 dizelini aldı o yüzden iksini net bir şekilde kiyaslayabiliyorum bu arada V6 versiyonu ile neredeyse aynı yakıyor ama tabiki V6 çok daha güçlü.)

Kronik olarak da her 10-15k km aralığında bir direksiyonda titremeye (death wobble) sebep olan bir burcu değiştirmek gerekiyor ucuz bir parça zaten başka kayda değer sürekli yapma olasılığı olan bir kronik varsa da bize denk gelmedi zaten motor Sprinter'lerdeki ile büyük oranda aynı motor kolay kolay 400-500k kmden önce ağır masraf çıkartmaz
Evet daha eski olacak belki ama özellikle Overland paketi ile hem lüks hem performanslı hemde algısı yüksek bir arabayı tercih etmiş olursunuz. Bence model yılı öncelik değil ise değerlendirilebilecek bir araç.

Bildiğim kadarıyla Honda'nın kullandığı önden çeker Civic için üretilen zf9hp'lerde sorun mevcut. Cherokee'de vs ben herhangi bir sorun duymadım
270-280k km civarında serviste 0 şanzıman takılmış zaten araç şirketin adına kayıtlı idi revize ile hiç uğraşılmadan direkt 0'ı takılmış olabilir. Doğrusu zaten ZF9'lar mimli diye neden değiştirdiniz diye de sormadım zaten arabanın içinde gideceğimiz yere kadar 10 dakikalık sohbet edebildim sadece enjektörler 180k turbo 250k km civarında yenilenmiş. Ama araç servis bakımlı diye mi bilmiyorum ama kadranda es kaza 320k km yi görüp de sohbeti açmasam hayatta inanmazdım, çok sağlıklı çalışıyordu araç hem ses hem performans olarak.