Focus 2 Arka Fren Sıkması

Chevy04

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
34
12
595
Merhabalar
Aracımın 3 ay önce disk ve balata degiştirmiştim fakat son 1 aydır sağ arkadan sürtme sesi gelmeye başlamıştı,frenleri degistirdigim yer il dışında olduğu icin kendi sehrimde bir ustaya gittim ve sorunun büyük disk takıldıği icin fren ana merkezinin bozulduğunu söyledi.İl dışındaki diskleri takan servisi aradığimda ise kaliperin bozulduğunu eğer disk büyüklüğünden olsaydı her iki tarafta olacağını söyledi,bu yüzden olduğunu söylediler,sonuç olarak kendi ilimdeki servis arka diskleri değistirdi, fren merkezini tamir etti sorun çözüldu.Sorunun nedenini sizlerede sormak istedim.
20231219_182309.jpg
 
Son düzenleme:

mete25

Panpa
4 Mar 2019
521
1,281
2,520
Ankara
Marka
BMW
Disklerden birisinin frenleme yüzeyinde değil de fotoğrafta gözüken kısmında aşınma belli oluyor. Bu kısım jantınıza veya başka bir parçaya sürtünme yapmış gibi görünüyor. Büyük disk bu itibarla sürtünmeye sebep olmuş olabilir.
Bunun yanında ana merkezin (kaput altındaki) bozulmasının bu olayla mantıklı bir alakası yok.
Tekerlerde bulunan fren merkezlerinin ise zamanla kauçuğu eskidiğinden pistonu kitlenebiliyor ancak yine büyük disk takılmasıyla bir alakası olabileceğini düşünmüyorum. Sadece disk değiştirilerek çözülmesi gerekirdi. Belki aşınmış gözüktüğünden fren merkeziniz (tekerdeki) de tamir edilmiş olabilir.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım