AÇIK Focus 4.5 1.5 Ecoblue alınır mı? Baba arabası tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mete25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mete25

Panpa
762
Marka
BMW
Selamlar herkese,

Babamın 17 yıldır kullandığı laguna 2 aracımızı yenilemeyi düşünüyoruz. Alınan aracın da uzun yıllar kullanılacağını hesaba katarak uzun yolu keyifli, performansı, konforu yerinde olan, arıza çıkarmayacak, babama herhangi bir konuda eski aracını aratmayacak bir seçenek arıyoruz. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği de bizim için önemli. Problemsizlik açısından tam otomatik şanzımanıyla beraber active wagon dizel focus bizi memnun eder diye düşündüm. Yerden yüksekliği de ayrı bir artı noktası olacaktı çünkü nadiren de olsa köy yollarına, hafif araziye giriliyor. Ancak bu araçlardaki sık sık dpf rejenerasyona girme problemi olduğunu ve bunun 2024 modellerde çözülmüş olduğunu duydum. 2024 modelde ise sadece sedan versiyon geliyor.

Ford-Focus_Active_Wagon-2022-1280-34e1eb06605fed9df83ba85820003090b0.jpg

Haliyle şuan radarımızda 2024 sedan focus dizel otomatik seçeneği bulunuyor. Bu araca alternatif olarak tam otomatik ve 1.6 m bandında ne düşünülebilir? Sedan focus beklentilerimizi karşılar mı? Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Araç bence dört dörtlük görünüyor, tek söyleyebileceğim bizim sanayicilerin burun kıvırmasıyla 1 usta "Aabiii 8 ileri joysitikli vitesleri sıkıntılı alma aabii" diye söylendi.
Ancak sıfır alınarak bakımlarına dikkat edip, 1-2 kişi tarafından kullanılacak bir araçta hiçbir sorun olacağını sanmıyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Focuslarda 1.0 Ecoboost'larda bahsedildiği gibi 7DCT300'ün hibrid sistemi adapte edilmiş hali kullanılıyor yani ıslak kavrama aynı zamanda son nesil Ecoboost olduğu için genel olarak problemlerden arındırılmış bir versiyon, 1.5 Ecoblue'lerde de bir EAT8 kadar olmasa da GM nin kendi üretimi 8F35 kodlu şanzıman kullanılıyor aynı şekilde son nesiller olduğu için zincir vb problemleri yok sadece DPF veya addblue kafada soru işareti bırakabilir lakin bunlar yeni nesil neredeyse tüm dizellerde olan problemler. Kısaca ikisi de özellikle 0 alınıyorsa kafada soru işareti kalmadan alınacak versiyonlar.

Lakin benim bu fiyata özellikle belirli bir yaşın üstü için neredeyse rakipsiz olarak gördüğüm araç olan 1.5 BlueHdi EAT8 Ultimate+Preminum pack Grandland var.

1.5 BlueHdi motoru Focus'un 1.5 ecoblue'si ile neredeyse aynı motor yani DPF ve addblue kroniğini saymaz isek +10bg'si ile aynı oranda sorunsuzlar. Şanzıman olarak da 8F35'ten daha iyi olan Aisin üretim EAT8 var. Donanım olarak da o fiyata alınabilecekler arasında bence rakipsizdir çünkü özellikle Ultimate+Preminum kombinasyonu ile (ki bu kombinasyon ile alınmadığı takdirde hiçbir esprisi yok) full AFL farından, soğutmalı deri koltuğuna kadar cam tavan dışında (Türkiye'ye giren hiçbir Grandland'da cam tavan yok) aktif güvenlik donanımları ile alınması en mantıklı arabadır benim gözümde.

Kısa bir süreliğine (2ay) de olsa aynı motor lakin EAT6 kombinasyonlu Grandland X (makyajsız kasa) elimizden geçmişti ve şahsen oldukça hoşuma gitmişti. Bir SUV'a göre biraz sert sayılabilecek süspansiyonları ve O boyuttaki bir SUV'a göre absürt düzeydeki iyi dönüş çapı ile (şuan kullandığımız 2012 Elantra'dan hissedilir düzeyde daha iyi bir dönüş çapı vardı) sanki daha küçük bir C hatchback araba kullanıyormuşsun hissiyatı vardı. 6 litre civarındaki yakıtı ile bence bu fiyat bandına en tercih edilesi araçlardan biri

Örnek ilan:

Yeni nesil 1.0 ve 1.5 eb motorlarda önceden görülen soğutma suyu sıvısı problemlerinden kaynaklı sorunu güncellemelerle hallettiler. Daha önce hiç sorun olmadi ama trigerleri de 2021 itibariyle zincire geçirdiler. O yüzden ben yeni nesil 1.0 eb motorlarda forumlarda bir sorun henüz görmedim.
Hocam biraz araştırdım trigerde zincire geçilmiş ancak yağ pompası için yine de ıslak kayış kullanıldığı yazıyordu. Ne kadar doğru yanlış bilemiyorum.

Yazıp fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Dizel otomatik focus sedan için ön ödeme yaptık. Araç 2024 aralık almanya üretimi gelecekmiş bu sevindirici haber. Donanım özellikleri olarak en üst paketten hayalet gösterge, 17 jant, arka kol dayama, anahtarsız giriş olmak üzere 4 özellik eksiği olacak. Bunlardan sadece anahtarsız giriş özelliği bize eksikliğini hissettirecek. 205 60 16 köfte yanak lastikler bizim için daha iyi olacak. 5 10 gün içinde de aracı teslim alacağız.

Son düzenleme:
Hocam biraz araştırdım trigerde zincire geçilmiş ancak yağ pompası için yine de ıslak kayış kullanıldığı yazıyordu. Ne kadar doğru yanlış bilemiyorum.

Yazıp fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Dizel otomatik focus sedan için ön ödeme yaptık. Araç 2024 aralık almanya üretimi gelecekmiş bu sevindirici haber. Donanım özellikleri olarak en üst paketten hayalet gösterge, 17 jant, arka kol dayama, anahtarsız giriş olmak üzere 4 özellik eksiği olacak. Bunlardan sadece anahtarsız giriş özelliği bize eksikliğini hissettirecek. 205 60 16 köfte yanak lastikler bizim için daha iyi olacak. 5 10 gün içinde de aracı teslim alacağız.
hayırlı olsun,
bizde mk2.5 focus varken 205 55 16 lastiklerle viraja girince yanaklara fazla yük bindiğini hissedebiliyordum, 60 yanakta bu biraz daha fazla olacaktır ama konforu ciddi oranda arttırıyor aynı zamanda,
215 55 16 ebatları biraz daha iyi olabilir denge açısından, tabi yaşadığınız bölgeye bağlı bu tercih değişebilir,

sorunsuz - kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle

Hayırlı olsun kardeşim. Allah kaza bela göstermesin.

Focuslarda 1.0 Ecoboost'larda bahsedildiği gibi 7DCT300'ün hibrid sistemi adapte edilmiş hali kullanılıyor yani ıslak kavrama aynı zamanda son nesil Ecoboost olduğu için genel olarak problemlerden arındırılmış bir versiyon, 1.5 Ecoblue'lerde de bir EAT8 kadar olmasa da GM nin kendi üretimi 8F35 kodlu şanzıman kullanılıyor aynı şekilde son nesiller olduğu için zincir vb problemleri yok sadece DPF veya addblue kafada soru işareti bırakabilir lakin bunlar yeni nesil neredeyse tüm dizellerde olan problemler. Kısaca ikisi de özellikle 0 alınıyorsa kafada soru işareti kalmadan alınacak versiyonlar.

Lakin benim bu fiyata özellikle belirli bir yaşın üstü için neredeyse rakipsiz olarak gördüğüm araç olan 1.5 BlueHdi EAT8 Ultimate+Preminum pack Grandland var.

1.5 BlueHdi motoru Focus'un 1.5 ecoblue'si ile neredeyse aynı motor yani DPF ve addblue kroniğini saymaz isek +10bg'si ile aynı oranda sorunsuzlar. Şanzıman olarak da 8F35'ten daha iyi olan Aisin üretim EAT8 var. Donanım olarak da o fiyata alınabilecekler arasında bence rakipsizdir çünkü özellikle Ultimate+Preminum kombinasyonu ile (ki bu kombinasyon ile alınmadığı takdirde hiçbir esprisi yok) full AFL farından, soğutmalı deri koltuğuna kadar cam tavan dışında (Türkiye'ye giren hiçbir Grandland'da cam tavan yok) aktif güvenlik donanımları ile alınması en mantıklı arabadır benim gözümde.

Kısa bir süreliğine (2ay) de olsa aynı motor lakin EAT6 kombinasyonlu Grandland X (makyajsız kasa) elimizden geçmişti ve şahsen oldukça hoşuma gitmişti. Bir SUV'a göre biraz sert sayılabilecek süspansiyonları ve O boyuttaki bir SUV'a göre absürt düzeydeki iyi dönüş çapı ile (şuan kullandığımız 2012 Elantra'dan hissedilir düzeyde daha iyi bir dönüş çapı vardı) sanki daha küçük bir C hatchback araba kullanıyormuşsun hissiyatı vardı. 6 litre civarındaki yakıtı ile bence bu fiyat bandına en tercih edilesi araçlardan biri

Örnek ilan:
Hocam merhabalar çoğu yerde seni görüyorum soruları cevaplarken ve güzel başlıkların var acaba sosyal medya hesabını verebilir misin

Hayırlı olsun güzel seçim

Hayırlı olsun kardeşim. Allah kaza bela göstermesin.
Amin abi sağolasın cümlemize.

hayırlı olsun,
bizde mk2.5 focus varken 205 55 16 lastiklerle viraja girince yanaklara fazla yük bindiğini hissedebiliyordum, 60 yanakta bu biraz daha fazla olacaktır ama konforu ciddi oranda arttırıyor aynı zamanda,
215 55 16 ebatları biraz daha iyi olabilir denge açısından, tabi yaşadığınız bölgeye bağlı bu tercih değişebilir,

sorunsuz - kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle
Babamın 17 yıldır kullandığı laguna da 205 60 16 birebir aynı ebadı kullanıyordu. Lagunayı aldığımız ilk yılları hatırlıyorum. Babam zigana geçidinde o lastikleri öttüre öttüre virajlara girer çıkardı. Ancak laguna viraj limitleri düşük ve çok fazla yatan leylek gibi bir arabaydı. Zaman içinde hem arabanın hem babamın yaş almasıyla beraber babam virajlara çok daha temkinli ve yavaş girmeye başladı. Focusun dengesi tek başına onu bu konuda memnun edecektir. Öte yandan zaman zaman çukurlara düşme kaynaklı lagunanın jantlarında bazı eğilmeler meydana gelmişti. Ayrıca suspansiyon konforu seviyesini desteklemesi açısından da önemli. Dolayısıyla lastik ne kadar etli olursa baba kullanımı için o kadar iyi olur gibi geliyor. Ben kullanacak olsaydım 215-225 55 16 ya daha sıcak bakabilirdim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah cümlemize kaza bela göstermesin.

Hayırlı olsun güzel seçim
Teşekkür ederim hocam. Biraz da talep hrp SUV ve benzinli hybrid araçlara olduğundan avantajlı bir fiyat ile aldığımızı düşünüyorum.

Amin hocam teşekkür ederim

Dizel otomatik focus sedan için ön ödeme yaptık. Araç 2024 aralık almanya üretimi gelecekmiş bu sevindirici haber. Donanım özellikleri olarak en üst paketten hayalet gösterge, 17 jant, arka kol dayama, anahtarsız giriş olmak üzere 4 özellik eksiği olacak. Bunlardan sadece anahtarsız giriş özelliği bize eksikliğini hissettirecek. 205 60 16 köfte yanak lastikler bizim için daha iyi olacak. 5 10 gün içinde de aracı teslim alacağız.
Hayırlı olsun, tam F/P spec olmuş :) Uzun yol 180 sabit ne güzel gidilir şimdi onunla🥰

Hayırlı olsun Mete Bey
Sağolun @Testarossa teşekkür ederim🙂

Hayırlı olsun hocam allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin
Amin hocam. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. Alternatif olarak Grandland da düşünülebilirmiş dediğiniz gibi. Bakalım inşallah focus babamın beklentilerimizi karşılar memnun kalırız.

Hayırlı olsun, tam F/P spec olmuş :) Uzun yol 180 sabit ne güzel gidilir şimdi onunla🥰
Sabit 180 için belki ciğerimiz yetmeyebilir ama 130-150 bandında ben de çok tatlı ilerleyeceğini düşünüyorum.😄 Teşekkürler @nıneleven

Hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.
Sağolun hocam teşekkür ederim🙂