KAPALI Ford Focus Dizel Otomatik Önerirmisiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur3535

Onur Demirci
Senkromeççi
22 Mar 2020
25
0
60
33
Izmir
Marka
Ford
Arkadaslar merhaba biraz birikmisim vardi uzerine kredi cektim arac bakiyorum aklimdaki arac focus 1.5dizel otomatik titanium 2.el bakiyorum Hblere baktigim zaman genelde 2015 cikiyor sedanlar ise 2015 ve uzeri,ancak aklima takilan bazi sorular var cok video izledim arastirdim genelde arka tarafina dar diyorlar bir onceki aracim corsaydi herhalde corsadan biraz daha genistir :) alirken kac model ve uzerine yogunlasmaliyim kronik bir sorunu varmidir,arastirdigim kadariyla cok memnun olanlar var kullanan veya bilgisi olan uyelerden destek rica ederim.
 

Onur3535

Onur Demirci
Senkromeççi
22 Mar 2020
25
0
60
33
Izmir
Marka
Ford
Yalnız tasarım harika ama awd RS modeli yüzünden hb kasanın bagajı Corsa'dan küçük tutulmuş durumda :'D Bagaj Corsa'dan küçük, iç hacim tabii ki B sınıfına göre bariz geniş ve konforlu. :)
Focus hakkında arkadaşlar pek çok bilgi vermiş, ekleyecek pek bir şeyim yok. Otm. şanzıman baz donanım 95hp tdci motorda var mı bilmiyorum ama varsa tercih etmeyin, performans olarak ciddi hayal kırıklığı yaratıyor. Direksiyon kutusu problemi uzun süre sadece tıkırtı olarak kalıyor ama ilerlediği zaman yüksek hızlarda titremeye dönüşüyor. Özel servislerde garip köpük gibi ürünlerle onarım yöntemleri bulunmuş durumda ve tahminimce 1000₺ içerisinde çözülür ama yetkili serviste direksiyon kutusu değişimi maddi olarak ciddi üzer. Direksiyon derisi de 500₺ gibi bir ücrete yetkili servis dışında orijinalinden daha kaliteli malzeme ve işçilikle çözülebilir, onu da çok takıntı yapmayın bence.
Eğer Focus'a alternatif bakarsanız Mazda 3'ler de var. Sürüş karakteri hemen hemen aynıdır: Focus biraz daha oynak, Mazda3 biraz daha ağırbaşlı hissettirir. İç hacim olarak hemen hemen aynıdır, iç mekan kalitesi daha iyidir hatta premium'a yakındır, ses sistemi filan da çok iyidir. Şanzıman da tork konvertörlüdür. En büyük handikapı ise İzmir'deki yetkili servisinin kapatılmış olması. Profilinizde konum İzmir yazıyor da ondan belirtmek istedim :)
Yorum icin tesekkurler ever izmirdeyim :)Dediginiz gibi malesef mazda servisi burada kapandı artik hizmet vermiyolar opel astra k leon golf bakarken focusa yoneldim test ettim cok memnun kaldim islak kavrama oluşu 300nm tork cok memnun kaldim ve forda dogru yoneldim :) Bayagi sorunsuz diye duydum tek aklima takilan sedan alacak olmam park vs yeri konusunda sorun olurmu kaygisi :)
 

Özgüç56

Bünyamin ÖZGÜÇ
Senkromeççi
2 May 2020
9
2
70
33
Siirt
Cok arastirdim ww grubundan dsg den dolayi korkuyorum garantisi devam eden 2018 model bir araca gucum yetmiyor :) 2016-2017model 1.5 dizel focuslara yoneldim arastirdigim kadariyla bayagi sorunsuz ve cok memnun kalinan bir araba,astra K arastirdim trim seslerinden cok sikayet okudum.Benimde bi ara aklim cok karismisti ama sanirim en mantiklisi focus olacak :)
Focus almak en mantıklısı olacak galiba nede olsa sınıfını lideri.Teşekkur ederim.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım