Aynı beklentiyi, en azından özel kalması gerektiği beklentisini ben de zaman zaman hissediyorum fakat mazda gibi olması mümkün değil. Sadece model bazında değil, markanın genelini düşündüğümüzde böyle olması imkansız. Çünkü mazda'nın üretim adeti ve satış hedefi belli. Dolayısıyla mazda tek bir otomobiline daha fazla özen göstererek üretebiliyor. Ford'un böyle bir şey yapması mümkün değil çünkü Ford ABD ve Avrupa'yı da sayarsak en az 10-12 tane farklı modeli ABD'de üretiyor, Avrupa'da da focus - mondeo - fiesta - kuga v.b araçla beraber ticarileri de katarsak tek markanın bünyesinde 20'den fazla farklı model üretiliyor. Ee bunlara mazda'nın genel üretim eğiliminden farklı olarak bir çok ticari model de eklenince bu sayı artıyor. Önümüzde ki 5 yıl içinde 7 tane daha farklı model eklenecek bu listeye Ford cephesinde. Haliyle bu kadar çok farklı model otomobil üreten bir markanın, normal bir modelini özel - ruhlu üretmesi zor. İşte bunu mk1 focus'da falan denediler ama zamanla müşteri taleplerine ve maliyete yenildiler. Müşteri çok oyuncak istiyor, çok konfor istiyor, iyi malzeme kalitesi istiyor, istiyor da istiyor.. Hal böyle olunca ruhlu ve kaliteli tek bir model çıkarmak için az adette ve model üretmek gerekiyor. Ford, Vw, Opel, Peugeot v.b gibi markalar da o işi Mustang - St - Rs - R - Gti gibi serilerle yapıyor işte.