Konuyu görünce bir heyecanlandım.Sanırım forum tarihi boyunca yorum yazmak için en çok can attığım konu bu.
4 yıl-73.000 kilometre beraber geçirdik kendisiyle.
@Cenk abi zaten dikkat etmeniz gereken yerleri söylemiş bende birkaç bir şey ekleyeyim. Ağır,heybetli duruşunun altında sürüş keyfi barındıran bir yapısı var.Virajlardaki güven-zevk faktörü sizi baya etkileyecektir.18 yaşında ehliyetini alınca ilk arabası mondeo olan bir genci bile ağzı kulaklarında gezdirme gibi bir huyu vardır kendisinin gerisini siz düşünün.Otomatik şanzımanla şehiriçi 8.5-10 litre arası kullanım ve trafiğe göre değişim gösterir.Şanzımanın tek kusuru fazla yaktırması onun dışında sizi sonuna kadar memnun edecektir. Motorun torku performans/yakıt ekonomisi konusunda çok yeterli,eğer daha önce bindiyseniz zaten bilirsiniz koltuğa yapıştırma gücünü
Benim beğenmediğim konulara gelirsek 110-120 civarı ses almaya başlıyordu,fitilllerin 9 yaşına geldiğinide düşünerek çok takılmadım ama yine de bir tık daha üst hızlarda başlasa fena olmazdı.Şehiriçi kısa çukurlarda bam güm eder yapısı gereği ama hız arttıkça medenileşir ve kendini bulur.Genel mondeo kullanıcılarının aksine ben frenlerini bir tık kötü bulurdum ama benim dışımda böyle düşünen görmedim belki beklentiden belki de benim aracımdan kaynaklı bir sorundu bilemiyorum.Birde parça sorarken mondeo diyince uzun uzun yok parçası şurdan geliyor,şöyle sipariş ettim ayaklarına yüksek fiyat çekerler kesinlikle tanıdık olsun.Parça eksikliği yaşanmıyor yanlış anlaşılmasın parçaları var,kazıklamak için bin dereden su getiriyor parçacılar fazlaca kafanızı ütülüyorlar.Mekanik,yürüyen olarak gözünüz kapalı güvenebilirsiniz,canını alırcasına kullanmama rağmen ön takım,süspansiyonlar olması gereken değerlerin en iyisi çıktı ekspertizde.Elektronik olarak 150-200 tlye çözülebilecek,bu yaştaki elektronik aksamı bol tüm araçlarda çıkabilecek ufak tefek yaptırılmasa da sıkıntı olmayacak 2-3 arızası çıkabilir onlarda yaşının getirdiği şeyler çok normal.(depo kapağının elektroniğinin bozulması gibi)
Genel anlamda mondeo satmak istemeyeceğiniz,sattığınızda benim gibi arkasından hep iyi yönlerini size hatırlatan bir araç olacağının garantisini verebilirim,ben daha mondeo satıp bir yeni mondeoya geçmek istemeyen bir kullanıcı görmedim
Spesifik olarak sormak istediğiniz sorular varsa yardımcı olurum,çekinmeden sorun.Umarım yardımcı olur söylediklerim,şimdiden bol keyifili kazasız belasız sürüşler