SuperB

Elit Apaçi
7 Eyl 2016
56
24
970
2012 model Ford Mondeo 2.0 TDCI 140 ps almayi düşünüyorum 100-120 bi̇nde 80-85 bi̇nTL'ye güzel Powershift Mondeo'lar var öneri̇r mi̇si̇ni̇z ?
Bu zamana kadar Passat Superb kullaniyordum i̇ki̇si̇nde de DSG ti̇treme gi̇bi̇ sorun yaşadiğin i̇çi̇n sattim.
Mondeo hakkinda bi̇lgi̇ sahi̇bi̇ olan varsa alinir mi yoksa bi̇ sorunu varbmi yada alirken kesi̇nli̇kle şuna baktir dedi̇ği̇ni̇z bi̇r konu var i̇se beni̇mle paylaşirsaniz mutlu olurum.
İyi günler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,201
45,790
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
2.0 tdci motorda 140'lık üniteler 6 ileri tork konvertörlü aisin marka sağlam bir şanzımandır. 163'lük üniterlerde ise powershift çift kavrama var. Bu konu nette de çok karıştırılır ama anlamanın en kolay yolu vites topuzunun üzerinde kocaman powershift yazar. Yazmıyorsa tam otomatik aisin'dir. 140'lıklarda da yazmaz. En azından benim görebildiğim kadarıyla böyle.

Kronik Ford'un direksiyon kutusu problemi vardır. Focus'tan Mondeo'ya kadar hepsinde olabilir. Direksiyon kutusunun ses yapması yahut hidrolik yağı kaçırması sorunu olabiliyor. Ayrıca 2.0 tdci motorda kronik enjektör ve volan problemi de olabiliyor. Kullanılan yakıtın kalitesine de bağlı biraz enjektörlerin kaderi. Volan konusu ise motorun normalden daha sarsıntılı çalışması durumunda anlaşılabiliyor. Baskı balata değişimi sırasında volanı da değiştirip bunu çözebiliyorlar. Yani kısaca direksiyon kutusu, enjektör, volan üçlüsüne baktırabilirsiniz.

Alacağınız araç yaşı olan ve km yapmış bir model olacağından kronik sorunları haricinde nasıl bakıldığı da önemli. Yani normalde Mondeo'ların hiç çıkarmayacağı bir arıza da çıkarabilir kullanımından ötürü. Yahut sorun çıkarmayadabilir. Artık o aracın temizliğine bağlı.

Bunun dışında bu araç superb, passat gibi piyasa aracı değildir. Alırsanız uzun süre binmeniz gerekir. Öyle alayım sonra sıkılırsam yahut nakit ihtiyacım olursa satarım diyebileceğiniz türden piyasası olan bir araç değil. Alan kişiler uzun süreli binicilerdir. Bunun bilincinde olarak karar vermeniz lazım.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,201
45,790
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
2008 aralık ayında sıfır 2009 model titanium x manuel almıştık. 2014 marta kadar 185.000 km bindik. Rutin bakımlar dışında bir masrafı olmamıştı. Ve şunu söyleyebilrim ki sınıfındaki diğer arabalara göre çok daha ruhluydu.
Sıfırdan alınabilse mk3 ve mk4 kasalar gerçekten sağlamdır. Kronik sorunları var ama onlar da kullanıma bağlı olarak arıza gösteriyor. Biz mk2 kasasını 2.el almıştık. Şirket aracıydı ve aracın elektronik aksamında bir sıkıntı yüzünden kasabın teki öyle bir girişmiş ki kabloların canına okumuş. Buna rağmen 145 bin km'ye kadar kullandık 60 bin km'den. Araçta bahsettiğim direksiyon kutusu sorunu haricinde sıkıntı yaşamadık. Şirket aracı diye canına okumuşlar. Benim de ehliyeti aldığım ilk dönemler diye benden de nasibini aldı :D Ona rağmen satarken hala aracın gideri vardı. Yani sıfır alınıp temiz bakılırsa yahut temiz 2.el bulunursa ekstra üzeceğini pek sanmıyorum. Önemli olan temizini bulabilmek.
 

SuperB

Elit Apaçi
7 Eyl 2016
56
24
970
Yorumlarınız için teşekkür ederim 2 litre bu ayarlarda araç baktığım zaman mondeo daha mantıklı geliyo banada 2 yıl kadar binmeyide düşündüğüm için mondeo daha ağır oturaklı bi araba olduğu için tercihim o yüzden mondeo olacak gibi
 

Bilal

Panpa
7 Eki 2016
698
1,396
2,520
İstanbul
Konuyu görünce bir heyecanlandım.Sanırım forum tarihi boyunca yorum yazmak için en çok can attığım konu bu.
4 yıl-73.000 kilometre beraber geçirdik kendisiyle. @Cenk abi zaten dikkat etmeniz gereken yerleri söylemiş bende birkaç bir şey ekleyeyim. Ağır,heybetli duruşunun altında sürüş keyfi barındıran bir yapısı var.Virajlardaki güven-zevk faktörü sizi baya etkileyecektir.18 yaşında ehliyetini alınca ilk arabası mondeo olan bir genci bile ağzı kulaklarında gezdirme gibi bir huyu vardır kendisinin gerisini siz düşünün.Otomatik şanzımanla şehiriçi 8.5-10 litre arası kullanım ve trafiğe göre değişim gösterir.Şanzımanın tek kusuru fazla yaktırması onun dışında sizi sonuna kadar memnun edecektir. Motorun torku performans/yakıt ekonomisi konusunda çok yeterli,eğer daha önce bindiyseniz zaten bilirsiniz koltuğa yapıştırma gücünü :D Benim beğenmediğim konulara gelirsek 110-120 civarı ses almaya başlıyordu,fitilllerin 9 yaşına geldiğinide düşünerek çok takılmadım ama yine de bir tık daha üst hızlarda başlasa fena olmazdı.Şehiriçi kısa çukurlarda bam güm eder yapısı gereği ama hız arttıkça medenileşir ve kendini bulur.Genel mondeo kullanıcılarının aksine ben frenlerini bir tık kötü bulurdum ama benim dışımda böyle düşünen görmedim belki beklentiden belki de benim aracımdan kaynaklı bir sorundu bilemiyorum.Birde parça sorarken mondeo diyince uzun uzun yok parçası şurdan geliyor,şöyle sipariş ettim ayaklarına yüksek fiyat çekerler kesinlikle tanıdık olsun.Parça eksikliği yaşanmıyor yanlış anlaşılmasın parçaları var,kazıklamak için bin dereden su getiriyor parçacılar fazlaca kafanızı ütülüyorlar.Mekanik,yürüyen olarak gözünüz kapalı güvenebilirsiniz,canını alırcasına kullanmama rağmen ön takım,süspansiyonlar olması gereken değerlerin en iyisi çıktı ekspertizde.Elektronik olarak 150-200 tlye çözülebilecek,bu yaştaki elektronik aksamı bol tüm araçlarda çıkabilecek ufak tefek yaptırılmasa da sıkıntı olmayacak 2-3 arızası çıkabilir onlarda yaşının getirdiği şeyler çok normal.(depo kapağının elektroniğinin bozulması gibi)
Genel anlamda mondeo satmak istemeyeceğiniz,sattığınızda benim gibi arkasından hep iyi yönlerini size hatırlatan bir araç olacağının garantisini verebilirim,ben daha mondeo satıp bir yeni mondeoya geçmek istemeyen bir kullanıcı görmedim :D
Spesifik olarak sormak istediğiniz sorular varsa yardımcı olurum,çekinmeden sorun.Umarım yardımcı olur söylediklerim,şimdiden bol keyifili kazasız belasız sürüşler :)
 

akulkerberkay

Berkay Akülker
Profesör
9 Şub 2019
141
205
1,185
34
Kırklareli
Marka
Audi
Yorumlarınız için teşekkür ederim 2 litre bu ayarlarda araç baktığım zaman mondeo daha mantıklı geliyo banada 2 yıl kadar binmeyide düşündüğüm için mondeo daha ağır oturaklı bi araba olduğu için tercihim o yüzden mondeo olacak gibi


https://www.sahibinden.com/ilan/vas...n-dizel-otomatik-c5-exclusive-629524202/detay



Belki alternatif olur diye şuraya bırakıyorum... Dizel otomatik sedan duyunca hep aklıma geliyor. Kendime çok baktım lakin eşim daha çok bindiği için arabaya Cactus aldık. Çok konforlu çok, şık bir araç...
 
Son düzenleme:

TSIDSG

Panpa
10 Eyl 2016
2,399
9,449
4,970
İstanbul
muhteşem araçtır, Cenk reyiz detaylı bilgileri vermiş zaten bende tam otomatik şanzımanlı önerecektim çünkü ne kadar iyi olursa olsun hiç bir çift kavrama tam otomatik sağlamlığını vermez ve daha komplike sistemdir. geçmişte mondeo powershift arızalarına denk gelmiştik.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan ve SuperB
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım