KAPALI Ford Taunus 2.0 GTS Tek Silindir Çalışmama Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bugra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bugra

Elit Apaçi
120
Merhabalar,

Ford Taunus 2.0 GTS aracımız var. Geçen haftadan itibaren tek silindir çalışmamaya başladı. Buji ve buji kablolarını kontrol ettim. Buji ucuna kadar ateşleme var. Mekanik ustasına gösterdim, elektrikçiye yönlendirdi ancak elektrikçi uzak.. Elektrikten olacağını sanmıyorum çünkü buji dahi ateşleme yapıyor. Ateşleme sistemi ile ilgili farklı bir parça bozulmuş olabilir midir? Yoksa tahmin ettiğim gibi motor açılıp rektefiye mi yaptırmam gerekecek?

Teşekkürler

@ceyhansuyu @alfhonso Teşekkürler :)

@123456mtn Hocam peki LPG ayarından sonra hemen mi yapar yoksa 10-15 gün sonra yapabilir mi? Bir ara dipgazda pata pata ses geliyordu ancak ben korkmama rağmen usta egzozun birleştiği yerdeki pulda sıkıntı olduğunu söylemişti. Ben şahsen o zaman motoru yediğimizi düşünüyorum. Çünkü silindir yolda çalışmamaya başladığında o sesin daha gürültülüsü meydana geldi. Yarın elektrikçiyi arayacağım. LPG ayarını ortağı mekanikçisi yapmıştı. Böyleyken böyle diyip boşa mı gelirim diye soracağım. Ancak bana yinede motoru bitirdik gibi geliyor.. Teşekkürler yorumunuz için.. :)

@ceyhansuyu @alfhonso Teşekkürler :)

@123456mtn Hocam peki LPG ayarından sonra hemen mi yapar yoksa 10-15 gün sonra yapabilir mi? Bir ara dipgazda pata pata ses geliyordu ancak ben korkmama rağmen usta egzozun birleştiği yerdeki pulda sıkıntı olduğunu söylemişti. Ben şahsen o zaman motoru yediğimizi düşünüyorum. Çünkü silindir yolda çalışmamaya başladığında o sesin daha gürültülüsü meydana geldi. Yarın elektrikçiyi arayacağım. LPG ayarını ortağı mekanikçisi yapmıştı. Böyleyken böyle diyip boşa mı gelirim diye soracağım. Ancak bana yinede motoru bitirdik gibi geliyor.. Teşekkürler yorumunuz için.. :)

inşallah minimum masrafla kurtarırsınız hocam, gelişmeleri yazarsanız sevinirim yine

Selamlar,

Tahmin ettiğim gibi motor gidik.. Yavru ceylana bi benzin aldım. Vurdurarak zor çalıştırdım. :D Nazlandı.
Usta belki bujin çatlaktır seni aldatıyordur dedi ancak kaputu açıp marşa bas dediğinde suratı düştü. Malesef tek silindir bozuktu şimdi iki olmuş. Eve kadar getirdim ama garaj kapısını açarken araç stop etti ve pat put sesler eşliğinde su kaynattı. Çektim kapıya soğuttum. Ya satacağım ya da 500-600 masraf yaptıktan sonra satacağım.

İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Masrafını yaptıktan sonra satmanız sizin için daha iyi olur öbür türlü aracı biniciler değil al-satçı ve ölücü motor ustaları alır.O da sizi daha fazla üzer.Geçmiş olsun tekrardan.

Masrafını yaptıktan sonra satmanız sizin için daha iyi olur öbür türlü aracı biniciler değil al-satçı ve ölücü motor ustaları alır.O da sizi daha fazla üzer.Geçmiş olsun tekrardan.

Açıkcası umrumda bile değil. Yaptırmadan 2500'e satsam alacak adam +500-600 en az verecek. E o masrafları ben yapsam 3000 zaten olacak. Alacak insanda 4000-5000e ancak satar. Bir ay önce 5000'e koymuştum ancak herkes 90 model araç olmasına rağmen boyası var mı onu soruyordu :) O zamanlar aracı 4000-4500e ancak satabileceğimi anladım. Şimdi 2000'e hazır müşteri var. 2500-3000 arasına versem masrafıyla en az 3700-4000 arası alacak insan ödeme yapacak. Rektefiye, alım-satım, ruhsatı vs. Adamda 6000-7000'e koyacak ama 5000'e satamadığım aracı o paralara kimse almaz. Adamlar bakmaya bile tenezzül etmedi. Normalde kapıda çürütelim dedik nolcak 4 binlik araba.. İphone parası :D 2.5 yıl bindiğimize sayarız hesabı ama kapıda yer yok ve gereksiz görüntü kirliliği olcak. 2500'e satar uğraşmasından da kurtuluruz.

2.0 motor gtsye 4000 4500 mü verdiler ? Neresi orası yahu ? Denizlide 2.0 5ten aşağı yok. Bizde de 2.0 gls var 90 model, 1 ay önce 5,500 verdiler vermedim.şimdi kasa komple toplanıyor boyanacak vs.

Rezalete bak ya şahin doğanlara kuş serisine 15 lira istiyorlar

2.0 motor gtsye 4000 4500 mü verdiler ? Neresi orası yahu ? Denizlide 2.0 5ten aşağı yok. Bizde de 2.0 gls var 90 model, 1 ay önce 5,500 verdiler vermedim.şimdi kasa komple toplanıyor boyanacak vs.

Rezalete bak ya şahin doğanlara kuş serisine 15 lira istiyorlar

4000-4500 bile vermediler. 3500 teklif eden.. Abi 2500 nakitim var geri kalanı taksit yapalım diyen. E işte 1000 kapora bırakayım arabayı 20 gün sonra üstüme alayım diyenler.. Bende ilandan çektim dedim yanlar motoru yakarım o paraya vermem. Şimdi motor masrafı var sadece. İsteyen 2500-3000e alır. Hiç sanayide koşturasım ve koşturduktan sonra satmaya uğraşasım yok. 2000'e müşteri dediğim gibi hazır. 2500'e tanımadığım birine kâr etsin diye vereceğime arkadaşıma veririm toplar biner veya satar.

Babam 5000'e araba veriyoruz almıyorlar 12 bine şahin satıldı az önce diyince çek ilandan hurdaya veririz en kötü demişti. Malesef deli gibi yol tutan ve şahin kadar yakan ki performansı eşdeğer bile olmayan aracın suratına bakmıyorlar. Parçalarıda acayip ucuz.. Atmosferik Civic'e (2010-11 fd6 elegance - 100-150bin) 60 bin verip, 40 binde Focus, Fluence, C4, Polo, Fiesta tarzı araçları 50'yi çok gördükleri gibi Taunus'uda tofaşa çok görüyorlar. Neyseki 5 bine alıp 2.5 yıl keyfini sürdüğüm aracın piyasası bu yüzden uygun :)

4000-4500 bile vermediler. 3500 teklif eden.. Abi 2500 nakitim var geri kalanı taksit yapalım diyen. E işte 1000 kapora bırakayım arabayı 20 gün sonra üstüme alayım diyenler.. Bende ilandan çektim dedim yanlar motoru yakarım o paraya vermem. Şimdi motor masrafı var sadece. İsteyen 2500-3000e alır. Hiç sanayide koşturasım ve koşturduktan sonra satmaya uğraşasım yok. 2000'e müşteri dediğim gibi hazır. 2500'e tanımadığım birine kâr etsin diye vereceğime arkadaşıma veririm toplar biner veya satar.

Babam 5000'e araba veriyoruz almıyorlar 12 bine şahin satıldı az önce diyince çek ilandan hurdaya veririz en kötü demişti. Malesef deli gibi yol tutan ve şahin kadar yakan ki performansı eşdeğer bile olmayan aracın suratına bakmıyorlar. Parçalarıda acayip ucuz.. Atmosferik Civic'e (2010-11 fd6 elegance - 100-150bin) 60 bin verip, 40 binde Focus, Fluence, C4, Polo, Fiesta tarzı araçları 50'yi çok gördükleri gibi Taunus'uda tofaşa çok görüyorlar. Neyseki 5 bine alıp 2.5 yıl keyfini sürdüğüm aracın piyasası bu yüzden uygun :)
Valla hocam bence yaptırın, kenarda dursun. Arada benzin koyup keyfine kullanırsınız. 7-8 bin veren olursa da kırmayıp satarsınız :)

Valla hocam bence yaptırın, kenarda dursun. Arada benzin koyup keyfine kullanırsınız. 7-8 bin veren olursa da kırmayıp satarsınız :)

Bi yanım öyle diyor ancak babamın laflarını çekmek istemiyorum :) Söylenip duruyor. Geçen ay 600 lira masraf edip tüm fren ve motor bakımlarını yapmıştık. Şimdi yine en az 500-600 verip rektefiyelercilerde uğraşmak, usta kovalamak var. Evet çok zarar ettirecek ve dört tekerden mahçup kalacağım ancak dediğim gibi. :) Gerçi bu kadar masraf edip bi 2 yıl daha gitmek var. Haklısınız ancak adam şimdiden söylenmeye başladı :D

Biz 2 sene önce yaklaşık 3700e aldık. Şahin doğandan uzun yolda daha az yakıyor bu arada. Yok tutuşu konforu muazzam. Sağlamlığı da ayrı mevzu. Şaka gibi piyasa. Alsınlar şahin doğan bassınlar

Bi yanım öyle diyor ancak babamın laflarını çekmek istemiyorum :) Söylenip duruyor. Geçen ay 600 lira masraf edip tüm fren ve motor bakımlarını yapmıştık. Şimdi yine en az 500-600 verip rektefiyelercilerde uğraşmak, usta kovalamak var. Evet çok zarar ettirecek ve dört tekerden mahçup kalacağım ancak dediğim gibi. :) Gerçi bu kadar masraf edip bi 2 yıl daha gitmek var. Haklısınız ancak adam şimdiden söylenmeye başladı :D
2 ay boyunca araba her lazım olduğunda iyi ki var derseniz illaki durulur :)

Şu devirde bir telefon 4 bin tl olmuş yapmayın etmeyin derim sanayiye çekin dükkanın kapısının önünde yatsın ustaya da deki ustam bu araç burada ister 2 ay ister 3 ay sen bunu adam et zaman problem değil ama işçiliği maliyeti az olsun de belki ucuza kapatabilirsiniz.4 tekerden mahçup kalmaktansa ben cebimdeki telefonu satar dandik bir akıllı telefon alır yine de yürütürdüm aslanı.(Şekil A. benim cebimdeki dandik akıllı telefon Iphone 4,geçen telefoncuya sordum 100-150 tl veririm dedi ben de tamam hı hı dedim başka isteğin.):D

Son düzenleme:
Arabanın iç kısmı ve kaportada çok iyi olmadığı için pek toplamaya hevesim yok aslında.. Şuanda satış için engel durumlarda var. Toplamak en mantıklısı ancak bilemiyorum, kararsızlık var. Ama toplayınca en az iki yıl daha sorunsuz götürecektir. 24 ay için ayda 100 lira tamirine ayırsam zaten iç aksamı yeniler, kaportadaki kusurlarıda toparlatırım. Kalsın bakalım şimdilik kapıda :) Bayramdan sonra toplarız ufaktan.

Arabanın iç kısmı ve kaportada çok iyi olmadığı için pek toplamaya hevesim yok aslında.. Şuanda satış için engel durumlarda var. Toplamak en mantıklısı ancak bilemiyorum, kararsızlık var. Ama toplayınca en az iki yıl daha sorunsuz götürecektir. 24 ay için ayda 100 lira tamirine ayırsam zaten iç aksamı yeniler, kaportadaki kusurlarıda toparlatırım. Kalsın bakalım şimdilik kapıda :) Bayramdan sonra toplarız ufaktan.

hocam motor kaporta yürüyen toplarsanız 5 sene rahat götürür. Taunus bu başkalarına benzemez.

bizim 90 model'in her yeri orjinal, tüm boya etiketleri duruyor. marşpiyerlerde çürük vardı, camlar söküldü cam lastiklerin alt kısımlarda çürümeler başlamış. Onun harici tertemiz çıktı. Taunus'un kaportası da yürüyeni de motoru da dayanıklıdır :)

Tek silindirin çalışmadığını kim söyledi hocam?
Eğer eminseniz motor çalışırken sıra sıra buji kablolarını çekin ve çektiğiniz hangi kabloda motor teklemesi artmazsa sorun o silindirdedir, eğer araçta tekleme varsa distribütör ve endiksiyon bobinine göz atmak gerekli, lpg varsa aracı benzine alıp deneyin
Eğer tekleme Halen devam ediyorsa kompresyon kaçağı olabilir daha 3 hafta önce 1.4 120 bin kmde ibizaya bu nedenden ötürü motor yapılması gerekti, kompresyon kaçağı vardı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...