Fren hidroliği raf ömrü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerta84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omerta84

Profesör
242
Bilginiz var mıdır? Bugün elime ulaştı motul 5.1 fren hidroliği almıştım üretim tarihi 22.09.2016 yazıyor çok eski geldi bana
Komple değişim için sizce 0.5 lt yeterli midir
Kitapçıktada dot 4 yazıyor ama bütün 5.1 lerde dot4 lerde kullanılabilir sertifikası olduğundan tercih ettim

Fren hidroliğinin raf ömrü uygun saklanma koşullarında ve kapağının hiç açılmaması şartıyla üretildiği tarihten itibaren 2 yıldır. 0.5 litre genelde yeterli olur. Zaten yetmezse de usta söyler üzerine ekleme yapılır ama dediğim gibi genelde hidrolik sıvısı kabında ki max seviyeye gelene kadar yeterli gelir. Kitapçıkta dot 4 yazıyorsa dot 5.1 kullanabilirsiniz ama dot3 kullanamazsınız.

Ömrü ne kadar bilmiyorum ama 0.7-0.8 L gidiyor değişimlerde, yani bir kutu daha almanız gerekiyor. 2016'dan da bir şey olmaz, mevcut hidroliğinizden her türlü iyi durumdadır. En önemli nokta nem kapmaması.

mevcut hidroliğim tam bitik @Ozgur Gunes :) özellikle uzun yolda baya hissettiriyor, basıyorsun durmuyor :D
ben geri yollayacam sonuçta tam 2 senelik içime sinmedi. makineli değişimlerde belki birebir yetebilir 0.5 yetebilir die düşünüdorum

mevcut hidroliğim tam bitik @Ozgur Gunes :) özellikle uzun yolda baya hissettiriyor, basıyorsun durmuyor :D
ben geri yollayacam sonuçta tam 2 senelik içime sinmedi. makineli değişimlerde belki birebir yetebilir 0.5 yetebilir die düşünüdorum

Hazneler zaten 0.7-0.8 litre, tercih sizin. Ben bugüme kadar kendim 5-6 kere değiştim, 2. kutuya her zaman ihtiyaç duydum. Arabanızın kitapçığonda yazar zaten hazne büyüklüğü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...