Fren ve baskı balatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerta84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omerta84

Profesör
242
Ortalama bir araba için; 1.6 Tdi dsg leon
Sizce hangi marka ön fren balatası alınmalıdır
Ayrıca baskı balatası nasıl seçilmelidir
Araç 51 binde artık değiştir demeye başladı

Orijinal fren balatayı tavsiye ediyorum, orijinal balatadan yana değilseniz kale veya trw marka öneririm, 51 bin kmde debriyaj bitmemesi gerekli çok mu zorladınız?

orjinal fren balatanın ne olduğunu anlamak için herhalde çıkarıp bakmak mı lazım. ben normal netten bosh yada ferodo marka almayı düşünüyordum.
bütün dsglerde olan 2. vites saçmalaması biraz artınca öyle düşündüm. baskı balatası bittiğini düşünmüyorum tam. otomatikte araç yoğun trafikte 2. vitesde iken daha çok kafası karışmaya başladığı için böyle düşündüm.

orjinal fren balatanın ne olduğunu anlamak için herhalde çıkarıp bakmak mı lazım. ben normal netten bosh yada ferodo marka almayı düşünüyordum.
bütün dsglerde olan 2. vites saçmalaması biraz artınca öyle düşündüm. baskı balatası bittiğini düşünmüyorum tam. otomatikte araç yoğun trafikte 2. vitesde iken daha çok kafası karışmaya başladığı için böyle düşündüm.
sistemin çalışma prensibini bildiğiniz için size öyle geliyor :) balata bitmeye başladığı veya yandığı zaman titremeye sebep olur, sıkışık trafikte size tavsiyem Manuel mod ile kullanın :)
fren balatasını servisten alabilirsiniz veya serviste değişim yapabilirsiniz, dışarıda servis ürünü var mıdır araştırmak gerekli, ferodo sert balata ses yapar bunu söyleyebilirim :)

AD266F28-AC04-4424-9D08-AB84CEAE2E50.jpeg
Evet bakmak lazım varmıdır. Lastik değişimi yaptığımda balata disk resmini çekeyim demiştim öylesine sonradan fark ettim ki diskler audi
Balatada rw yazısı var ne oluyor bilmiyorum
Trw olabilir
Aracım şehir içine nadir sokuyorum ondada 10 bin km’dir 3. Vitese kadar manuel de kullanıyorum, teşekkür
AD266F28-AC04-4424-9D08-AB84CEAE2E50.jpeg

Ekli dosyayı görüntüle 12799 Evet bakmak lazım varmıdır. Lastik değişimi yaptığımda balata disk resmini çekeyim demiştim öylesine sonradan fark ettim ki diskler audi
Balatada rw yazısı var ne oluyor bilmiyorum
Trw olabilir
Aracım şehir içine nadir sokuyorum ondada 10 bin km’dir 3. Vitese kadar manuel de kullanıyorum, teşekkür Ekli dosyayı görüntüle 12799
trw marka balata var, iyi markadır disklerde orijinal, sizin audi amblemini gördüğünüz yer porya bilyasının somun kapağıdır :) disklerde orijinal size bir tavsiyem var fren sistemi çok önemli ve hayati bir mekanizmadır, orijinalden şaşmayın :)

Aynen düzenli bakımdan ve orjinallikten şaşmayı düşünmüyorum. Balatalarda bitmeye yakınken daha iyi marka alayım diyordum sanırım trw de iyi marka
Ben sanayide malzemeleri almak yerine netten indirim gördüğümde alıp öyle bakımı yaptırıyorum yoksa çok şişkin rakamlar çıkıyor
Orda o kapağı görünce komple audi sanmıştım teşekkür @motorsinann

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...