Gerçekten Emniyet Kemeri Takıyor Musunuz?

Gerçekten Emniyet Kemeri Takıyor Musunuz?

  • Kemer takmadan araba ile bakkala bile gitmem

  • Takmaya özen gösteririm

  • Sadece araba kullanırken takarım

  • Sadece yolcu iken takarım

  • Korktuğum zaman takarım

  • Polis gördüğüm zaman takarım

  • Emniyet kemeri takmam

  • Rahatıma düşkünüm ben , kemer takamam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
Direksiyonu her daim üstten, tek elle tutup aptalca yön değiştiren, bununla övünüp kendini "Usta Şoför" olarak adlandıran insanlar genelde kemer takmıyor. Neden diye sorarsanız da büyük ihtimalle erkek adamı bozar cevabını alırsınız. Üzülüyorum, bir insan neden kendini öldürebilecek birşeyi ciddiye almaz ki.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Açık söyleyeceğim önceleri takmazdım, Denizli'de bi dönem deli gibi emniyet kemer kontrolü vardı, sokak aralarında bile ceza yazıyorlardı o ara biraz da ceza korkusuna takmaya başladım daha sonra alıştım. Hatta başka şehirlerde taksiye binip kemer taktığımda suratıma tuhaf tuhaf bakan şoförlerle karşılaştım. Alıştım şimdi arabaya binince ilk işim kemer takmak.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur

orcnd

Asfalt Kurutucu
4 Şub 2017
11
4
595
istanbul
kontağı çevirdikten sonra ilk yaptığım şeydir.
bir kazada hayatınızı kurtaracak bazen tek şey kemer olabilir.
bazı kazalarda 6 airbagden hiçbirinin açılmadığını görüyoruz.
milyonlarda araç airbag arızası yüzünden geri çağrılıyor.

böyle bir zamanda en güvenilir güvenlik donanımlarından biri kemerdir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Ugur

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Takmaya özen gösteririm'in %23,9'luk bir oranda olması..Samimi olanlar bunlar..Bir de samimi olmayan "Kemer takmadan bakkala bile gitmem" seçeneğini işaretleyenler var
Tüpü çakmakla kontrol eden bir toplumuz değil mi ? Bize bir şey olmaz, zaten nasıl olsa airbag korur, veya sen usta şöförsün kaza yapmazsın
Akıllanmazsın ama izle belki bir şeyler çark eder

 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,486
1
4,751
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Kemer takmadan bakkala dahi gitmeyenlerdenim. Yanımdakileride uyarırım zira o kemeri takmayınca her an başıma bir iş gelecek ve takmadığım o zamana denk gelecekmiş gibi hissederim. Arkadaşlar bu kemer denen meret 1 kez lazım olur. Onda da takmazsanız kemer değil pamuk takıyorlar :D
 

applejack35

Panpa
2 Ocak 2018
339
1,012
2,695
31
Karşıyaka
Marka
Hyundai
kemer takmadan araba kullanmak yasak degil mi zaten bu nasil tartisilabilir ki? daha bu kurala uymayan adam hic bir kurala uymaz. ben şahsen bu konuda çok takintiliyimdir, ceza falan degil direkt ehliyetinin alinmasi lazim kemersiz araç kullananin. geçenlerde bir kıro vardi mercedes marka araciyla kaza yapmiş paşam, airbagleri acilmadigi icin gitmiş şahin almis ve mercedesi dava edecekmiş vs. inanmiyorumki aracin bir kusuru olsun, okudugum hic bir haberde emniyet kemerinin takili olup olmadigi yazmiyordu. muhtemelen takili değildi ve bu yüzden acilmadi airbagleri..
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,808
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Öyle bi alışkanlık oldu ki daha çalıştırmadan elim kemere gidiyor, kemer takmayınca kendimi arabadan düşecekmiş gibi hissediyorum bi boşlukta. İşe gidip gelirken servis kullanıyorum, aynı şekilde orada da kullanıyorum. Aracıma binen herkese de zorla taktırıyorum. Şehir içi,düşük hız vs farketmez. Geçen kardeşim arkada otururken takmamış, önüme biri atladı, çocuk yanıma kadar geldi nerdeyse. Hiç sesini çıkarmadan kendi kendine kemerini taktı. Allah korusun daha sert olsa vurmuş olsam daha kötü sonuçlanabilirdi.
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,267
1
9,392
4,970
kocaeli
Önde oturursam hemen takıyorum fakat arkada ne yazık ki henüz alışabilmiş degilim. Arkada iken hareketimi kısıtladığını düşünüyorum .

Birde zincirleme kazaya karıştığımızda benim arka koltukta ayakta olup hicbir yere carpmadan durabilmem de buna karşi özgüven kazanmama sebep oldu muhtemelen :)

Daha önce ortada otururken ani bir frende kafamın kolçağa doğru baya gittiğini hatırlıyorum ama henüz vurmadim ya o musibet başıma gelmedi . İnsallah o bir musibet fazla zarar vermez :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: inzfatih

Kim?

Panpa
15 Eyl 2016
1,024
1,994
2,770
Marka
Subaru
Arka koltukta kemer takmayan biri; kaza anında arka koltukta pinpon topu gibi gezmekle kalmaz kaza anında önündeki insanın ölümüne bile yol açabilir.


 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

kekum34

Emirhan KEKUM
Panpa
8 Eyl 2016
2,347
5,331
4,270
22
İstanbul
Buraya daha önce kemerimi takmadan bakkala dahi gitmem demiştim. Öyleyim zaten. Ufak bi hatırlatma yapayım, bilenler bilir zaten 2 hafta önce otobanda bi kaza geçirdik ve aracımız pert oldu ve arabada 5 kişiydik. Takla attık, bariyerlere çarptık ama hiç birimizin burnu bile kanamadı. Ufak tefek sıyrıklarla atlattık. Bu kazada hepimizin kemeri takılıydı. Zaten takılı olmasa şuan bunu yazamazdım. :) Burda hepiniz takıyorsunuzdur ama forumdan veya forumun dışından gelipde takmayan varsa taksın çünkü takmanızın gerekli olduğunu anladığınız zaman çok geç olabilir.
 
Son düzenleme:

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,264
3,862
4,070
İstanbul
Marka
Ford
Aynı şekilde bende öyle bir refleks oldu ki özellikle Ets 2, Assetto Corsa oynarken hatta cs de bile oluyor bi kemer arıyorum ilk başta.
Biz de bazen arkadakiler kemer takmak istemiyor bende gitmiyorum o zaman deyip durunca pasa pasa takıyorlar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kekum34

dreamer

Profesör
Beta Programı
8 Eyl 2016
610
695
1,770
a
Marka
Yok
İki gün önce şehir dışına gittik , arkada annem ve yeğenlerim vardı hepsi de kemerlerini taktı. Çok dikkat ediyoruz biz .
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca

2jzihtiyar

Reis
Beta Programı
23 Şub 2018
3,048
6,912
5,020
github.com
Marka
BMW
Kemer takmayı Corolla öğretti sağolsun. İlk zamanlar çok darlıyordu ama artık her çaldığıında resmen teşekkür edesim geliyor arabaya
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım