Golf 6 harcamalar ve soru başlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Arabayı alalı 1 ayı geçti, hala hayatta aldığım en doğru kararlardan biri olarak görüyorum. Şu ana kadar hiç para harcamadım, ama harcama vakti geldi :)

Cruise Control: 2 tip var, arabam 2011 olduğu için galiba pahalı tip takmam gerekecek, üzücü :( Parçayı alsam sizce montajını ben yapabilir miyim?

Far Sensörü: Konsola takılan tipte alacağım, far sensörü konusunda fantazim var :) coming home leaving home olacak mı bu sensör sayesinde?

Buji: NGK almak istiyorum ama bu arabaya uyumlu olanı epey zor bulunuyor, en iyi alternatifi nedir sizce? Ayrıca iridyum düşünüyorum.

Kn hava filtresi, kn polen filtresi total 600 lira, bir kere alıp kafam rahat etsin istiyorum.

Detaylı iç ve motor temizliği yapıldı, seramik koruma yapıldı, cıncık oldu.

Kia'dan kalan osram nightbreakerlar bu arabaya aktardım ve sonuç muazzam, uzun yolda uzun far falan hiç kullanmıyorum gece yolculuklarında. Uzunlar çok yetersiz kaldı, yanıp yanmadığı bile belli olmuyor, galiab ampül tipi H15, pek seçenek yok gibi, selektör için önümdekini kör edecek led bir ampül takmayı düşünüyorum ciddi ciddi, siz ne düşünürsünüz?

YAZILIM!! Bu arabaya şart, üst devirler çok ölü, en fazla kaç hp tork alabilirim, 150 lik golflerle yürüyebilecek seviyeye çekebilir miyim? İşlemi usperformance da yaptırmayı düşüniyorum.

Klima motorundan fan 4. Kademedeyken sadece garip bir hırıltımı denir ne denir bilemedim, garip bir ses geliyor, onu nasıl çözebilirim? Yoksa normal bir durum mu?

Kapı ayarı bozuk, sağ ön kapıyı biraz sert kapatmak gerekiyor, bunun ayarını kim yapar?

Fren soğutma hortumu çekmeyi düşünüyorum, sis farı yok zaten, oradan direk çekeceğim piste hazırlık olması için.

Sürücü kapısı cam anahtarlarım kafayı yemiş durumda, bunun kalibrasyonu falan mı var yolsa değiştirmek çözüm olur?

Motul inugel g13 antifreeze koymayı düşüniyorum, kitapçıkta g12 koy diyor, g13 yenisi falan mı?

Fren hidroliğini motul rbf 660 olarak değişeceğim.

Yağ olarak motul kullanacağım, sizce 5w30 mu yoksa 5w40 mı kullanayım, yazılımda yaptıracağımı unutmayın!

VAGCOM işlemlerini arkadaşımdan aldığım kabloyla yapacağım.

Kadran selamlama
Sağ dikiz aynası geriye takınca insin
Coming-leaving home
Xds
4 kere sinyal dene
Ani kalkışta direksiyon titreme kapama
Ön-arka cama su sıkılınca 5 saniye sonra tekrar
Ani frende 4 lü flaşör
Korna sesiyle araba açılması
Yokuş kalkış esp
Yakıt tüketim sapma ayarlama

Bunları yapabilir miyim vagcomla?

Konsola takılan tipteki far sensörü bizim arabada da var abi. Gayet güzel çalışıyor tavsiye ederim yani.

Cruise control bizde de yok muhtemelen bende taktıracağım bizim arabalara olanı pahalı :( buji konusunda emin değilim hangi buji uyacağını bilmiyorum :D yağ olarakta castrolü öneriyo bizim özel servis yazılım konusunu bilemeyeceğim :)

Aklımda kalan sorulara cevap vereyim

Cruise; AliExpress +montaj. En ucuz bu şekilde olur.stok koduna göre alırsan sorun olmaz.

Far sensörü;AliExpress te far ve yağmur sensörü birlikte olan şeyler var(universal) gayet güzel.örnek ;

Araç Yağmur ve Işık Sensörü BY-R608
http://s.aliexpress.com/f67rU7fe
(from AliExpress Android)

Buji konusunda Gittigidiyor'da bu işin uzmanı var.iridyum buji deyince dolu ilanı gelir ondan alipta memnun olmayan duymadım tavsiye ederim.

K&n güzel olur

Yazılıma karşıyım ama sen uzmanlastin artık dikkat edersin.kesin yaptır (yapma desek te zaten yaparsın zaten :) )

Klima fan motorunun bilyası dagilmis olabilir sesin nedeni muhtemelen odur.

Son düzenleme:
Konu opel olsaydı bilerek cevaplardım. Bu saydıklarınızın hepsi mümkün. Esp dahil. Ancak ESP ve HILLHOLD için ABS beyninizin değişmesi ve ilave sensörler eklenmesi gerekir. (yaw-rate sensor). Bunun dışında Cruise control çok zor olmamalı. Opel için CC kolunu alıp evde bile tanıtabiliyorsunuz. VAG'da nasıl bilmiyorum ama Vag grubu retrofit uygulumalar için iyi arabadır, ucu açıktır.

Konsola takılan tipteki far sensörü bizim arabada da var abi. Gayet güzel çalışıyor tavsiye ederim yani.

Cruise control bizde de yok muhtemelen bende taktıracağım bizim arabalara olanı pahalı :( buji konusunda emin değilim hangi buji uyacağını bilmiyorum :D yağ olarakta castrolü öneriyo bizim özel servis yazılım konusunu bilemeyeceğim :)

Hmm, iyi çalışmıyor diyen olmuştu sensör, iyi oldu söylediğin :) yağmur sensörü çok gereksiz bir icat bence, fasılasını ben ayarladıktan sonra anlamı ne

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...