Golf 6 rieger difüzör egzoz sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ra247yzf

Taklacı Güvercin
10 Eyl 2018
8
1
295
25
Marka
Volkswagen
Arkadaşlar bir kaç gün önce golf 6 1.6(102) aracımıza aldığımız rieger difüzörü taktırdık ve taktırdığımız difüzörde egzoz çıkışlar ortadan olmak üzere 2 adetti.Görüntü olarak gayet hoşumuza gidiyordu ama iş sadece görüntüde kalmasın hafif hırıltılı bi ses alalım diye düşünüyorduk bunun üzerine bi kaç ustayla görüştük.İlk usta fabrika çıkışı soldan gelen egzozu kesip,kestiği yeri kapatıp 2 ucu da direk son susturucudan difüzöre çıkartabileceğini söyledi(o an yanımda olan bi akrabamda da aynı motorun kullanıldığı golf 5 var,kendisi aracı aldığında onun aracı da ustanın ve kendisinin anlattığı gibi yapılmış)biz de bi kaç ustaya daha soralım dedik ve başka ustalara doğru yol aldık ,aldığımız cevaplar hep birbirine yakındı,kısaca şöyle:
1)Eğere egzoz uçlarını son susturucudan direk difüzöre çekersek son susturucu,elyaflar ve egzoz sistemi zarar görebilir.
2)Seste bozulma olur(apaçiyiz istediğimiz bu zaten ajfhasjhasj).
3)Muayenede sıkıntı çıkabilir.
Bunlardan sonra normal çıkıştan ortaya çıkartmak istedik bu sefer aracın altına baktığımızda yer olmadığını gördük.Ustaların hep aynı şeyi söylemesi bizi biraz korkuttu açıkçası,biz de difüzörü takıp ortadan egzoz uçlarını son susturucuya kaynak yaptırıp sadece görüntüde bıraktık işi(fotoğrafları ekledim aşağıya).Şimdi biz ses almak adına başka bi yol önerebilir misiniz? Yoksa zaten 1.6 102 beygir bi araç yapılması da zor bi iş uğraşılmaya değmez mi diyorsunuz.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
WhatsApp Image 2018-09-10 at 12.56.37.jpeg
WhatsApp Image 2018-09-10 at 12.56.38.jpeg
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,037
7
51,372
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

Kafam şu soru takıldı: Son susturucudan çıktıktan sonra difüzöre yönlendirilmesinin ne mahsuru varmış da susturucuya zarar veriyormuş? Difüzördeki çıkışlara bağlanınca egzoz ucunun çapı fazla mı daralmış oluyor? Kıvrılarak uzayan mesafe tahliyeyi mi zorlaştırıyor? Susturucu ortada duruyor da bu egzoz konumu susturucuya fazla yaklaşmış olup ısı artışına mı neden oluyor? Aklıma arızaya neden olacak ısı artışı ve egzoz tahliyesini güçleştiren basınç artışı dışında bir şey gelmedi de ondan bunları sordum. =)

Şahsi görüşüm sadece muayenede sorun çıkarabilecek bir işlem olması bile bu işe girişmeye gerek yok demem için yeterli sebeptir.

Ses istiyorsanız Leon Mk2'lerin egzoz sistemini bir araştırın. Leon'ların aynı motorla stock halde bile çok iyi bir egzoz sesi vardır. :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: ra247yzf

ra247yzf

Taklacı Güvercin
10 Eyl 2018
8
1
295
25
Marka
Volkswagen
Aslında kafanıza takılan çoğu şey sorun olarak karşımıza çıktı,tahliye işi sıkıntıydı ama ondan önce egzozu ortaya alabilmemiz için hiç pay yoktu.Bu arada hoş bulduk :)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım